Uplifting Blogg

  • Restauranger & Reportage
    Zucchine pizza på Giro

    Pizzeria Giro Napoletana – topp 5 bäst i norra Europa

    På Giro Pizzeria Napolitana i Stockholm serveras helt fantastiska pizzor, så bra att pizzerian är utsedd till topp-5 i norra Europa. Danska Baest i Köpenhamn knep 1:a placeringen. I New York i början av juli delades 50 Top Pizza Awards ut för första gången.

  • Fågel
    cobbsallad_upplagd

    Cobbsallad

    Caesarsallad är etta på min salladstopplista och Cobbsallad är tvåa. Cobb – denna klassiska, underbara kombo av salt och krämigt tillsammans med krispig sallad och rustik, syrlig dressing. Passar alla men är även perfekt lowcarb och LCHF och man blir rejält mätt!

  • Restauranger & Reportage
    Lakrids by Johan Bülow

    Fabriksbesök hos Lakrids by Johan Bülow

    Hipp, hurra och grattis till 10 år, Lakrids by Johan Bülow! Jag besökte fabriken i Köpenhamn för att se hur det hela går till och träffa de trevliga medarbetarna. Gillar du lakrits, häng med!

  • Fisk & skaldjur
    lax med sås på äpple och gurka

    Lax med sås på äpple, gurka, dill och pepparrot och ett gott mos

    Färsk lax med en frisk sås med äppel- och gurkbitar smaksatt med dill och pepparrot. Till detta ett potatismos med gräslök och dijonsenap och kanske någon favoritgrönsak. Medan potatisen kokar och fisken är i ugnen hackar du gurka och äpplen i små små bitar. Det…

  • Dessert
    Macarons au citron

    Macarons au citron

    Vive la France! Idag, den 14 juli, firar vi med hela Frankrike och bakar ljuvliga, sötsyrliga macarons au citron. Vad vore världen av sötsaker utan dessa franska små bakverk?

  • Restauranger & Reportage
    Dragör - En pärla i Öresund

    Dragör – en pärla i Öresund

    Dragör ligger bara en dryg mil från Köpenhamns centrum och en tur dit är ett måste om man är i Köpenhamn på sommaren. Missa inte denna pärla!

  • Dessert
    Pannkakstårta med kiwi och blåbär

    Pannkakstårta med kiwi och blåbär

    Vem älskar inte pannkakstårta? Den här tårtan är underbart sötfrisk i smaken av hemkokt kiwisylt och färsk kiwifrukt. Kiwi och blåbär smakar riktigt gott tillsammans. Jordgubbar till istället för blåbär blir också härligt gott.

  • Dessert
    Saucing Chocolate Pudding

    Self-Saucing Chocolate Pudding

    På 10 minuter svänger du ihop den här underbara, klassiska chokladkakan från Australien med ingredienser du har hemma. Fluffig, chokladig med ett rinnigt inre – mums! De gjorde den i megatrevliga Masterchef Australia som jag älskar och som pågår just nu.

  • Förrätt
    Prosciuttolindad sparris

    Prosciuttolindad sparris rullad i brynt smör och parmesan

    Det brynta smöret ger den prosciuttolindade sparrisen en extra smarrig kick! Smakar bra som en munsbit till drinken, som förrätt med en bit bröd eller som tillbehör till varmrätten, både kött och fisk. Perfekt lowcarb/lchf rätt.

  • Jag testar kokböcker
    Rostade snittar med fransk ost och päron

    Rostade snittar med fransk ost och karamelliserat päron

    Galet gott! Brillat-Savarin avec poire – snittar på rostad baguette med fransk krämig ost och karamelliserade päron.

  • Dessert
    Rabarberpaj

    Rabarbersmulpaj med mandel och flingsalt

    Den här rabarberpajen är den godaste någonsin. Tricket är mandel och flingsalt i smuldegen och denna geniala idé är Myllymäkis. Åh, så gott!

  • Hur-gör-man?
    Grillskola på Årsta slott

    Grillskola – del 2

    Vill du bli bra på att grilla? Här i del 2 av grillskolan kommer fler tips och tricks hur du lyckas med olika råvaror. Grunderna lär du i Del 1.

  • Hur-gör-man?
    Grillskola på Årsta Slott

    Grillskola – del 1

    Här är alla knep och tips på hur vi lyckas vid grillen i sommar! Jag träffade Årets grillkock 2012 och regerande svensk mästare i revbensspjäll, Christer Söderberg.

  • Jag testar kokböcker
    Daniel Lakatosz kokbok

    Kokbok – Daniels matresa

    Jag har bläddrat i och lagat mat ur Daniels matresa, kokboken Daniel Lakatosz gav ut i samband med att han kom tvåa i Mästerkocken 2016. Matresan bjuder på trevliga, kompletta menyer från 9 av hans favoritländer.

  • Ägg
    Skånsk Pillasill

    Skånsk pillasill

    Det blir skånsk Pillasill, kära matjessill-lovers! Vi häller len senapssås över sillen och strör över hackat ägg och sommargrönt. Bredvid står skålen med ångande nykokt färskpotatis. Det kan inte bli bättre.

  • Övrigt

    Sveriges framtida kockstjärnor

    Sveriges nya juniorkocklandslag inför VM 2018 är klart! Här är gänget, våra framtida matstjärnor.

  • Drink
    Kir Cidre från Daniel Lakatosz kokbok

    Kir Cidre

    Kir Cidre med härliga smaker av fläder, svarta vinbär, citron och äppelcider ur Daniel Lakatosz kokbok Daniels Matresa. Drinken är en twist på klassikern Kir Royale.

  • Fisk & skaldjur
    Eriksbergs Pilsnersill

    Pilsnersill

    Pilsnersill – jättegod klassisk sillinläggning med nya smaker till årets midsommarbord.

  • Dryck
    Argentinska viner vid Arvid Rosengrens prisutdelning på Restaurangakademien i Stockholm.

    Vi firar världsmästaren Arvid Rosengren

    Arvid Rosengren, regerande världsmästare i sommellerie, kom till Stockholm för att hyllas och ta emot ett mycket speciellt pris från den världberömda argentinska silversmeden Juan Carlos Pallarols.

  • Högtider

    Chokladkaka med guinness

    En maffig, saftig och helt underbar chokladkaka med glasyr av vit choklad. Stout i smeten ger chokladsmaken extra djup. Kakan blir ännu godare efter en natt i kylen.

  • Inspiration
    Granbarksost Jürrs

    Granbarksost

    Jag köpte en Granbarksost från Jürss mejeri på Ostfestivalen häromveckan. Jag smakade i deras monter och kunde inte låta bli att köpa en ask med hem. Så gott! Jag var inte den enda som tyckte det, kan jag säga. Jürss mejeri gör exklusiva ostar på…

  • MYS - plock & dryck
    Gougères - franska ostpuffar

    Gougères – franska ostpuffar

    Say cheese and I’m in! På ostbågens dag i lördags gjorde jag franska gougères. Jag är inte förtjust i ostbågar och därför kom jag på att istället göra gourgères (uttalas gotjääär), dessa underbara franska puffiga ostpuffar. Aningen frasiga på utsidan och mjuka på insidan. Lagom…

  • Restauranger & Reportage
    Sayan Isaksson, Esperanto i Stockholm

    Sayan Isaksson om michelinstjärnor, Nobelfest och fruktpuré

    Vilket fint möte med stjärnkocken Sayan Isaksson. Vi pratar om berömda Esperanto och hans andra restauranger, michelinstjärnor, hektiskt schema, nytt buljongställe och hans kylskåp. Sayan Isaksson har precis kommit hem från Malmö när vi träffas. Han var i Malmö för den internationella kockträffen Chef’s Dinner…

  • Fisk & skaldjur
    Vitlöksfrästa räkor

    Vitlöksfrästa räkor – Gambas al Pil Pil

    Nästa tapa! Den godaste! Räkor frästa i olja med vitlök och chili. Brödet suger upp den himmelska oljan. Så enkelt, så himla gott. Den här tapasrätten behöver ingen närmre beskrivning. Man fattar :)) Skippa brödet och det är perfekt lowcarb.   Gambas al pil pil…

  • Fisk & skaldjur
    torsk pankogratinerad

    Pankogratinerad torsk med parmesan, citron och örter

    Snabb, fräsch vardagsfisk med örter, citron och frasigt pankotäcke Det fanns frysta ryggfiléer av torsk i frysen som jag plockade fram. Jag kom på att jag skulle kunna klicka på någon god röra, så som man alltid gör med lax, och sedan gratinera dem med…

Här kan du läsa om god mat, restaurangbesök, drycker, produkter, kokböcker, matmässor och personporträtt – utan smygreklam. Du hittar mig  även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka