Uplifting Blogg

  • ARTIKLAR
    Franska viner med Spring Wine & Spirits - Rosévin masterclass

    Franskt rosévin

    Spring Wine & Spirits bjöd på fransk eftermiddag med en masterclass i franskt rosévin och öppen provning med de franska vinmakarna på plats. Läs om hur man gör rosé och får fram färgen.

  • ÄGG
    Skånsk äggakaka

    Skånsk äggakaka med fläsk

    Skånsk äggakaka med stekt fläsk och lingon. Kan inte bli mer traditionellt skånskt och det är så vansinnigt gott – en klassiker!

  • ARTIKLAR
    Washington State Wine Masterclass med vinprovning på Operaterassen i Stockholm

    Washington State Wine

    Washington State Wine anser man vara USAs näst viktigaste region med kvalitetsvin efter Kalifornien. Läs om regionen och en masterclass med Madeleine Stenwreth, Master of Wine, och få några vintips.

  • fisk
    Asiatiskt laxpaket med korianderris

    Asiatiskt laxpaket

    I ett ugnsbakat paket med färsk lax och tunnskivad lök stannar alla fantastiska smaker kvar. Och det sköter sig självt i ugnen. Kryddorna är sesam, chili, lime, ingefära, senap och vitlök.

  • ARTIKLAR
    Melleruds Mästarpilsner av Årets Kock 2022 Jessie Sommarström.

    Årets Mästarpilsner

    Årets Mästarpilsner är Melleruds tradition där Årets Kock tar fram en egen pilsner. 2023 är det Jessie Sommarström som blev Årets Kock 2022. Pilsnern lanseras 13 mars i butik (alkoholfri 0,5%) och SB (5,0%).

  • KOKBÖCKER
    Gratinerad chèvre med sidfläsk

    Gratinerad chèvre med sidfläsk

    Gratinerad chèvre med sidfläsk, testat ur Emma Hambergs kokbok Au Pif! Krämigt, salt, sött och alldeles underbart till bröd och sallad.

  • ARTIKLAR
    Visit Estonia lyxlunch med champagne på Baltic Queen

    Visit Estonia och Champagne

    Visit Estonia höll pressträff på Baltic Queen Tallink med härlig lyxlunch och champagneprovning från ljuvliga husen Salmon och Lombard. Kökschef Joonas Maunula komponerade menyn.

  • ARTIKLAR
    The Street Food Labs x Carotte pressträff Sveavägen - Taco

    The Street Food Labs

    TSFL – The Street Food Labs – har i februari (2023) öppnat en ny restaurang, nu tillsammans med Carotte. Deras hål i väggen på Kungsholmen i Stockholm blev snabbt en succé.  Nu skalar de upp i ett första steg med den nya lokalen i Konserthuset på Sveavägen. De serverar typisk LA street food – en fusion mellan mexikanskt och asiatiskt.

  • ARTIKLAR
    Chill Out presslunch med Albin Edbergs Rödvinsbräserad högrev

    Chill Out Lisboa

    Chill Out Vinho Regional Lisboa från Portugal – senaste lanseringen i vinserien European Collection från vingårdar i olika regioner, presenterades på en presslunch. Menyn specialkomponerad av Albin Edberg.

  • Brunch & buffé
    Steamed Bao Buns med tillbehör

    Steamed Bao Buns

    Santa Maria erbjuder färdiga buns och andra lättanvända produkter att kombinera tillsammans med våra favorittillbehör. Alla får vad de vill ha i sin Bao Bun och måltiden passar hela familjen eller sällskapet. Nytt fredagsmys?

  • fisk
    Langos med klassiska tillbehör

    Langos med klassiska tillbehör

    Langos – friterade, frasiga kaloribomber med underbara pålägg som räkor, löjrom eller rökt lax på krämig creme fraiche. Toppa med lite finskuren rödlök och gräslök eller dill. Himmelrike!

  • dessert
    Pastakväll med Maggio Wine - Cheats Tiramisu

    Cheats Tiramisu

    Christopher Åström bjöd på Cheats Tiramisu en pastakväll med Maggio Wines. Lite genväg tyckte han att det var (därav namnet) för den var snabb att göra. Men ack så god, tyckte vi.

  • BRÖD
    Bakbok av Marie Lind - Familjens favoritlimpa

    Familjens favoritlimpa

    I Marie Linds bakbok Vallmofrön, havrefält och jordgubbar hittade vi den här halvljusa limpan som hon kallar Familjens favoritlimpa. Den är nu även vår. Vilka gott bröd!

  • ARTIKLAR
    Viking Lines nya fartygsviner Bild: Viking Line Foto: Tuukka Ervasti

    Nya fartygsviner hos Viking Line

    Viking Line presenterar sina sju nya fartygsviner och nyheter i sortimentet under en presslunch. De bjöd på vinprovning med nyheterna tillsammans med specialkomponerade rätter. De nya vinerna finns för försäljning på alla Viking Lines fartyg från och med februari 2023 och två år framåt.

  • ARTIKLAR
    Maggio Wines Barbaresco 2018

    Maggio Wines pastakväll

    Maggio Wines viner från Piemonte, Barolo och Barbaresco – provade vi denna härliga kväll med god mat lagad av Christopher Åström. Pastakvällen var en avslutning på höstens vinprovningar med matchande maträtter som vi matvänner lagat.

  • GRÖNT
    Blomkålssallad från Kv. Åkern

    Blomkålssallad att älska

    Blomkålssallad som smakar mycket – sälta från gurkan, sötma från de små gula russinen och majo som fått extra syra för perfekt balans. Blomkålen är krispig, russinen lite sega och gurkan saftig. Allt att älska!

  • dip & röror
    Bulgogi

    Bulgogi

    Bulgogi är koreanskt marinerat nötkött som äts tillsammans med tillbehör såsom grönsaker, ris, nudlar och goda såser eller gärna som tacos på fredagsmyset. Köttet smakar fantastiskt gott och tillsammans med såserna och valfria tillbehör plockar du själv ihop din favoritkombo.

  • KÖTT
    Oxfilé med inbakad potatis

    Oxfilé med inbakad potatis

    Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde – inte bara supergott utan även tjusigt men utan att vara svårt att tillaga, tack vare mycket bra instruktioner. Rätten kommer från Mattias Larsson och hans eminenta kokbok Fredagskockens Helgmenyer.

  • korv
    Korv Stroganoff med dill

    Korv Stroganoff med dill

    Den godaste Korv Stroganoff någonsin, med dill och flera sorters senap. Det här är vår svenska husmanskost när den är som bäst.

  • cheesecake
    Cheesecake New York Style

    Cheesecake – klassisk New York style

    Cheesecake – klassisk New York style – bakas varsamt i ugn. Smaken har den rätta syrligheten av färskost och citron. Precis som vi får den i USA. Vi älskar den och det kommer du också att göra!

  • FRÅN HAVET
    Vitlöksfrästa räkor

    Vitlöksfrästa räkor – Gambas al Pil Pil

    En av de godaste av alla spanska tapas – Gambas al Pil Pil som är vitlöksfrästa räkor med chili. Såsen i pannan smakar ljuvligt när det skopas upp med med bröd.

  • ARTIKLAR
    Stefan Ekengrens berömda Hasselbackspotatis

    Potatisrapporten 2022

    På Potatisens dag den 26 oktober var det pressträff på restaurang Hantverket i Stockholm. Svensk Potatis AB bjöd in till lunch för att presentera årets Potatisrapport 2022 men även kora årets Potatisinspiratör.

  • ARTIKLAR
    Arla Unika Guldklimp snacks

    Guldklimp

    Arla Unika lanserar Guldklimp – en smakintensiv och multitalang – i mat, på bröd, på ostbricka och tillför massor med umami till det gröna kökets rätter. Läs om en härlig 8-rätters avsmakningsmeny på Gastrologik, skapad av Jacob Holmström.

  • PASTA
    Cacio e Pepe med Maggio Piemonte

    Cacio e Pepe

    Cacio e Pepe – ikonisk, italiensk pastarätt med endast fem ingredienser, här serverad med ett glas Piemonte Nebbiolo Barbera från Maggio Wines. En lättlagad rätt men ändå med tips om ett viktigt steg för att det ska bli ljuvligt krämigt.

  • dressing
    Pommes med topping

    Pommes med topping

    Pommes med topping från kokboken Det är ju en dag imorgon också. De är toppade med ost, lök och smarrig sås – perfekt dag-efter-mat. Boken kallas även Bakisboken.

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka