fågelpotatissallader

Kycklingbröst med gremolata

In fågel, potatis, sallader on

Kycklingbröst med gremolata

 

Gremolatakyckling med grillad hjärtsallad

Lönneberga presenterade sex kycklingnyheter inför årets grillsäsong i slutet av april (2023). Du ser nyheterna längre ner i texten.

De höll den välbesökta presslunchen på Mosebacke (Stockholm) i Mosebacke Matstudio (se nedan) som är en av de mysigaste och charmigaste ställena i stan för matlagning och events.

Lönneberga utökar sitt sortiment av färdigkryddad kyckling i år till tio stycken.

Tre säsongsfavoriter, kycklingspett från förra året, återkommer i kyldisken med smakerna Jalapeño & Vitlök, Chili & Ingefära samt Paprika & Örter.

Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021, har skapat fem härliga kycklingrecept som vi fick smaka på presslunchen. Allting smakade fantastiskt gott.

Detta receptet är ett av de fem, här med kycklingbröst med klassiska italienska örter, vitlök och citron, serverad med potatis, gröna ärtor och grillad hjärtsallad. Den här kycklingen är min favorit!

 

Christin Kashou presenterar Lönnebergas kycklingnyheter på pressträff.
Kycklingnyheter med Lönneberga och Christin Kashou

Säsongsnyheterna

Lönnebergas grillsortiment utökas med två färdigmarinerade bröstfiléer, lårfilé, innerfilé, vingetter & drumetter samt för första gången kycklingben. Precis som övrigt sortiment är de marinerade med färska örter och kryddor.

Bröstfilé:
Gremolata
Dragon & Citron

Innerfilé:
Asiatisk BBQ med smak av ingefära, chili & honung.

Lårfilé:
Chipotle

Kycklingben:
Grillkrydda med paprika
Örter och spiskummin

Alla kycklingprodukter är 100% svensk kyckling märkta med gula pippin från Svensk Fågel.

 

Kycklingnyhet av innerfilé av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim

De andra fyra recepten

Som jag nämnde ovan har superduktiga Christin Kashou satt ihop totalt fem recept med sina kycklingfavoriter. Rätterna är snabba, enkla och enormt smakrika.

Här kommer länkar till de andra recepten:

Kycklingspett med hetta – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte!

Kycklingsallad med bovete – Rätten har asiatiska BBQ-smaker och serveras med en mycket god bovetesallad. Har du inte tidigare testat att rosta bovete kommer du att få en ny favorit.

Citronkyckling med örter – Denna pastasallad med kycklingbröst är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det.

Grillkryddade kycklingben – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den.

Ni ser Christin på bilden nedan och här är länk till hennes IG.

 

Kycklingrätter av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim
Lönneberga presslunch 2023 med säsongens kycklingnyheter i grillsortimentet.

Steg

Potatisen och gröna ärtorna

1. Koka potatisen i rikligt saltat vatten.
2. Häll i de frysta ärtorna och låt koka med den sista minuten.
3. Häll av vattnet.
4. Smaka av med citronsaften, olivoljan, flingsalt och svartpeppar.

Grillade hjärtsalladen

1. Tvätta och dela varje hjärtsallad två halvor.
2. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt. Låt det svalna.
3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och hacka grovt.
4. Riv parmesanen.
5. Grilla hjärtsalladen samtidigt med kycklingen, först med snittytan nedåt och sedan andra andra sidan.

Kycklingen

1. Grilla bröstfiléerna på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, det vill säga inte direkt ovanför kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.

Ta kyckling från grillen vid 68 grader och låt den vila/eftersteka till 72 grader för saftigare kött.

Serveringen

Servera kycklingen tillsammans med smaksatt potatis och gröna ärtor och grillad hjärtsallad. Strö de grovhackade och rostade hasselnötter över hjärtsalladen, ringla över brynt smör och toppa med smörgåskrasse och riven parmesan.

Ingredienser

4 pers

650 g Kycklingbröstfilé Gremolata, Lönneberga (2 förp)

Potatisen och gröna ärtorna

700 g delikatesspotatis
200 g frysta ärtor

2 msk olivolja
0,5 citron, saften
flingsalt
svartpeppar

Grillade hjärtsalladen

8 st små hjärtsallad
150 g smör
150 g hasselnötter, skalade

150 g parmesanost
1 ask smörgåskrasse

Mosebacke Matstudio

Johanna Westman och Karolina Sparring driver sedan snart 10 år denna fantastiska Mosebacke Matstudio. Båda är kända från tv, genom sina många kokböcker och sitt stora engagemang i matlagning för barn.

Om ni bor i eller besöker Stockholm, håll utkik i deras program för säsongen och missa inte ett besök med mat eller vin.

På bilden nedan ser ni från vänster Johanna, Karolina och mig.

 

Johanna Westman, Karolina Sparring och Monika Österheim
Mosebacke Matstudio utsikt under Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet lagat av Christin Kashou.

Goda röror till grillat

Vi älskar röror och såser till grillat. Här är några goda från förr!

Paprikaröra

Tomatsalsa 

Aubergineröra

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka