dip & rörorfågelkall såspotatis

Grillkryddade kycklingben

In dip & röror, fågel, kall sås, potatis on

Grillkryddad sommarkyckling

 

Grillkryddade kycklingben

Lönneberga presenterade sex kycklingnyheter inför årets grillsäsong i slutet av april (2023). Du ser nyheterna längre ner i texten.

De höll den välbesökta presslunchen på Mosebacke (Stockholm) i Mosebacke Matstudio (se nedan) som är en av de mysigaste och charmigaste ställena i stan för matlagning och events.

Lönneberga utökar sitt sortiment av färdigkryddad kyckling i år till tio stycken.

Tre säsongsfavoriter, kycklingspett från förra året, återkommer i kyldisken med smakerna Jalapeño & Vitlök, Chili & Ingefära samt Paprika & Örter.

Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021, har skapat fem härliga kycklingrecept som vi fick smaka på presslunchen. Allting smakade fantastiskt gott.

Detta receptet är ett av de fem, här med kycklingben som är färdigmarinerade i klassisk grillkrydda, serverad med coleslaw och färskpotatisspett. Det är otroligt klassiskt och kan inte bli mer sommar.

 

Kyckling med Lönneberga och Christin Kashou
Christin Kashou presenterar Lönnebergas kycklingnyheter på pressträff.

Säsongsnyheterna

Lönnebergas grillsortiment utökas med två färdigmarinerade bröstfiléer, lårfilé, innerfilé, vingetter & drumetter samt för första gången kycklingben. Precis som övrigt sortiment är de marinerade med färska örter och kryddor.

Bröstfilé:
Gremolata
Dragon & Citron

Innerfilé:
Asiatisk BBQ med smak av ingefära, chili & honung.

Lårfilé:
Chipotle

Kycklingben:
Grillkrydda med paprika
Örter och spiskummin

Alla kycklingprodukter är 100% svensk kyckling märkta med gula pippin från Svensk Fågel.

 

Lönneberga presslunch 2023 med säsongens kycklingnyheter i grillsortimentet.

Steg

Gör så här

Rosmarinoljan

Finhacka rosmarin och lägg i en skål. Riv i vitlöksklyftorna och blanda med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar och ställ åt sidan.

Potatisspettet

Koka potatisen nästan klar. Behåll lite kärna i mitten eftersom potatisen ska grillas.
När potatisarna svalnat trär du upp dem på fyra grillspett.
Det går även bra att använda överbliven kokt potatis från kylen.

Pensla spetten med rosmarinolja. Grilla dem samtidigt med kycklingen tills de har en fin färg och krispig yta.

Kålsalladen

Strimla spetskålen och morötterna tunt. Blanda majonnäs, soja, socker och salt i en skål. Smaka av.
Vänd sedan ner strimlorna av spetskål och morot.
Låt salladen stå en stund för smakerna att mogna innan servering.

Kyckling

Grilla kycklingbenen enligt instruktionen på förpackningen.

Serveringen

Pensla spetten rikligt med rosmarinolja och servera dem med de nygrillade kycklingbenen och kålsalladen.

 

Ingredienser

4 pers

1 kg Kycklingben grillkrydda, Lönneberga (1 förp)
700 g nypotatis

Rosmarinolja

1 kruka rosmarin
2 klyftor vitlök
1 dl olivolja
salt
svartpeppar

Coleslaw

0,5 spetskål
2 st morötter
3 msk majonnäs
1 msk japansk soja
1 krm salt
1 krm socker

De andra fyra recepten

Som jag nämnde ovan har superduktiga Christin Kashou satt ihop totalt fem recept med sina kycklingfavoriter. Rätterna är snabba, enkla och enormt smakrika.

Här kommer länkar till de andra recepten:

Kycklingspett med hetta – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte!

Kycklingsallad med bovete – Rätten har asiatiska BBQ-smaker och serveras med en mycket god bovetesallad. Har du inte tidigare testat att rosta bovete kommer du att få en ny favorit.

Citronkyckling med örter – Denna pastasallad är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det.

Kycklingbröst med gremolata – Den är min favorit! Typiska italienska smaker med grillad hjärtsallad, brynt smör, parmesan och knapriga hasselnötter. Vad finns det att inte gilla?

Ni ser Christin på bilden nedan och här är länk till hennes IG.

 

Kycklingrätter av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim
Lönneberga presslunch 2023 med säsongens kycklingnyheter i grillsortimentet.

Mosebacke Matstudio

Johanna Westman och Karolina Sparring driver sedan snart 10 år denna fantastiska Mosebacke Matstudio. Båda är kända från tv, genom sina många kokböcker och sitt stora engagemang i matlagning för barn.

Om ni bor i eller besöker Stockholm, håll utkik i deras program för säsongen och missa inte ett besök med mat eller vin.

På bilden nedan ser ni från vänster Johanna, Karolina och mig.

 

Johanna Westman, Karolina Sparring och Monika Österheim

Goda röror till grillat

Vi älskar röror och såser till grillat. Här är några goda från förr!

Paprikaröra

Tomatsalsa 

Aubergineröra

Kycklingnyhet av innerfilé av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim
Mosebacke Matstudio utsikt under Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet lagat av Christin Kashou.

Smaklig spis!

3 Kommentarer

Pingbacks

  1. […] Sommarkyckling – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den. […]

  2. […] Grillkryddade kycklingben – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den. […]

  3. […] Grillkryddade kycklingben – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka