Abreu Foods

Argentiska traditioner med svenskt kött

Jag mötte Abreu Foods första gången på Korvfestivalen i Stockholm (2023).

Jag föll direkt för deras smakrika, kryddiga korvar och en ljuvlig grillost. Dessutom var ägarna, personerna i montern, väldigt charmiga och tillmötesgående. Min tanke var att de verkar verkligen gilla vad de gör och som familj verkade de så glada för varandra. Det var trevligt och deras glädje smittsam. Jag köpte deras produkter och bestämde mig för att jag ville träffa dem igen.

Två månader senare träffade jag dem vid deras nya foodtruck. Vädret är perfekt med klarblå himmel och stunden blir supertrevlig och maten smakar förträffligt.

 

 

Abreu Foods på Korvfestivalen
Abreu Foods Provoleta grillost och chorizo från Korvfestivalen

Don Ylso chorizon

Farfar Ylso Abreu kom till Sverige från Argentina med sin familj 1979. Med i bagaget fanns familjerecept som Abreu Foods idag använder i sitt produktsortiment.

För att hylla farfar har familjeföretaget döpt sin traditionella, handskurna chorizo till Don Ylso. Abreu Foods produkter är argentinska mattraditioner som möter svenskt kött och svensk grilltradition.

Familjen grundade Abreu Foods 2020. De satsar bara på högkvalitativa svenska råvaror. All produktion är utan konserveringsmedel och tillsatser – bara bra råvaror.

 

Abreu Foods Foodtruck i Slakthusområdet

Deras första foodtruck

Det är främst Daniel Abreu, barnbarn till farfar Ylso, och Daniels farbror Victor Hugo (se bilden ovan) som driver familjeföretaget men även flera kusiner hjälper till.

Nyligen introducerade familjen sin första Abreu Foodtruck som står i nya Slakthusområdet vid Globen i Stockholm.

I vår plan finns fler foodtrucks och flera nya produkter, berättar Daniel.

Abreu Foods produkter går annars att beställa för leverans i Stockholm och finns i några butiker men med deras nya foodtruck kan vi smaka alla deras goda grejor på menyn. Det är värt en omväg och om du kommer med bil finns det gott om plats att parkera.

 

Abreu Foods Foodtruck i Slakthusområdet med Abreu-burgaren
Abreu Foods Foodtruck i Slakthusområdet

Abreus produkter

Familjen tillverkar nästan allt själva förutom korvarna som WurstMaster tillverkar efter Abreus argentinska recept – till exempel deras jättegoda chorizo eller majskycklingchorizo med öl i från Nils Oscar.

De är utbildade i fabrikstillverkning. De hackar själva sin chimichurri, med bara ekologiska, närodlade örter och olivolja. De använder bara habanero och Moldon havssalt.

Bara det bästa är bra nog, det är viktigt. Habanero ger en otroligt fin chilismak men är svår att arbeta med då den är superstark. Vi måste alltid noggrant balansera styrkan så det blir perfekt, berättar Victor.

Jag kan varmt rekommendera deras Abreu hamburgare, korvarna och grillosten Provoleta.

Deras Chorizo Provoleta är helt unik i smak och med 25% av den goda osten. Den behöver inga tillbehör, ingen topping utan är störst i smak helt ensam i brödet.

Chimichurrin som de toppar sin Abreu Hamburgare med ger burgaren en fräsch, karakteristisk abreu-smak med perfekt hetta från habanero. Burgaren är mycket saftig och anrättningen ger verkligen mersmak.

Min första känsla på Korvfestivalen att de verkade gilla vad de gör bekräftade de gång på gång denna soliga lunch vid foodtrucken.

Abreu Foods är det roligaste vi någonsin gjort, sa de om och om igen.

Abreu foodtrucks Abreu-burgare med chimichurri
Abreu Foods Foodtruck i Slakthusområdet - menyn

Fler burgare

Om du nu blev sugen på burgare finns det några goda att prova:

Ölbräserad hamburgare

Chiliburgare och lökringar

Grillad kalkonburgare Cobb Style

 

Abreu Foods Provoleta argentinsk grillost

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka