Steamed Bao Buns

Genväg till ångade Bao Buns

En Steamed Bao Bun är streetfood eller fastfood med kinesiskt eller taiwanesiskt ursprung. Brödet, bun på engelska, är vitt, ångat och fluffigt. Vi viker bullen på hälften och fyller den, ofta med fläsk i någon sötare sås (typ hoisin) tillsammans med krispiga grönsaker.

Baka egna Bao

Att baka och ånga egna bröd är egentligen inte svårt men allt vi ska göra själv tar tid.

Efter Santa Marias Tex Mex-succé som de lanserade för 30 års sedan (!!!) är det dags för en ny satsning, denna gång på asiatiskt. De vill att vi ska variera fredagsmyset med deras nya Asian Buns.

Santa Maria erbjuder färdiga buns och andra lättanvända produkter att kombinera tillsammans med våra favorittillbehör. Alla får vad de vill ha i sin Bao Bun och måltiden passar hela familjen eller sällskapet.

Steamed Bao Buns med tillbehör

Bao Buns med kyckling

Jag valde att testa receptet med kyckling för fyra personer.

Såklart går det lika bra att bygga måltiden runt svamp och skippa köttet. Cooking Sauce passar lika bra till svamp.

Receptet innehåller även två andra Santa Maria-produkter utöver bröden.

Det finns fyra buns i en förpackning, vilket är beräknat att räcka till två personer. Min man åt tre buns så jag rekommenderar 2-3 per person beroende på hur stor ätare man är.

Cooking Sauce

500g kyckling passar bra till en förpackning Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Såsen är god och ger den rätta, lite söta smaken till köttet som förväntas i en Bao Bun. Smaken tyckte jag var speciellt god ihop med färsk koriander. Det ska jag komma ihåg till andra rätter där Cooking Sauce kan användas som en smart genväg.

Tillbehören

Mina tillbehör var, förutom Santa Marias Topping Sauce Sweet Mango & Chili, hjärtsallad, gurka, färsk koriander och jordnötter. Fryst mango och rädisor valde jag bort.

I min smak är Topping Sauce och mango alldeles för sött i mat men såsen passade mannen. Jag snabbpicklade istället gurkan och fick därmed syra till mixen av smaker.

Fullproppad Bao Bun

Det får inte plats mycket tillbehör i en liten Bun så det är lätt att det blir mycket över när bröden är slukade. Mitt tips är att koka lite ris och/eller skära mer grönt till en sallad som du kan äta med resten av tillbehören.

Steamed Bao Bun med kyckling

Steg

  1. Skiva alla grönsaker mycket tunt. Förbered tillbehör och toppings och lägg upp i skålar.
  2. Strimla kycklingen och stek i olja på hög värme några minuter eller tills den är genomstekt. Sänk värmen och tillsätt en påse cooking sauce och blanda väl. Stek några minuter till.
  3. Värm bröden enligt instruktionen. Vi har ingen mikro så vi ångade våra på spisen i en asiatisk ångkorg, ca 4 minuter. Håll bröden varma under en handduk.
  4. Fyll sedan dina buns med tillbehören, toppings och jordnötter!

Ingredienser

Steamed Bao Bun med kyckling i Cooking Sauce Dark Soy & Garlic.

Annat gott fredagsmys

Förutom Tex Mex och tacos att dela på när familjen samlas, ofta på fredagar, föreslår jag en annan variant som också är riktigt gott – Bulgogi.

Måltiden äter du på samma sätt, kött tillsammans med en massa goda tillbehör. Det är vår favorit!

Tillbehör till Steamed Bao Bun
Santa Maria färdiga Asian Steamed Bao Buns

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka