dip & rörorfågelkall såssallader

Kycklingspett med hetta

In dip & röror, fågel, kall sås, sallader on

Kycklingspett med hetta

 

Kyckling med sting av jalapeño

Lönneberga presenterade sex kycklingnyheter inför årets grillsäsong i slutet av april (2023). Du ser nyheterna längre ner i texten.

De höll den välbesökta presslunchen på Mosebacke (Stockholm) i Mosebacke Matstudio (se nedan) som är en av de mysigaste och charmigaste ställena i stan för matlagning och events.

Lönneberga utökar sitt sortiment av färdigkryddad kyckling i år till tio stycken.

Tre säsongsfavoriter, kycklingspett från förra året, återkommer i kyldisken med smakerna Jalapeño & Vitlök, Chili & Ingefära samt Paprika & Örter.

Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021, har skapat fem härliga kycklingrecept som vi fick smaka på presslunchen. Allting smakade fantastiskt gott.

Detta receptet är ett av de fem, här ett kycklingspett smaksatt med jalapeño och vitlök med bulgursallad och ljuvlig vitlökskräm. Det här kycklingspettet var en av förra årets storsäljare.

Christin Kashou presenterar Lönnebergas kycklingnyheter på pressträff.
Lönnebergas presslunch med sommarens kycklingnyheter 2023

Säsongsnyheterna

Lönnebergas grillsortiment utökas med två färdigmarinerade bröstfiléer, lårfilé, innerfilé, vingetter & drumetter samt för första gången kycklingben. Precis som övrigt sortiment är de marinerade med färska örter och kryddor.

Bröstfilé:
Gremolata
Dragon & Citron

Innerfilé:
Asiatisk BBQ med smak av ingefära, chili & honung.

Lårfilé:
Chipotle

Kycklingben:
Grillkrydda med paprika
Örter och spiskummin

Alla kycklingprodukter är 100% svensk kyckling märkta med gula pippin från Svensk Fågel.

 

Lönneberga presslunch 2023 med säsongens kycklingnyheter i grillsortimentet.

De andra fyra recepten

Som jag nämnde ovan har superduktiga Christin Kashou satt ihop totalt fem recept med sina kycklingfavoriter. Rätterna är snabba, enkla och enormt smakrika.

Här kommer länkar till de andra recepten:

Kycklingsallad med bovete – Rätten har asiatiska BBQ-smaker och serveras med en mycket god bovetesallad. Har du inte tidigare testat att rosta bovete kommer du att få en ny favorit.

Grillkryddade kycklingben – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den.

Citronkyckling med örter – Denna pastasallad är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det.

Kycklingbröst med gremolata – Den är min favorit! Typiska italienska smaker med grillad hjärtsallad, brynt smör, parmesan och knapriga hasselnötter. Vad finns det att inte gilla?

Ni ser Christin på bilden nedan och här är länk till hennes IG.

 

Kycklingrätter av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim

Steg

Bulgursalladen

1. Fräs tomatpurén i en kastrull tillsammans med rapsolja och basilika i två minuter.
2. Tillsätt mängden vatten till fyra deciliter bulgur enligt förpackningen.
3. Koka upp tomatbuljongen och häll i bulgur. Lägg på ett lock.
4. Stäng av värmen och låt stå i 10 minuter tills bulguren svält upp och allt vatten absorberats.
5. Lyft av locket och låt svalna lite.
6. Finhacka alla grönsakerna och lägg i en stor skål.
7. Smaka av grönsakerna med citronsaften, olivolja och salt.
8. Vänd sedan ner ljummen tomatbulgur.

Vitlökskrämen

Blanda smetana med riven vitlök och några nypor salt. Ringla över olivoljan.

Kycklingen

Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.

Serveringen

Servera spetten med den tomatdoftande bulgursalladen och len vitlökskräm.

Ingredienser

4 port

480 g Kycklingspett jalapeno och vitlök, Lönneberga (1 förp)

Bulgursalladen

2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
vatten till fyra deciliter bulgur enligt instruktionen på förpackningen
4 dl bulgur

Grönsakshack:
1 rödlök
1 röd paprika
0,5 gurka
150 g cocktailtomater
200 g bladpersilja

Smaka av hacket med:
1 citron, saften
0,5 dl olivolja
salt

Vitlökskräm

2 dl smetana
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
salt

Bild från Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet 2023 lagat av Christin Kashou.

Mosebacke Matstudio

Johanna Westman och Karolina Sparring driver sedan snart 10 år denna fantastiska Mosebacke Matstudio. Båda är kända från tv, genom sina många kokböcker och sitt stora engagemang i matlagning för barn.

Om ni bor i eller besöker Stockholm, håll utkik i deras program för säsongen och missa inte ett besök med mat eller vin.

På bilden nedan ser ni från vänster Johanna, Karolina och mig.

 

Johanna Westman, Karolina Sparring och Monika Österheim
Mosebacke Matstudio utsikt under Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet lagat av Christin Kashou.

Goda röror till grillat

Vi älskar röror och såser till grillat. Här är några goda från förr!

Paprikaröra

Tomatsalsa 

Aubergineröra

Kycklingnyhet av innerfilé av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim

Smaklig spis!

4 Kommentarer

Pingbacks

  1. […] Kycklingspett med sting – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte! […]

  2. […] Kycklingspett med sting – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte! […]

  3. […] Kycklingspett med hetta – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte! […]

  4. […] Kycklingspett med hetta – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte! […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka