Uplifting Blogg

  • ARTIKLAR
    Lundbergs Konditori semla

    Lundbergs Konditori semmeltest

    Lundbergs Konditori har funnits sedan 40-talet med bagare och konditorer som är flerfalt prisbelönta i olika tävlingar. Jag ställer mig i kön för en klassisk semla till vårt semmeltest. Ja, det blev några frallor också. Och en kolastång. Allt såg gott ut!

  • ARTIKLAR
    Lindeberg Bageri semla

    Lindeberg Bageri semmeltest

    Vi testar semlor hos Lindeberg Bageri och Konditori i Saltsjö-Boo som bjuder på en fin klassisk som smakar riktigt gott!

  • ARTIKLAR
    Åsö Konditori semmeltest

    Åsö Konditori semmeltest

    Åsö Konditori på Södermalm levererar en liten fin klassisk semla men de har snålat med mandelmassan och det drar ner betyget.

  • ARTIKLAR
    Thelins semmeltest

    Thelins semmeltest

    Jag har ett möte på nya Thelins Grand Café i mitten av Kungsträdgården. Det är en väldigt vacker lokal med bästa utsikt över skridskobanan nu på vintern och de blommande körsbärsträden på vårkanten. Jag passar på att köpa med mig en semla hem. Den dyraste semlan av alla så här långt!

  • KÖTT
    Oxfilé med inbakad potatis

    Oxfilé med inbakad potatis

    Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde – inte bara supergott utan även tjusigt men utan att vara svårt att tillaga, tack vare mycket bra instruktioner. Rätten kommer från Mattias Larsson och hans eminenta kokbok Fredagskockens Helgmenyer.

  • FRÅN HAVET
    Popcorn shrimp

    Popcorn shrimp

    Popcorn shrimp är friterade, gott kryddade räkor som man äter som popcorn med en dipsås. Receptet kommer från kokboken Det är ju en dag imorgon också som är full av smarrig dagen-efter mat. Alla rätterna passar självklart alla dagar när man är sugen på moffig amerikansk mat.

  • ARTIKLAR
    Enskedeparken semmeltest

    Enskedeparkens Bageri semmeltest

    Enskedeparkens Bageri är ett mysigt bageri och kafé i en liten röd stuga vid Enskedeparken bland kolonilotter och en ridskola. Kaféet vann Gulddraken 2016 för bästa kafé. Hur var semlan?

  • ARTIKLAR
    Vetekatten semmeltest

    Vetekatten semmeltest

    Vi testar en klassisk semla på konditori Vetekatten på Kungsgatan i Stockholm. Vetekatten är mycket trevligt och ett av stans mest populära och mest besökta konditorier. Det är alltid knökfullt oavsett tidpunkt.

  • ARTIKLAR
    Restaurang Himlen

    Restaurang Himlen

    Sent i höstas (2018) nyöppnade Himlen som ligger högst upp i Skrapan på Götgatan på Södermalm i Stockholm. Restaurangen har legat där sedan 2007 men en totalrenovering av både 25:e och 26:e våningen, en ny atmosfär och nytt på menyerna är det verkligen att öppna på nytt. Förutom trevlig atmosfär med fantastisk utsikt, går jag dit för den bästa Wallenbergaren nånsin och en minnesvärd Bloody Heaven.

  • ARTIKLAR
    Chokladfabriken chokladsemla

    Chokladfabriken chokladsemla

    Vårt semmeltest fortsätter i full fart och idag står Chokladfabriken på tur. På Södermalm i Stockholm hos denna populära chokladfabrik med underbara praliner vill man gärna testa chokladiga semlor men tyvärr blir vi inte imponerade. Juryns omdömen går dock isär. Vi köper en chokladsemla och en amarettosemla och vi börjar med chokladsemlan.

  • SMÅRÄTTER & TILLBEHÖR
    Rotselleri med brynt smör

    Rotselleri med brynt smör & parmesan

    Rotselleri med brynt smör, vitlök, hasselnötter och parmigiano reggiano – populära smaker till en underbar förrätt eller smårätt. Passar även bra på tapasbordet eller buffén.

  • ARTIKLAR
    Fotografiska semmeltest

    Fotografiska semmeltest

    Spännande semmeltest! Fotografiska Café har nog gjort den coolaste och säkert mest miljövänligaste semlan. Av miljöskäl har de skippat mandelmassan (läs mer i inlägget) och använder istället gula ärtor tillsammans med vaniljsås, saltkolasås, en massa kardemumma och lite mixade äppelkärnor. Bullen är bakad på överblivna bullar som de torkar och mixar till ett mjöl, samt vassle som blir över när de gör ostkaka.

  • ARTIKLAR
    Fabrique semmeltest

    Fabrique semmeltest

    Vi testar en klassisk semla från Fabrique, stenugnsbageriet som finns på flera platser i Stockholm. Detta är vår femtonde semla i jakten efter de bästa i Stockholm 2019.

  • ARTIKLAR
    Bullar & Bröd croissantsemla

    Bullar & Bröd croissantsemla

    Det går inte att motstå en croissantsemla hos Bullar & Bröd på Valhallavägen som ser så här god ut. Den måste vara med i vårt semmeltest i Stockholm 2019. Hur gick det?

  • ARTIKLAR
    Bröd & Bullar semmeltest

    Bullar & Bröd semmeltest

    Två semlor testas från Bullar & Bröd som ligger på Valhallavägen (Stockholm). Stenugnsbageriet är ljust, rymligt och trevligt. I detta första test är det en klassisk semla som vi ska smaka.

  • ARTIKLAR
    Its Pleat semmelkollektion

    It’s Pleat semmelkollektion

    Under parollen healthy-ish säger HM:s kafé It’s Pleat att de serverar alltifrån hållbara och goda luncher till smoothies och bakverk. Jag var på kaféet på Drottninggatan för att provsmaka deras semmelkollektion. Jag har aldrig tidigare varit där och med en semmelkollektion som lät annorlunda men spännande tyckte jag att det skulle bli kul. Man måste vara öppen för nya saker.

  • ARTIKLAR
    Tössebageriets semmelwrap

    Tössebageriet semmelwrap

    Vi testar Tössebageriets berömda semmelwrap i vårt stora semmeltest Stockholm 2019. Semmelwrapen är skapad av Mattias Ljungberg. Vilken kul och innovativ idé!

  • ARTIKLAR
    Tössebageriet semmeltest

    Tössebageriet semmeltest

    Nu har turen i vårt semmeltest i Stockholm 2019 kommit till det kända Tössebageriet vid Karlaplan. Bageriet är mest känt för sin semmelwrap, som ska smakas men vi börjar med den klassiska semlan.

  • ARTIKLAR
    Gulddraken 2019

    Vinnare Gulddraken 2019

    Vinnare Gulddraken 2019 – Krog Lyx, Krog Mellan, Krog Budget, Bar, Kafé ocg Hederspris. Priserna delades ut av DN på Café Opera i Stockholm.

  • ARTIKLAR
    Lillebrors Bageri semla

    Lillebrors Bageri semla

    Lillebrors Bageris ljuvliga semla ger oss äntligen en femma – högsta betyg – i vårt semmeltest i Stockholm 2019! Vilken underbar semla och verkligen inget snålande med bästa råvarorna – allt är perfekt.

  • PASTA
    Lasagne

    Lasagne extragod

    Lasagne – älskad av de flesta – har inga genvägar, det några timmar i köket. En viktig del av succén är en perfekt bechamel. Resultatet blir drömgott!

  • ARTIKLAR
    Mr Cake cronutsemla

    Mr Cake cronutsemla

    Det är dags för att ta oss till Mr Cake för att köpa semlor till vårt semmeltest 2019. Vi kan inte motstå deras cronusemla, stor som ett hus och ser så god och knaprig ut.

  • ARTIKLAR
    Mr Cake semla liten klassisk

    Mr Cake semla

    Mr Cakes semla i liten version står på tur i vårt semmeltest 2019. Vi förväntar oss mer och blir tyvärr besvikna på flera saker. Deras goda cronutsemla fick högre betyg. Köp hellre Roy Fares ljuvliga Red Velvet Croissant!

  • ARTIKLAR
    Vinnarna av gulddraken 2016

    Gulddraken 2019 – nominerade

    Ikväll är det fest och dags för årets Gulddraken 2019. I år är det Café Opera som är värd för mingel och prisutdelning. Här är listan på de nominerade restaurangerna, barerna och kaféerna i Stockholm. Galan kommer i år att ledas av DN:s krogredaktör Elin Peters och DN:s Johan Bendjellou.

  • ARTIKLAR
    Gunnarsons Specialkonditori semmeltest

    Gunnarsons konditori semmeltest

    Semmeltestet har kommit till Gunnarsons Specialkonditori och en klassisk minisemla. Kondiset ligger på Götgatan mellan Medborgarplatsen och Skanstull på Södermalm (Stockholm) sedan mer än 70 år. Butiken svämmar över av fantastiska bakverk, kaffebröd och tårtor men även bröd och frukostbröd.

Min matblogg

Här hittar du inte bara recept utan även matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka