ARTIKLARrestauranger

The Street Food Labs

In ARTIKLAR, restauranger on

The Street Food Labs


The Street Food Labs x Carotte

TSFL – The Street Food Labs – har i februari (2023) öppnat en ny restaurang, nu tillsammans med Carotte. Deras hål i väggen på Kungsholmen i Stockholm blev snabbt en succé.  Nu skalar de upp i ett första steg med den nya lokalen i Konserthuset på Sveavägen.

Det är LA street food på Street Food Labs x Carottes meny och jag är där på en pressträff med smakprov.

 

The Street Food Labs x Carotte pressträff Sveavägen - Taco

LA Street Food

Menyn på TSFL x Carotte består av färgstark och inspirerande gatumat som lagas från grunden med en modern twist. Mexikanska smaker möter det asiatiska köket och blir en amerikansk fusion, typisk för Los Angeles gatumat.

Lokalen har en avslappnad atmosfär som livas upp med DJ och drinkar.

Till våren öppnar TSFL x Carotte även en uteservering på solsidan på Konserthusets trappa mot Hötorget.

 

The Street Food Labs x Carotte pressträff Sveavägen - Taco

Smakprov

På pressträffen smakade två olika tacos – mycket goda. Deras Cuban Sandwich var också god. Loaded Mac & Cheese och deras Margarita Slush blir mina gå-tillbaka-och-äta grejor. Så gott!

Alltihop smakade vällagat med omsorg om smaker och enligt dem, allt lagat från grunden. Det enda som jag och några till reagerade på var att det kändes väldigt fett. Många servetter gick åt. Nu var det så att de inte serverade våra smakprover på samma sätt som en full rätt från menyn så det är svårbedömt. Vi förväntar oss lite kladd & fett när vi äter streetfood med händerna men kanske kan de se över det. Ett tips i all välmening och enkelt fixat.

 

Vem är TSFL?

Bakom TSFL står Ragnar Åberg som varit med från starten som kökschef och kreativt ansvarig. Bredvid Ragnar står Pegah (som jag träffat många gånger) och Mustafa Livani som nya delägare. Pegah har bred erfarenhet inom digital marknadsföring och dessa två tillsammans är stora inspiratörer på Stockholms restaurangscen – bland annat med instagramkontot @Stockholmfoodguide med närmare 30 000 följare.

Se bilden ovan på gänget bakom TSFL.

 

The Street Food Labs x Carotte pressträff Sveavägen - Margarita Slush

Vem är Carotte?

The Street Food Labs expanderar tillsammans med Carotte – en aktör som erbjuder tjänster inom facility service med bland annat catering, evenemang, restaurang och bemanning.

– ”Maten, drycken och servicen på TSFL Kungsholmen var imponerande så det är lätt att förstå varför restaurangen blev så populär. Att nu få chansen att skala upp konceptet tillsammans genom den nya restaurangen, samt genom Carottes befintliga uppdrag inom live-scenen, cateringuppdrag och besöksnäringen, känns väldigt spännande”, berättar Oscar Durling, VD på Carotte Food&Event, på pressträffen.

 

 

The Street Food Labs - TFSL x Carotte pressträff Sveavägen

Annan streetfood

En av mina senaste matlagningar är också egentligen streetfood, men kinesisk, nämligen Steamed Bao Buns. Kolla in det om det känns lockande att testa.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka