Uplifting Blogg

  • ARTIKLAR
    Novi Beach Club by Pontus Frithiof

    Novi Beach Club

    I mitten av juni (2019) invigdes Novi Beach Club by Pontus Frithiof – en strandrestaurang med finaste utsikten – på Novi Resort Hotell strax utanför Visby på Gotland. Jag var där och smakade härliga rätter från den nya menyn.

  • ARTIKLAR
    Eatery Social Style

    Eatery Social Style

    Jag är tillbaka på Eatery Social i Clarion Hotel Stockholm tre år efter deras invigning. Den här gången är det en Ceviche Masterclass. Menyn har ändrats en del och jag upplever stilen nu mycket mer avslappnad och social (vilket namnet antyder). Maten är mycket bra och bland annat deras Ceviche Nikkei en höjdare. All mat lagas från grunden och leveras från deras Cevicheria och Taqueria. Baren har massor med gott att erbjuda men jag rekommenderar husets goda Margaritas.

  • GRÖNT
    Daily Greens örtkryddor

    Daily Greens kryddörter

    Daily Greens örtkryddor är frilandsodlade och växer sig starka och aromatiska av sol och vind. De odlas i Europa med några få undantag under vinterns kallaste månader. Eftersom de är fältodlade och därmed starkare, håller de längre. Jag har provat nästan alla örtkryddorna i sortimentet och blev generellt mycket nöjd och galet förtjust i några.

  • KÖTT
    Beef Stroganoff

    Biff Stroganoff klassiker

    Biff Stroganoff är en husmansklassiker vi älskar. Stroganoff på korv är kanske vanligare men låt mig påminna om det här lyxigare ursprunget. En liten fin köttbit räcker långt så fyll på med en massa god svamp. Jag toppar min med Borstongurka istället för saltgurka men sånt får man göra som man vill.

  • dip & röror
    Tomatsalsa

    Tomatsalsa till grillat

    En härlig tomatsalsa till grillat – kyckling, fisk eller annat kött – fin sötma från tomater, friskhet från lime och hetta från ingefära och chili.

  • dip & röror
    Paprikaröra till grillat

    Paprikaröra till grillat

    Säsongen närmar sig och vi kan inte få för många tips på goda röror och såser till det grillade. Här kommer en till – den här gången en kall sås mixad med ugnsrostade paprikor.

  • ARTIKLAR
    Bulmers Zesty Blood Orange

    Bulmers Zesty Blood Orange

    Bulmers lanserar cidern Zesty Blood Orange. Den här torra äppelcidern är helt i min smak, en fin balans mellan halvsöta äpplen och en frisk syra från blodapelsin. Jag älskar blodapelsin och det är dessutom bra att hålla alkoholhalten nere (4%) när det blir många läskande glas i värmen.

  • ARTIKLAR
    Prosciutto di Parma

    Prosciutto di Parma – tillverkning

    Hur tillverkas Prosciutto di Parma, parmaskinkan? Vad innehåller parmaskinka? Varför smakar den så mycket mer än andra lufttorkade skinkor?Här får du svaren på frågorna.

  • dip & röror
    Aubergineröra till grillat

    Aubergineröra till grillat

    Aubergineröra till grillat är ett av sommarens måsten till krispig kyckling. Baka auberginen mjuk i ugnen och rör ihop med kryddorna. Receptet som jag testlagat kommer från Kronfågels BBQ vårnyheter.

  • ARTIKLAR
    NUET solo dining

    NUET solo dining

    Hur är det att äta en trerättersmiddag själv? Vad är solo dining? För tredje året arrangerar Ron Zacapa NUET Solo dining som pop up. På NUET har gästerna tidigare uppmanats att stänga av mobilen. Nu uppmanas vi även att stänga av samtalet. Syftet är att vi ska glömma våra stressiga vardagsliv för en stund och ge oss hän måltiden till hundra procent utan en distraherande omvärld.

  • ARTIKLAR
    Kronfågel BBQ vårnyheter

    Kronfågel BBQ vårnyheter

    Kronfågel BBQ vårnyheter presenterades på årets pressträff. Den röda tråden är hett, smakrikt och färdigmarinerat för snabbt och smidigt vid grillen. Markiz Tainton med marockanska rötter, känd från Sveriges Mästerkock, är Kronfågels nya ambassadör då de satsar på att bredda publiken och erbjuda nya smaker.

  • fågel
    Kyckling graninerad och fylld

    Kyckling gratinerad och fylld

    Lättlagat med fyllda kycklingbröst som gratineras i ugnen tillsammans med tomatsås. Lägg till potatismos, ris eller pasta och härliga grönsaker. Fyllning och kryddor kan varieras oändligt och rätten älskas av alla i familjen.

  • destillat
    Mackmyra Äppelblom

    Mackmyra Äppelblom

    Den 22 mars släpper Mackmyra sin nya säsongswhisky Äppelblom i begränsad upplaga. Äppelblom är framtagen i samarbete med calvadosproducenten Christian Drouin, som också var med på Mackmyras provning. Hur smakar nya Äppelblom? Hur provar man destillat? Kan jag använda calvados VSOP som parfym? Äter kor äpplen? Är äppelodlarna lata i Normandie?

  • drinkar & cocktails
    Monkey Mind

    Monkey Mind gindrink

    Monkey Mind är en fräsch och god gindrink med supertrevliga Monkey 47. Jag hälsade på destilleriet i Schwarzwald förra året och du minns säkert storyn om deras gin och apan Max.

  • fisk
    Fiskgratäng med ägghack

    Fiskgratäng med ägghack

    Det här är en av våra favoriträtter, en otroligt lättlagad och jättegod fiskgratäng med allt i en form som sköter sig på egen hand i ugnen. Fiskgratängen är mild i smakerna så även barnen gillar den. Du kan göra gratängen LCHF, lowcarb eller vanligt. Det enda du behöver göra är som vanligt att anpassa mängden fett.

  • ARTIKLAR
    NK Saluhall Androuet

    NK Saluhall öppnar pånytt

    Äntligen öppnar nya NK Saluhall i Stockholm! NK håller på med ett omfattande förnyelsearbete som beräknas ta tre år. Varuhuset ska bli lyxigare, större och mer personligt. NK Saluhall och nyligen öppnade Art Bakery är delar av det nya.

  • ARTIKLAR
    Korvfestivalen

    Korvfestivalen 2019

    Korvfestivalen 2019 som i år arrangeras den 8-10 mars på Münchenbryggeriet på Södermalm i centrala Stockholm. Ett 40-tal utställare bjuder på nya och gamla korvklassiker tillsammans med de vanliga tillbehören som vi älskar men även nytt och innovativt. Korvfestivalen är en favorit som jag gärna återbesöker om och om igen för det är trevligt, smakproverna är generösa och festivalen är välarrangerad.

  • ARTIKLAR
    Petite France semmeltest

    Petite France semmeltest

    Den klassiska semlan från Petite France på Kungsholmen är årets upplevelse och svårbedömd. Petite France är ett franskt bageri, café och bistro med både dagens lunch och kvällsmeny.

  • dip & röror
    Bulgogi

    Bulgogi

    Bulgogi är koreanskt marinerat nötkött som äts tillsammans med tillbehör såsom grönsaker, ris, nudlar och goda såser eller gärna som tacos på fredagsmyset. Köttet smakar fantastiskt gott och tillsammans med såserna och valfria tillbehör plockar du själv ihop din favoritkombo.

  • ARTIKLAR
    Semmeltest i Stockholm 2019

    Semmeltest i Stockholm 2019

    Semmeltest i Stockholm 2019 – vilka är bäst och godast i stan i år? Alltid spännande. Vi är tre omutbara i testpanelen som köper semlorna och smakar efter samma mönster – locket, grädden, ett bett över hela, bullen och till sist mandelmassan. Även utseendet bedöms.

  • ARTIKLAR
    Lundbergs Konditori semla

    Lundbergs Konditori semmeltest

    Lundbergs Konditori har funnits sedan 40-talet med bagare och konditorer som är flerfalt prisbelönta i olika tävlingar. Jag ställer mig i kön för en klassisk semla till vårt semmeltest. Ja, det blev några frallor också. Och en kolastång. Allt såg gott ut!

  • ARTIKLAR
    Lindeberg Bageri semla

    Lindeberg Bageri semmeltest

    Vi testar semlor hos Lindeberg Bageri och Konditori i Saltsjö-Boo som bjuder på en fin klassisk som smakar riktigt gott!

  • ARTIKLAR
    Åsö Konditori semmeltest

    Åsö Konditori semmeltest

    Åsö Konditori på Södermalm levererar en liten fin klassisk semla men de har snålat med mandelmassan och det drar ner betyget.

  • ARTIKLAR
    Thelins semmeltest

    Thelins semmeltest

    Jag har ett möte på nya Thelins Grand Café i mitten av Kungsträdgården. Det är en väldigt vacker lokal med bästa utsikt över skridskobanan nu på vintern och de blommande körsbärsträden på vårkanten. Jag passar på att köpa med mig en semla hem. Den dyraste semlan av alla så här långt!

  • KÖTT
    Oxfilé med inbakad potatis

    Oxfilé med inbakad potatis

    Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde – inte bara supergott utan även tjusigt men utan att vara svårt att tillaga, tack vare mycket bra instruktioner. Rätten kommer från Mattias Larsson och hans eminenta kokbok Fredagskockens Helgmenyer.

Min matblogg

Här hittar du inte bara recept utan även matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka