ARTIKLARrestauranger

Cityarena – nya Hamburger Börs

In ARTIKLAR, restauranger on

Cityarena

Cityarena – Hamburger Börs nya skepnad

Hamburger Börs är nu under stor förändring under vintern (2023/24) och blir en cityarena. Förvandlingen sker med en ny grafisk profil, förbättringar och ombyggnad i lokalen, fler valmöjligheter för gästen men framför allt i evenemangsutbudet. De vill därmed också se en mycket större bredd i gästernas ålder.

På Jakobsgatan i centrala Stockholm ligger Hamburger Börs sedan mitten av 1700-talet. Stället är förknippat i nutid med dinner shows, det vill säga att alla samtidigt äter middag till en show.

Jag gästar Hamburger Börs på en presslunch i början av december (2023) för att få veta mer om nya Hamburger Börs.

 

Hamburger Börs Stockholms cityarena - kristallkronan

Stockholms cityarena

Från bara ett dinner show-koncept till stadens framtida cityarena har Hamburger Börs ambitionen att erbjuda olika typer av evenemang och  produktioner såsom konserter, gästspel, nattklubbar, humorföreställningar, lunchunderhållning och företagsevent. Lokalen har plats till 1400 gäster på till exempel en konsert, dock inte sittande.

Dinner shower kommer att finnas även i framtiden och samarbetet fortsätter med Nöjesresor och deras bussar till de evenemang det passar.

Det finns möjligheter att abonnera mindre delar av lokalen. Den vackra anrika baren i entrén har fått en miniscen och är perfekt att hyra till ett litet mingel, till exempel ett boksläpp, en födelsedagsfest, stand-up kväll med mera. På bilden nedan ser ni lilla scenen i bakgrunden.

 

Hamburger Börs Stockholms cityarena - anrika baren

Nyheter på andra våningen

Ägarna, Moment Group sedan 2010, har gjort stora investeringar i lokalen för att möta framtiden.

De har flyttat upp garderoben på andra våningen för ett bättre gästflöde. Ankomsttider till evenemangen har blivit flexibla beroende på ditt mat- och dryckesval. Detta gör att vi i framtiden slipper proppen på första våningen där tidigare alla kom och gick samtidigt.

På andra våningen hittar vi nu även en bar och bistro. Bitron är en del i flexibiliteten i mat- och dryckespaketen.

 

Hamburger Börs Stockholms cityarena - nya bistron

Mat och dryck

Hamburger Börs kökschef heter Björn Roberton. Han har jobbat nära Peter Bengtson, arenachef och COO, som har kockbakgrund. Tillsammans har de tagit fram nya menyer kopplade till gästens val av varje evenemangs olika erbjudanden.

På presslunchen fick vi smaka typisk bistromat som smakade bra. Jag har ett tidigt minne från Hamburger Börs då maten var så undermålig att jag skrev ett inlägg om det. Jag har varit där på dinner shower flera gånger efter den matrecensionen och tillsammans med dagens erfarenhet är jag idag mer än nöjd.

Peter Bengtson har tillsammans med barchefen Angela Elfving också moderniserat och breddat dryckesutbudet. För att möta efterfrågan finns idag även naturviner och ölpaket.

 

Hamburger Börs Stockholms cityarena - soppa i nya bistron
Hamburger Börs Stockholms cityarena - bistromat

Scenen

Stina Hansson, biljettchef, visar stolt upp scenen där hon ansvarar för att salen anpassas efter evenemang och antal gäster/biljettköp. Hon möblerar om och optimerar salen hela tiden och det märks att hon tycker att det är jättekul.

Stora investeringar finns givetvis även i scen, rigg, ljus och ljud. Målsättningen har inte bara varit att förbättra kvalitetsnivån utan att skapa möjligheter att förändra och anpassa scenen för olika evenemangsbehov.

Nya golv pryder lokalen som ska ge en bättre ljudupplevelse men som också ska vara bra att dansa på.

 

Hamburger Börs Stockholms cityarena - scenen

Lunch live

Från och med första veckan i mars kommer vi att kunna gå på en lunch med föreställning. Det kommer att vara fem olika föreställningar/artister på än så länge tio bokade datum.

Vi får veta namnen på några av de bokade artisterna men eftersom det inte är officiellt kan vi just nu bara nämna att det låter mycket trevligt.

 

Hamburger Börs Stockholms cityarena - anrika kulturskyddade baren

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka