- ÄGG7
- ARTIKLAR117
- barer & pubar3
- BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN25
- BRÖD10
- Brunch & buffé9
- burgare6
- cheesecake3
- dagbok7
- dessert50
- destillat10
- dip & röror12
- dressing7
- drinkar & cocktails18
- DRYCK44
- events49
- fågel28
- fisk14
- FRÅN HAVET35
- glass5
- godis1
- gris8
- GRÖNT37
- HÖGTIDER34
- intervjuer3
- jul11
- kakor26
- kall sås9
- knäckebröd & kex3
- KOKBÖCKER16
- korv2
- KÖTT31
- kräftskiva3
- kryddor3
- lamm1
- LCHF & LOWCARB91
- marinad7
- midsommar4
- mingelmat & plockmat11
- nöt8
- öl7
- OST44
- Övrigt3
- PAJ2
- påsk3
- PASTA12
- PERSONLIGT7
- PIZZA4
- potatis3
- Potatisrätter2
- Andras recept
- asiatiskt
- bacon
- baka
- brunch
- buffé
- choklad
- dessert
- drinktilltugg
- efterrätt
- fika
- franskt
- Frukost och brunch
- förrätt
- gratinera
- grönt
- inspiration
- italienskt
- jul
- julbord
- kaka
- kronfågel
- kyckling
- kål
- lax
- lchf
- lowcarb
- lunch
- midsommar
- MYS - plock & dryck
- nyttigt
- ost
- parmesan
- parmigiano reggiano
- påsk
- restaurang
- restaurang i Stockholm
- sallad
- semlor 2019
- semmeltest
- semmeltoppen 2019
- smårätt
- snabbt
- Stockholm
- swedishfika
- sås
- sötsak
- tillbehör
- Vegetariskt
- vintips
- mars 2024
- februari 2024
- december 2023
- november 2023
- september 2023
- juni 2023
- maj 2023
- mars 2023
- februari 2023
- januari 2023
- december 2022
- november 2022
- oktober 2022
- september 2022
- augusti 2022
- maj 2022
- juli 2021
- januari 2021
- december 2020
- oktober 2020
- september 2020
- juli 2020
- juni 2020
- maj 2020
- april 2020
- mars 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- september 2019
- juni 2019
- april 2019
- mars 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augusti 2018
- juli 2018
- juni 2018
- april 2018
- mars 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
Spenat- och kronärtskocksdipp
Otroligt smarrig röra! Smakar inte kronärtskocka eller spenat utan smakerna tillsammans skapar tillsammans en helt unik smak. Gillas av alla och gör alltid succé.
Läs mer21Monika ÖsterheimBar Schiacciate
Bar Schiacciate serverar Stockholms godaste, italienska mackor med fina råvaror som bygger högt och generöst mellan det goda, toscanska brödet, schiacciata. Har du smakat en gång är du fast, vågar jag påstå. Det bara är så.
Monika ÖsterheimIndia’s modernt indiskt
India’s är en ny restaurang i centrala Stockholm med modern indisk mat. Krögaren Jonas Svensson har tillsammans med Elite Hotels skapat krogen. Jag var där på presslunch och provsmakade.
Monika ÖsterheimPasta med fänkål och salsiccia
Pasta med fänkål och salsiccia lagat ur Sandra Mastios formidabla kokbok Fatta Pasta. Lättlagat och underbart gott som genast blev en favorit.
Monika ÖsterheimGW:s Nyktra Pilsner
GW:s Nyktra Pilsner lanseras vecka 7. En av två nya ölsorter i samarbete mellan Kosta Bryggeri, Leif G.W. Persson och Pontus Frithiof. Jag smakade denna nya alkoholfria lager på en presslunch på La Tour.
Monika ÖsterheimStruva med kantarell och karamell
Struva med syrad kantarell, mandelkräm, karamell och salt bjöd David Lundqvist (Årets kock 2018) på Spendrups årliga julmarknad. Ljuvligt recept!
Monika ÖsterheimCityarena – nya Hamburger Börs
Hamburger Börs i Stockholm förvandlas till en cityarena in i framtiden med många olika typer av evenemang inte bara dinner shows. En stor förändring är också flexibilitet i biljettpris, ankomsttid, mat och dryck.
Monika ÖsterheimPolkaglögg by Grythyttan
Polkaglögg by Grythyttan heter den supergoda glöggdrinken jag provade på Spendrups årliga julpressevent. Du blandar den på Grythyttans Skogsglögg, spetsad (om du vill) med en skvätt rom och toppad med lättvispad grädde med krossade polkagrisar. Glöggdrinken pudras till sist med hallonpulver eller kanel. Missa inte denna!
Monika ÖsterheimPilsner Pairing med Smördegstarte
Pilsner Pairing med Smördegstarte med svamp och smörbrynta hasselnötter av Desirée Jaks; Årets Kock 2023, parad till Melleruds Paradpilsner.
Monika ÖsterheimBryggerirapporten 2023
Bryggerinäringen – Sveriges Bryggerier – rapporterar i Bryggerirapporten 2023. Öl, läsk, cider, vatten och andra bryggeriprodukter fortsätter öka. Hälsotrenden håller i sig och ekologiskt planar ut. Läs mer om trenderna!
Monika ÖsterheimAfternoon Tea hos La Tour
La Tour Afternoon Tea är en lyxstund med franskinspirerad, underbar mat och egen teblandning till Stockholms finaste utsikt från en stillsam salong.
Monika ÖsterheimBloody Mary
En Bloody Mary-drink med de rätta ingredienserna är oslagbar som klassisk cocktail. Perfekt även på helgens brunch. Satsa på bra tomatjuice!
Monika ÖsterheimTerre Siciliane Catarratto Zibibbo
Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic (ekologiskt) – ny årgång – serveras här tillsammans med krämig sensommarpasta av Jessica Frej. Ett av mina vita husviner, nästan gratis.
Monika ÖsterheimArla Unikas gästspel
Arla Unika fortsätter med sina populära gästspel av olika kockar som tillfälligt får basa i köket i Östermalmshallen i Stockholm. I sommar kommer Albin Edberg tillbaka igen under två veckor, 28 och 29. Nytt för i år är talangen Saori Ichihara som lagar maten under vecka 31.
Monika ÖsterheimHallands Siren
Hallands Siren – den nya osten från Arla Unika – är en blåmögelost men de har inte låtit det blåa möglet utvecklas så den är helt vit. En ung ost med tydlig sälta, lite syrlig och smulig i texturen.
Monika ÖsterheimFlätat vitt bröd
Härligt och jättegott flätat vitt bröd, enkelt på i princip bara vetemjöl och jäst. Superbra grundrecept till limpor, frallor eller baguetter. Baktips ingår.
DagTallink Silja
Tallink Silja serverar nya Menu Nordic i Bon Vivant och Gourmet, deras gourmetrestauranger – en 5-rätters set meny eller á la carte. Mycket god mat på hög nivå med prisvärt vinpaket med riktigt bra franska viner.
Monika ÖsterheimMatlagning i mobilt kök
Matresan – matlagning i mobilt kök – passar alla som älskar att resa och laga mat. 90 recept, tips och trix för matlagning med få resurser och liten plats.
Monika ÖsterheimJura Sherry Cask Whisky
Jura Whisky lanserar den 1 juni, unikt för Sverige och framtagen specifikt för svensk marknad, en 12-årig Sherry Cask Whisky. Den är redan min sommarwhisky – mjuk, lätt och mycket fruktig.
Monika ÖsterheimAbreu Foods
Abreu Foods är härligt smakrik, argentinsk mattradition i burgare, chorizo, chimichurri, choripan och grillosten Provoleta, via butiker och deras foodtruck. Missa inte!
Monika ÖsterheimKycklingspett med hetta
Kycklingspett med hetta från jalapeño och vitlök, serverad med len vitlökskräm och bulgursallad med tomater av Christin Kashou för Lönneberga.
Monika ÖsterheimGrillkryddade kycklingben
Denna härliga sommarkyckling består av grillgryddade kycklingben, färdigmarinerade, som serveras med coleslaw och nypotatisspett av Christin Kashou för Lönneberga.
Monika ÖsterheimKycklingbröst med gremolata
Kycklingbröstfilé med gremolata – klassiska italienska örter, vitlök och citron – serverad till potatissallad med gröna ärtor samt grillad hjärtsallad med brynt smör, toppat med smörgåskrasse och rostade hasselnötter. Komponerat av Christin Kashou för Lönneberga.
Monika ÖsterheimCitronkyckling med örter
Citronkyckling, färdigmarinerad, som grillas och serveras till pastasallad med tomat och grönt och en halv grillad citron, av Christin Kashou för Lönneberga.
Monika ÖsterheimKycklingsallad med bovete
Snabblagad kycklingsallad på Asiatisk BBQ kycklinginnerfilé med rostat bovete av Christin Kashou för Lönneberga. De små filéerna är klara på ett kick.
Monika Österheim
Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.
Nyhetsbrev:
Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.