Uplifting Blogg

  • Hur-gör-man?
    Pizza Margherita

    Pizza Margherita

    Jag lärde mig baka pizza på riktigt hos pizzeria 800 grader i Vasastan. Jag bakade en Margherita, allt från grunden med den godaste pizzadegen nånsin. Här är receptet, var så goda!

  • Hur-gör-man?
    Steg för steg hur man lyckas med pizza

    Hemmapizza – bästa tipsen

    Kan man få hemmapizzan att smaka som en riktig pizza från favoritpizzerian? Ja! Jag var på en workshop hos populära 800 grader i Vasastan, Stockholm, och lärde mig tips och tricks för att lyckas.

  • Inspiration
    Cervera presslunch med höstnyheter 2018

    Cervera höstnyheter 2018

    Cervera presenterade sina höstnyheter 2018 – nya delar och färger i servisen Mist ur eget varumärke Table Top Stories samt nya serien Signerat ur varumärket Anders Petter med köksutrustning. Jag hittade en favorit som nu finns på önskelistan.

  • Jag lagar andras recept
    Gatha - armeniska smördegskakor

    Gatha – armeniska smördegskakor

    Gatha – armeniska frasiga, fluffiga smördegstrekanter med mjuk, lite söt fyllning. Min vän Anna som driver Kitchen of Anna bjöd på dessa ljuvligheter nyligen på en middag. Jag måste dela med mig!

  • Pizza
    Pizza Bianca med potatis, parmesan, sommartryffel, citron och rosmarin

    Pizza bianca – vit pizza

    På en halvtimme står denna smarriga pizza bianca på bordet. Vi gräddar pizzan på färdig pizzabotten som är en perfekt genväg när man är trött eller det måste gå undan. Härliga smaker med potatis, parmesan, citron, rosmarin och vit tryffel.

  • Ost
    Parmigiano Reggiano tillverkning

    Parmigiano Reggiano tillverkning

    Parmigiano Reggiano tillverkning på mejeri i Parma som jag besökte och lite om ostens historia. Jag berättar om hela tillverkningsprocessen och visar bilder steg-för-steg. I Italien kallas parmesan Il Re dei formaggii – Kungen av ostar.

  • LCHF och lowcarb
    Grillad persika och buffelmozzarella med pistagepesto

    Grillad persika med mozzarella och pistagepesto

    Grillad persika med mozzarella och pesto på pistage och örter blev sommarens godaste salladskombo. Söt saftig persika möter krämig ost och smakrik pesto. Det går bra att grilla persika i grilljärn eller stekpanna.

  • Förrätt
    Råbiff med picklad lök och parmesan

    Råbiff med picklad lök och parmesan

    Vi älskar råbiff! Jag förvånas varje gång hur snabbt och enkelt man får till värsta lyxrätten, med riktigt bra kött förstås. Den här råbiffen har en bra balans mellan sälta, syra och sötma, krämigt, lent och knaprigt. Fredagsmys kanske eller fin förrätt?

  • Dessert
    Mandeltårta med mjölkchoklad och kola

    Mandeltårta med mjölkchoklad och kola

    Underbara lena smaker av mandel, kola och mjölkchoklad. Mandeltårtan blev dessutom mycket elegant och passar lika bra till finkalaset som enklare helgmiddagen. Kakan är ur Fredagskockens helgmenyer, vilket är en höjdare till kokbok.

  • Inspiration
    Mini croissanter från Picard

    Baby shower med mingelmat i miniformat

    Festfix i miniformat på ingen tid, bara att tina eller värma. Jag fick smakprover från Picard så det var bara att fixa fest och smaka godsakerna. Det blir väldigt fint upplagt och ser inbjudande och trevligt ut. Kolla in de fina bilderna!

  • Frukost och brunch
    Marinerade champinjoner

    Marinerade champinjoner – allt du behöver veta

    Marinerade champinjoner med örter är ett bra tillbehör, till det mesta. Jag har testat flera gånger och försöken mynnade ut i en liten guide. Svampen är perfekt inte bara till huvudrätter utan även på en brunch, i en omelett, i en sallad, som en tapa och en självklar smårätt på buffén. Dessutom är de lchf och lowcarb.

  • Dessert
    Grillad banan med dulce de leche

    Grillad banan med dulce de leche och passionsfrukt

    Det är sen gammalt att enkelt oftast är godast och den här desserten eller gofikan är inget undantag. Den blir lite som en banoffeepaj, fast från grillen (eller grillpannan). Barnsligt gott och helt underbara smaker tillsammans. Skippa inte lime, passionsfrukt eller choklad! Det är allt tillsammans som lyfter den här desserten.

  • Drink
    Absolut EuroPride

    Absolut EuroPride

    Absolut EuroPride är en jättegod drink med vodka, lime och ginger beer som går på repeat här hemma – fräsch och läskande i sommarvärmen. Ginger beer är överraskande gott. Skål för all kärlek!

  • Dessert
    Kladdkaka med vit choklad, lime och passionsfrukt

    Kladdkaka med vit choklad, lime och passionsfrukt

    Kladdkakan bakas med vit choklad och lime. Den söta chokladen får sällskap av en syrlig och fräsch topping med passionsfrukt. Blir inte godare!

  • Frukost och brunch
    Ugnsrostade blomkålsbita

    Ugnsrostade krispiga blomkålsbitar med ost

    Blomkålsbitar istället för potatis! Små nyttiga, mättande munsbitar på blomkål, ägg och ost som ersätter de vanliga kolhydraterna på tallriken. Även goda som ensamrätt med sallad. De blir perfekt krispiga.

  • Kakor
    Franska maränger

    Sega maränger

    Om man kan vänta några dagar får man de ljuvligaste maränger – frasiga på utsidan och härligt sega i mitten. Släng aldrig äggvita, förvandla dem till såna här sötverk!

  • Dessert
    Sommartårta med jordgubbar, lime och choklad

    Sommartårta med choklad, lime och jordgubbar

    Ny favorit! Godaste sommartårtan – fluffig med jordgubbar, lime och choklad. Gjord i ett nafs och kan göras dagen innan – perfekt på kalaset eller buffén när man är många.

  • Dryck
    Monkey 47 distillery

    Monkey 47 – Schwarzwald Dry Gin

    Vi älskar stories, berättelser som skapar mystik, ibland flyttar oss tillbaka i tiden och gärna till spännande platser. Den här storyn handlar om gin, Svarta skogen, en apa som hette Max och en pojke. Pojken hette Montgomery ‘Monty’ Collins, föddes 1909 i Madras, Indien, och var son till en brittisk diplomat.

  • Fisk & skaldjur
    Benella tartar

    Tartar på regnbåge med jordärtskockspuré

    En härlig regnbågstartar smaksatt med citron och dill tillsammans med en len jordärtskockspuré, krispiga friterade rispapper och toppat med forellrom. Sååå gott!

  • LCHF och lowcarb
    Foodfolder Sparkling Jacobs Creek snittar

    Champinjonkräm på bakad rotselleri med nötter

    Smakrika, härliga munsbitar av ugnsbakad rotselleri och svampkräm, toppat med nötter och pepprig krasse till ett friskt och fruktigt mousserande vin. Fullträff!

  • Sill
    Nubberulle i tunnbröd med brynt smör

    Nubbesallad i tunnbröd med brynt smör

    Nubbesallad är jättegott. Röror i tunnbrödsrullar är också jättegott, alltså inget nytt under solen, men att bre bröden med brynt smör tog det hela till en ny nivå. Höjdargott!

  • Högtider
    Pot Roast

    Klassisk grytstek med vintergrönsaker

    Man kan bara älska en härlig grytstek som snabbt förbereds, sköter sig själv och som inte kan misslyckas! Satsa på ett fint kött och en god buljong. Resten sköter löken, örterna och grönsakerna.

  • Restauranger & Reportage
    Dragongryta med Quorn Filéer

    Dragongryta med quorn filéer

    Inbjudna av Quorn, smakar vi tillsammans med Jessica Frej hennes goda Dragongryta med quorn filéer på dagens presslunch. Quorn vill göra vardagsmatens effekter på klimatet mer synliga och börjar klimatberäkna sina recept.

  • Paj & pannkaka
    Kolbulle

    Kolbulle

    Om du aldrig testat kolbulle, klä dig varmt och marsch ut i det fria! Ta med gjutjärnspannan, lingon, färdigblandad smet, skuret fläsk och en bit talg. Gör upp eld och sätt igång – ett garanterat matminne för alla åldrar.

  • Restauranger & Reportage

    Kocklandslagets – Curious by nature 2018

    I november tävlar Kocklandslaget i Culinary World Cup (VM 2018), Luxemburg och förra veckan presenterades lagets tema – Curious by nature. (foto Per-Erik Berglund Znapshot AB)

Min matblogg

Här hittar du inte bara recept utan även matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka