ARTIKLAReventsvinvinprovning

Chill Out Lisboa

In ARTIKLAR, events, vin, vinprovning on

Chill Out Vinho Regional Lisboa

Chill Out presenterar nyheter

Förra gången jag och andra vinskribenter träffade Chill Out, under 2022, presenterade de sin nya design i samband med att de firade 20 år på marknaden. De kom också med andra nyheter under året som bland annat inkluderar European Collection som är en serie viner från utvalda gårdar i Europa.

 

Chill Out presslunch med Vinho Regional Lisboa
Chill Out vinprovning med Anna Bastin Löwgren

Vinho Tinto från Portugal

Chill Out Vinho Regional Lisboa, 2021, är från Portugal som vi hör på namnat. Det är tillverkat på en blandning av de typiska portugisiska druvorna Touriga Nacional, Tinta Roriz och Castelão i en typisk vinstil för regionen.

Vinet är fruktigt och generöst med toner av både mörka bär och röda bär. 20 % av vinet har lagrats på ekfat vilket ger lite struktur men främst en kryddighet. Det passar ypperligt till kötträtter, gärna grillat eller i en värmande gryta.

I Sverige dricker vi vin till maten men vi njuter även gärna ett glas vin utan mat. Det har vi tänkt på när vi tog fram vinet, berättar Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development, under vinprovningen. Vi vill att vinet passar båda tillfällena. (bild ovan)

Här är länken till vinet på SB.

 

Albin Edberg Chill out Lisboa foto: Maria Cruseman
Chill Out presslunch med Albin Edbergs specialkomponerade meny

Albin Edbergs meny

Precis som förra presslunchen har Albin Edberg även den här gången lagat en fantastiskt fin 3-rätterslunch. Han är fenomenal på att matcha mat med vin och hittar nyanser och toner i vinet som få hittar.

Han bjuder på en fin Rödvinsbräserad högrev med rotselleri, endive & lingon till Vinho Regional Lisboa. Lingon matchar vinets toner av röda bär.

 

Chill Out presslunch med Albin Edbergs Rödvinsbräserad högrev

En fransk rosé till gravad lax

I sin ambition att erbjuda vin från olika europeiska regioner har Chill Out tidigare lanserat två stycken på lättare glasflaska.

Vi provade Cuvée Rosé från Pays d’Oc i Frankrike till Albins Koriandergravade lax på toast med jordärtskocka, senapskräm & dill. A match in heaven och dagens favoritkombo för min del. Det var så otroligt gott! Senapskrämen och dillen älskade vinet, eller tvärtom.

 

Chill Out presslunch med Albin Edbergs Koriandergravad lax

Ett vitt sicilianskt till musselsoppa

Chill Out andra lansering från europeiska regioner är ett ekologiskt vitt vin från Sicilien –  Catarratto Zibibbo från Terre Siciliane. Det provade vi till en förträfflig Blåmusselsoppa med grillad kål, kålrabbi & fläder.

Ett mycket prisvärt, fruktigt och friskt vin till skaldjur, fisk och vegetariskt. Det är torrt och i lättare stil och finns i BS.

 

Chill Out vinprovning med Vinho Regional Lisboa

Chill Out 20 år

Om du vill läsa mer om Chill Outs jubileum och deras satsningar i samband med ny design och framtida hållbarhetsambitioner finns inlägget Chill Out vinserie fyller 20 år

 

Chill Out presslunch med Albin Edbergs Koriandergravad lax

1 Kommentar

Pingbacks

  1. […] Siciliane Catarratto Zibibbo Organic (ekologiskt) ingår i CHILL OUTs serie European Collection som jag skrivit om tidigare. (ej […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka