ARTIKLARrestauranger

Afternoon Tea hos La Tour

In ARTIKLAR, restauranger on

Afternoon Tea hos La Tour

 

Afternoon Tea med Stockholms bästa utsikt

Eftermiddagste är en engelsk tradition men ägarna Pontus Frithiof, Mario E. Moroni och deras team tänker sig en testund som är franskinspirerad.

La Tour serverar Afternoon Tea varje lördag klockan 12-15, högst upp i DN-huset på Kungsholmen i Stockholm. Här uppe bland molnen stannar tiden en stund och upplevelsen är stor.

Jag testade denna underbara lyxstund på en presslunch.

 

Afternoon Tea hos La Tour med Champagne

Fransk eftermiddagsmeny

Menyn heter så vackert på franska Menu Salon de Thé och det låter alldeles förföriskt.

På menyn hittar vi klassisk Quiche Lorraine, Créme Vichyssoise, Caille Farcie och Éclairs au Chocolat. Som om inte detta räcker rullar de avslutningsvis fram en Chariot des Délices som är en vagn fylld med hemgjorda små bakverk. Oh là là!

House Blend

Inget tea party utan te. La Tour serverar bland annat en ny spännande house blend, framtagen av Mario E. Moroni, delägare och chefssommelier.

La Tour House Blend är ett elegant te med en kraftig och något maltig smak, bestående av svart te från Ceylon och Assam.

 

Afternoon Tea hos La Tour med deras House Blend

Champagne

Visst hör det till med ett glas Champagne till afternoon tea?

La Tour erbjuder Billecart-Salmon, Heriot eller SA Valentin Leflaive på glas.

Afternoon Tea Menyn

På bilderna nedan ser du första rätterna – Quiche Lorraine fylld med lök, comtéost och lardo, sedan Vichyssoise som är en soppa, här gjord på stekt purjolök, potatis, ostron, morotskräm och champagne – två utsökta rätter där soppan utmärkte sig som otroligt delikat.

 

Afternoon Tea hos La Tour med Quiche Lorraine och Vichyssoise
Afternoon Tea hos La Tour med Quiche Lorraine och Vichyssoise

Nästa rätt

Som en liten huvudrätt, om man nu kan ha en huvudrätt på Afternoon Tea, kommer en liten vaktel med kastanj- och ankleverfärs, roscofflök och crêpes Vonnassiens (en liten pannkaka). Otroligt gott!

 

Afternoon Tea hos La Tour med Caille Farcie (vaktel)

Påpassligt

Vi passas upp på högsta nivå. Det är ständig påfyllning på te och mer champagne om man önskar. Trivseln är på hög nivå. När man pratar om ett ställes ambiance är det mycket viktigt att det passar ens förväntningar. La Tour är definitivt en stjärnkrog, så småningom, och allting in i minsta detalj är på högsta kvalitetsnivå men…och detta är viktigt…La Tour känns inte stelt och dyrt. Tvärtom är det en hemtrevlig, varm, mycket vänlig och skön stämning. Allting är mjukt, vackert och behagligt, som ett genomtänkt vardagsrum inrett för avkoppling. Lyxen känns inte ansträngd, den bara finns där.

Det söta – dessert och delikat från vagnen

Menyns dessert är Èclair au Chocolat med kräm på fransk Valrhonachoklad och vaniljglass. Lika gott som det låter!

Bilden under visar sötsakerna från vagnen – Chariot des Délices. Min favorit är lilla pralinen med samma smaker som en Princesstårta, helt ljuvlig. Hur kan man få in smak av en hel tårta i denna lilla sötis? (de gröna pralinerna på bilderna)

 

Afternoon Tea hos La Tour med Èclair au Chocolat
Afternoon Tea hos La Tour med minisötsaker från vagnen
Afternoon Tea hos La Tour med minisötsaker från vagnen

Vill du läsa mer om La Tour?

Jag har tidigare skrivit en lång artikel om den fantastiska maten, vinet och de vackra rummen.

Efter mitt senaste besök har La Tour utökats med en bar, Le Bar, också den med den underbaraste utsikten. Det finns gott om plats och det är bara att komma förbi utan att boka.

 

Sötsaker från vagnen

Pontus Group

Här kommer lite fakta om restauranggruppen:

Pontus Group grundades 1999 av Pontus Frithiof och består idag av 12 verksamheter. De helägda verksamheterna är La Tour och Le Bar i DN-huset och Pontus Catering, Event & Arena, som även står för mat- och dryckesutbudet på Solvalla.

Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt och hans koncern Nordrest:
Pontus! i Sälen och en lodgebar på SkiStar Lodge Hundfjället, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt American Express Lounge, Mondo och La Girafe som öppnar på Stockholm-Arlanda Airport Terminal 5 under 2024.

Dessutom öppnar La Girafe även i Uppsala och i Stockholm City 2025.

 

Sötsaker från vagnen

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka