Uplifting Blogg

  • ARTIKLAR
    Restaurang Himlen

    Restaurang Himlen

    Sent i höstas (2018) nyöppnade Himlen som ligger högst upp i Skrapan på Götgatan på Södermalm i Stockholm. Restaurangen har legat där sedan 2007 men en totalrenovering av både 25:e och 26:e våningen, en ny atmosfär och nytt på menyerna är det verkligen att öppna på nytt. Förutom trevlig atmosfär med fantastisk utsikt, går jag dit för den bästa Wallenbergaren nånsin och en minnesvärd Bloody Heaven.

  • ARTIKLAR
    Chokladfabriken chokladsemla

    Chokladfabriken chokladsemla

    Vårt semmeltest fortsätter i full fart och idag står Chokladfabriken på tur. På Södermalm i Stockholm hos denna populära chokladfabrik med underbara praliner vill man gärna testa chokladiga semlor men tyvärr blir vi inte imponerade. Juryns omdömen går dock isär. Vi köper en chokladsemla och en amarettosemla och vi börjar med chokladsemlan.

  • SMÅRÄTTER & TILLBEHÖR
    Rotselleri med brynt smör

    Rotselleri med brynt smör & parmesan

    Rotselleri med brynt smör, vitlök, hasselnötter och parmigiano reggiano – populära smaker till en underbar förrätt eller smårätt. Passar även bra på tapasbordet eller buffén.

  • ARTIKLAR
    Fotografiska semmeltest

    Fotografiska semmeltest

    Spännande semmeltest! Fotografiska Café har nog gjort den coolaste och säkert mest miljövänligaste semlan. Av miljöskäl har de skippat mandelmassan (läs mer i inlägget) och använder istället gula ärtor tillsammans med vaniljsås, saltkolasås, en massa kardemumma och lite mixade äppelkärnor. Bullen är bakad på överblivna bullar som de torkar och mixar till ett mjöl, samt vassle som blir över när de gör ostkaka.

  • ARTIKLAR
    Fabrique semmeltest

    Fabrique semmeltest

    Vi testar en klassisk semla från Fabrique, stenugnsbageriet som finns på flera platser i Stockholm. Detta är vår femtonde semla i jakten efter de bästa i Stockholm 2019.

  • ARTIKLAR
    Bullar & Bröd croissantsemla

    Bullar & Bröd croissantsemla

    Det går inte att motstå en croissantsemla hos Bullar & Bröd på Valhallavägen som ser så här god ut. Den måste vara med i vårt semmeltest i Stockholm 2019. Hur gick det?

  • ARTIKLAR
    Bröd & Bullar semmeltest

    Bullar & Bröd semmeltest

    Två semlor testas från Bullar & Bröd som ligger på Valhallavägen (Stockholm). Stenugnsbageriet är ljust, rymligt och trevligt. I detta första test är det en klassisk semla som vi ska smaka.

  • ARTIKLAR
    Its Pleat semmelkollektion

    It’s Pleat semmelkollektion

    Under parollen healthy-ish säger HM:s kafé It’s Pleat att de serverar alltifrån hållbara och goda luncher till smoothies och bakverk. Jag var på kaféet på Drottninggatan för att provsmaka deras semmelkollektion. Jag har aldrig tidigare varit där och med en semmelkollektion som lät annorlunda men spännande tyckte jag att det skulle bli kul. Man måste vara öppen för nya saker.

  • ARTIKLAR
    Tössebageriets semmelwrap

    Tössebageriet semmelwrap

    Vi testar Tössebageriets berömda semmelwrap i vårt stora semmeltest Stockholm 2019. Semmelwrapen är skapad av Mattias Ljungberg. Vilken kul och innovativ idé!

  • ARTIKLAR
    Tössebageriet semmeltest

    Tössebageriet semmeltest

    Nu har turen i vårt semmeltest i Stockholm 2019 kommit till det kända Tössebageriet vid Karlaplan. Bageriet är mest känt för sin semmelwrap, som ska smakas men vi börjar med den klassiska semlan.

  • ARTIKLAR
    Gulddraken 2019

    Vinnare Gulddraken 2019

    Vinnare Gulddraken 2019 – Krog Lyx, Krog Mellan, Krog Budget, Bar, Kafé ocg Hederspris. Priserna delades ut av DN på Café Opera i Stockholm.

  • ARTIKLAR
    Lillebrors Bageri semla

    Lillebrors Bageri semla

    Lillebrors Bageris ljuvliga semla ger oss äntligen en femma – högsta betyg – i vårt semmeltest i Stockholm 2019! Vilken underbar semla och verkligen inget snålande med bästa råvarorna – allt är perfekt.

  • PASTA
    Lasagne

    Lasagne extragod

    Lasagne – älskad av de flesta – har inga genvägar, det några timmar i köket. En viktig del av succén är en perfekt bechamel. Resultatet blir drömgott!

  • ARTIKLAR
    Mr Cake cronutsemla

    Mr Cake cronutsemla

    Det är dags för att ta oss till Mr Cake för att köpa semlor till vårt semmeltest 2019. Vi kan inte motstå deras cronusemla, stor som ett hus och ser så god och knaprig ut.

  • ARTIKLAR
    Mr Cake semla liten klassisk

    Mr Cake semla

    Mr Cakes semla i liten version står på tur i vårt semmeltest 2019. Vi förväntar oss mer och blir tyvärr besvikna på flera saker. Deras goda cronutsemla fick högre betyg. Köp hellre Roy Fares ljuvliga Red Velvet Croissant!

  • ARTIKLAR
    Vinnarna av gulddraken 2016

    Gulddraken 2019 – nominerade

    Ikväll är det fest och dags för årets Gulddraken 2019. I år är det Café Opera som är värd för mingel och prisutdelning. Här är listan på de nominerade restaurangerna, barerna och kaféerna i Stockholm. Galan kommer i år att ledas av DN:s krogredaktör Elin Peters och DN:s Johan Bendjellou.

  • ARTIKLAR
    Gunnarsons Specialkonditori semmeltest

    Gunnarsons konditori semmeltest

    Semmeltestet har kommit till Gunnarsons Specialkonditori och en klassisk minisemla. Kondiset ligger på Götgatan mellan Medborgarplatsen och Skanstull på Södermalm (Stockholm) sedan mer än 70 år. Butiken svämmar över av fantastiska bakverk, kaffebröd och tårtor men även bröd och frukostbröd.

  • ARTIKLAR
    K-märkt semmeltest

    K-märkt semmeltest

    Vi testar K-märkts klassiska semla och är inte särskilt imponerade. I Ringens köpcentrum ligger Teatern som är ett unikt mattorg som drivs av enbart kända kockar. Vid en av ingångarna ligger K-märkt som är en minifilial till K-märkt Garnisonen. Dessertmästaren Daniel Roos skapar godsakerna.

  • dessert
    Kladdkaka med kokostosca

    Kladdkaka med kokostosca

    Kladdkaka med kokostosca – hälften kladdig chokladkaka och hälften seg, söt kokos med knäckigt toscatäcke. En kaka för choklad- och kokosälskare.

  • ARTIKLAR
    MJ Bageri & Konditori chokladsemla

    MJ Bageri & Konditori chokladsemla

    Vi testar chokladsemlan från MJ Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Stockholm). Tyvärr blir det igen ett bottenbetyg, precis som för den klassiska semlan, och ingenting faller oss riktigt i smaken med några få undantag.

  • ARTIKLAR
    MJ Bageri & Konditori semla

    MJ Bageri & Konditori semmeltest

    MJ Bageri & Konditori semmeltest – Magnus Johansson Bageri & Konditori ligger Hammarby Sjöstad (Stockholm). Juryn är enig och betyget dras ner rejält av en ingrediens trots annars fina omdömen på resten av semlan.

  • ARTIKLAR
    MJ Bageri & Konditori kubsemla

    MJ Bageri & Konditori kubsemla

    Tredje semlan – Kubsemla på kavlad brioche – testas från MJ Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Stockholm). Tyvärr når inte heller denna semla upp till några höga betyg från juryn.

  • ARTIKLAR
    Sébastien på söder semmeltest

    Sébastien på söder semmeltest

    Hos Sébastien på söder i Söderhallarna på Södermalm (Stockholm) hittar vi till vårt semmeltest en mycket fin semla som andas hantverk, passion och småskalig förädling. Bageriet drivs av Sébastien Boudet, vår omtyckte fransk-svenske bagare. Betyget blir högt.

  • ARTIKLAR
    Paul's Haymarket by Scandic

    Paul’s – Haymarkets brasserie

    Vi åt middag på brasserie Paul’s på Haymarket by Scandic i centrala Stockholm. Vi gillar Haymarkets atmosfär. Det var genomgående trevligt och mycket bra – både mat och dryck. Det finns en höjdarrätt vi kommer att återvända till.

  • ARTIKLAR
    Hamburger Börs

    Hamburger Börs – matrecension

    Se Sanna Nielsens underbara krogshow Mitt sanna jag på Hamburger Börs! Men…läs om varför du borde skippa maten. Jag är arg.

Min matblogg

Här hittar du inte bara recept utan även matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka