Uplifting Blogg

  • ARTIKLAR
    La Tour skylt

    La Tour

    Läs om en fantastisk upplevelse! La Tour by Pontus Frithiof är exklusiv mat- och vinupplevelse som de kallar power dining på 23 våningen i DN-skrapan, Stockholm.

  • ARTIKLAR
    Restaurang OCRA

    Restaurang OCRA

    Restaurang OCRA i Stockholm är Granerogruppens senaste tillskott tillsammans med intilliggande Granero Bakery. De ligger i Norra Djurgårdsstaden i Gasverkets übercoola historiska lokaler. Kanonbra brunchställe, vågar jag lova! Har ni barn springer ni några meter över torget efter maten och går på Spårvägsmuseet.

  • Brunch & buffé
    Käsespätzle med öl

    Käsespätzle

    Käsespätzle – hemgjord spätzle varvat med fläsk och stekt lök i en gratäng som gratineras med en massa god ost. Perfekt tillbehör till varmrätt men även på buffén, till Oktoberfesten eller som vickning.

  • kakor
    Daimsnittar med choklad

    Daimsnittar med choklad

    Daimsnittar med choklad till fikat som är lättbakade och söta så de tillfredställer snabbt sötsuget när det sätter in.

  • BRÖD
    Salta kringlor - bretzel - pretzel

    Klassiska pretzel

    Hembakade klassiska pretzel – kringlor – doppade i lut för karakteristiskt utseende och smak, snyggt snittade och strösslade med grovsalt. Hårda på ytan och ljuvligt mjuka inuti. Otroligt gott!

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    Gratinerat potatismos med skinka

    Gratinerade potatisrester

    Mitt tidigare populära recept är här taget till nästa smaknivå – gratinerade potatisrester med skinka och ost. Otroligt goffigt och gott.

  • drinkar & cocktails
    Espresso Martini

    Espresso Martini

    Alltid lika gott med en Espresso Martini. I alla fall om man gillar kaffe och kaffedrinkar. Skummet blir extra härligt i martiniglas.

  • glass
    polkamilkshake

    Polkamilkshake

    Given succé! Denna härliga polkamilkshake passar alla åldrar men kan bli vuxen i smaken med en skvätt vodka. Perfekt avslutning på brunchen!

  • ARTIKLAR
    Chill Out press event

    Chill Out vinserie fyller 20 år

    Chill Out firar 20 år på svenska marknaden med sina populära boxar och flaskor och levererar en ny hållbar design med ny logotyp. Albin Edberg lagade utsökt mat till vinerna på presslunchen.

  • Brunch & buffé
    Sallad med jordgubbsdressing

    Sallad med jordgubbsdressing

    Dra mig baklänges så makalöst gott det här blev! En sallad med krispigt grönt, len avokado, salt bacon, syrlig feta, söta jordgubbar, knapriga mandlar och krutonger. Det kan inte bli bättre en varm sommardag.

  • GRÖNT
    Sommartomat med dressing och parmesan

    Sommartomat med dressing

    Denna tjusiga sommartomat med en härlig salt dressing, som gömmer sig under ett stort moln av finriven parmesan, är sommarens drottning.

  • Övrigt
    Vinprovning AVA

    Ursprungsbeteckning AVA i USA

    1980 beslutade USA att införa ett system med ursprungsbetecknade viner. Systemet kallar de AVA vilket står för American Viticultural Area. Beteckningen liknar Frankrikes appellationssystem i grunden men mycket skiljer systemen åt. AVA syftar mest till själva området och mindre på vinifieringen som är tämligen fri.

  • FRÅN HAVET
    Paj till kräftor med västerbottensost

    Kantareller och kräftor till ostpaj

    Det här är en härlig ostpaj med smak av västerbottensost och kantarell. Pajen serveras till en kräftor och kantareller i en sallad med aprikosvinägrett. Perfekt förrätt eller smårätt under kräftsäsongen. Säsongens aprikoser smakar väldigt bra till svampen och skaldjuren.

  • gris
    Potage med potatis och rökt fläsk

    Potage på potatis och rökt fläsk

    Potage på potatis och rökt fläsk är en rustik, mättande soppa som kokar i buljong tills potatisen faller sönder och ger en härlig konsistens. Att grönsaker, kött, gryn eller frukt kokar så länge att det kokar sönder är just vad som utmärker en potage. Soppan tjocknar naturligt.

  • dessert
    Äppeldessert 3

    Äppeldessert i lager

    Ljuvlig äppeldessert där äpplena varvas med mjuk pepparkaka, mascarponefluff och kanelkolasås. Garnera desserten med vackra, torkade äppelskivor.

  • dessert
    Glasstårta Ferrero Rocher

    Glasstårta Ferrero Rocher

    En supersnabb glasstårta med favoriterna vaniljglass, nutella, rostade hasselnötter upphöjt med Ferrero Rocher & choklad. Vem kan motstå?

  • dessert
    Knäckig äppelkaka

    Knäckig äppelkaka

    Ingen höst utan knäckiga äpplen till fikat eller som dessert. Det blir extra gott med generöst strösslad mandel. Använd smakrika svenska äpplen.

  • Brunch & buffé
    Gratinerad fänkål med ricotta och parmesan

    Gratinerad fänkål med ricotta

    Gratinerad fänkål i tunna skivor med knapriga kanter som toppas med ricotta och parmesan i följe med kryddor och kryddgrönt. Härligt och smakrikt tillbehör, trevlig smårätt både på buffén och till brunchen. Bra ensamrätt till lunchen.

  • ARTIKLAR
    Husmanskost ny kokbok av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske

    Husmanskost – största kokboken

    Husmanskost – svenska smaker av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske är en kokbok, fullproppad med recept från vårt älskade matarv. Tre års slit och ett stort verk, bildligt och bokstavligt.

  • ARTIKLAR
    Viking Cinderella weekendkryssning

    Viking Cinderella hösten 2020

    Viking Cinderella kör weekendkryssningar fram till jul med tre avgångar i veckan. Är det säkert att åka i pandemin? Hur funkar säkerheten ombord? Vilka åtgärder har Viking Line vidtagit? Hur ser en kryssning ut i dessa tider när vi måste undvika trängsel? Jag åkte premiärturen och har svar på de flesta av frågorna.

  • cheesecake
    Banancheesecake

    Banancheesecake

    En härligt fräsch banancheesecake utan tillsatt socker. Kakan får sin smak av mogna bananer, havresmul, kakao och hackade jordnötter. Vill du ha mer sötma ringlar du honung över.

  • drinkar & cocktails
    Gotland Summer Night cocktail

    Gotland Summer Night

    Gotland Summer Night är förebilden till denna vackra och goda gindrink som skiktar sig till en solnedgång av apelsin, cointreau och grenadine.

  • dessert
    Nätmelon (cantaloupe) med spännande smaker

    Nätmelon med spännande smaker

    Nätmelon, eller cantaloupe som den också heter, är smaksatt till perfektion med honung, limezest, flingsalt och Piment d’Espelette. Sommarens godaste smårätt, förrätt eller dessert. Våga prova nya spänannde smaker!

  • glass
    Kiwisorbet med gul kiwi

    Kiwisorbet med gul kiwi

    Kiwisorbet är supergott, fräscht och lätt att göra. Sorbet på den gula kiwin – Sungold – ger en sötare sorbet och en ljuvlig smak. Smaken piggas upp med lite citronsaft.

  • destillat
    Mackmyra och Emil Åreng

    Mackmyra och Emil Åreng

    Mackmyra har inlett ett långsiktigt samarbete med den smaksäkre och nyskapande bransch- och barprofilen Emil Åreng. Emil är nu destilleriets globala ambassadör. Läs mer om denna intressanta man, om hans bok och få tre av hans whiskycocktailrecept.

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka