Brunch & buffédressingfågelsallader

Kycklingsallad med bovete

In Brunch & buffé, dressing, fågel, sallader on

Kycklingsallad med bovete

 

Asiatisk BBQ kycklingsallad

Lönneberga presenterade sex kycklingnyheter inför årets grillsäsong i slutet av april (2023). Du ser nyheterna längre ner i texten.

De höll den välbesökta presslunchen på Mosebacke (Stockholm) i Mosebacke Matstudio (se nedan) som är en av de mysigaste och charmigaste ställena i stan för matlagning och events.

Lönneberga utökar sitt sortiment av färdigkryddad kyckling i år till tio stycken.

Tre säsongsfavoriter, kycklingspett från förra året, återkommer i kyldisken med smakerna Jalapeño & Vitlök, Chili & Ingefära samt Paprika & Örter.

Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021, har skapat fem härliga kycklingrecept som vi fick smaka på presslunchen. Allting smakade fantastiskt gott.

Detta receptet är ett av de fem med innerfilé, här i en kycklingsallad med asiatiska BBQ-smaker tillsammans med rostat bovete.

 

Kycklingnyhet av innerfilé av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim
Christin Kashou presenterar Lönnebergas kycklingnyheter på pressträff.

Säsongsnyheterna

Lönnebergas grillsortiment utökas med två färdigmarinerade bröstfiléer, lårfilé, innerfilé, vingetter & drumetter samt för första gången kycklingben. Precis som övrigt sortiment är de marinerade med färska örter och kryddor.

Bröstfilé:
Gremolata
Dragon & Citron

Innerfilé:
Asiatisk BBQ med smak av ingefära, chili & honung.

Lårfilé:
Chipotle

Kycklingben:
Grillkrydda med paprika
Örter och spiskummin

Alla kycklingprodukter är 100% svensk kyckling märkta med gula pippin från Svensk Fågel.

 

Bild från Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet 2023 lagat av Christin Kashou.

Steg

Gör kycklingsalladen så här:

Dressingen

1. Mixa alla ingredienser och ställ åt sidan.

Salladan

1. Plocka bladen på koriandern och myntan men spara några blad till serveringen.

2. Skiva chilin tunt och ställ åt sidan.

3. Skiva resten av grönsakerna.

4. Blanda allt i en skål.

5. Rosta bovete i en torr stekpanna cirka 5 minuter. Hacka jordnötter grovt om du valt det.

Kycklingen

1. Grilla innerfiléerna snabbt på hög värme.

Serveringen

Blanda dressingen i salladen precis innan servering. Lägg upp på ett fat. Toppa med bladen (och/eller eventuellt andra örter), bovete (eller jordnötter) och nygrillad BBQ-kyckling.

Ingredienser

4 personer

450 g Asiatisk BBQ kycklinginnerfilé, Lönneberga (1 förp)

Salladen

1 kruka mynta
1 kruka koriander
2 st romansalladshuvuden
1 röd chili
1 rödlök
2 salladslökar
250 g cocktailtomater
1 ask snacksgurka
0,5 dl bovete (eller rostade jordnötter)

Dressingen

3 msk fisksås
2 msk strösocker
1 lime, zesten
0,5 dl limejuice (ca 2 lime)
1 tsk riven ingefära
1 msk sriracha
2 vitlöksklyftor, rivna

Kycklingbröstfilé av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim
Lönneberga presslunch 2023 med säsongens kycklingnyheter i grillsortimentet.

De andra fyra recepten

Som jag nämnde ovan har superduktiga Christin Kashou satt ihop totalt fem recept med sina kycklingfavoriter. Rätterna är snabba, enkla och enormt smakrika.

Här kommer länkar till de andra recepten:

Kycklingspett med hetta – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte!

Grillkryddade kycklingben – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den.

Citronkyckling med örter – Denna pastasallad är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det.

Kycklingbröst med gremolata – Den är min favorit! Typiska italienska smaker med grillad hjärtsallad, brynt smör, parmesan och knapriga hasselnötter. Vad finns det att inte gilla?

Ni ser Christin på bilden nedan och här är länk till hennes IG.

 

Kycklingrätter av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim

Mosebacke Matstudio

Johanna Westman och Karolina Sparring driver sedan snart 10 år denna fantastiska Mosebacke Matstudio. Båda är kända från tv, genom sina många kokböcker och sitt stora engagemang i matlagning för barn.

Om ni bor i eller besöker Stockholm, håll utkik i deras program för säsongen och missa inte ett besök med mat eller vin.

På bilden nedan ser ni från vänster Johanna, Karolina och mig.

 

Johanna Westman, Karolina Sparring och Monika Österheim
Mosebacke Matstudio utsikt under Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet lagat av Christin Kashou.

Goda röror till grillat

Vi älskar röror och såser till grillat. Här är några goda från förr!

Paprikaröra

Tomatsalsa 

Aubergineröra

Smaklig spis!

2 Kommentarer

Pingbacks

  1. […] Asiatisk kycklingsallad – Rätten har asiatiska BBQ-smaker och serveras med en mycket god bovetesallad. Har du inte tidigare testat att rosta bovete kommer du att få en ny favorit. […]

  2. […] Asiatisk kycklingsallad – Rätten har asiatiska BBQ-smaker och serveras med en mycket god bovetesallad. Har du inte tidigare testat att rosta bovete kommer du att få en ny favorit. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka