Uplifting Blogg

  • GRÖNT
    Pressgurka

    Pressgurka i 1-2-3 lag

    Kan du tänka dig köttbullarna eller söndagssteken utan pressgurka? Nä, tänkte väl det! Kan du tänka dig en massa andra rätter utan picklat? 1-2-3 lagen använder du till allt du vill pickla!

  • ÄGG
    Bellaverdegratäng

    Bellaverdegratäng med ost och frasigt täcke

    Den här goda gratängen passar som ett mättande tillbehör till det mesta, kombinera den med andra grönsaker/sallad och kanske några potatisar – till bacon, kött, kassler, fisk, grillat eller rökt. Såklart även utmärkt som den är. Bra lowcarb/LCHF, skippa panko och blanda istället t ex lite mandelmjöl med osten.

  • ARTIKLAR
    Zucchine pizza på Giro

    Pizzeria Giro Napoletana – topp 5 bäst i norra Europa

    På Giro Pizzeria Napolitana i Stockholm serveras helt fantastiska pizzor, så bra att pizzerian är utsedd till topp-5 i norra Europa. Danska Baest i Köpenhamn knep 1:a placeringen. I New York i början av juli delades 50 Top Pizza Awards ut för första gången.

  • fågel
    cobbsallad_upplagd

    Cobbsallad

    Caesarsallad är etta på min salladstopplista och Cobbsallad är tvåa. Cobb – denna klassiska, underbara kombo av salt och krämigt tillsammans med krispig sallad och rustik, syrlig dressing. Passar alla men är även perfekt lowcarb och LCHF och man blir rejält mätt!

  • ARTIKLAR
    Lakrids by Johan Bülow

    Fabriksbesök hos Lakrids by Johan Bülow

    Hipp, hurra och grattis till 10 år, Lakrids by Johan Bülow! Jag besökte fabriken i Köpenhamn för att se hur det hela går till och träffa de trevliga medarbetarna. Gillar du lakrits, häng med!

  • fisk
    lax med sås på äpple och gurka

    Lax med sås på äpple, gurka, dill och pepparrot och ett gott mos

    Färsk ugnsbakad lax och en frisk sås med äppel- och gurkbitar smaksatt med dill och pepparrot. Till detta ett potatismos med gräslök och dijonsenap och kanske någon favoritgrönsak. Mums!

  • kakor
    Macarons au citron

    Macarons au citron

    Vive la France! Idag, den 14 juli, firar vi med hela Frankrike och bakar ljuvliga, sötsyrliga macarons au citron. Vad vore världen av sötsaker utan dessa franska små bakverk?

  • ARTIKLAR
    Dragör - En pärla i Öresund

    Dragör – en pärla i Öresund

    Dragör ligger bara en dryg mil från Köpenhamns centrum och en tur dit är ett måste om man är i Köpenhamn på sommaren. Missa inte denna pärla!

  • ÄGG
    Pannkakstårta med kiwi och blåbär

    Pannkakstårta med kiwi och blåbär

    Vem älskar inte pannkakstårta? Den här tårtan är underbart sötfrisk i smaken med hemkokt kiwisylt och färsk kiwifrukt. Kiwi och blåbär smakar riktigt gott tillsammans. Jordgubbar istället för blåbär till blir också härligt gott.

  • dessert
    Self-Saucing Chocolate Pudding

    Self-Saucing Chocolate Pudding

    Sel-Saucing Chocolate Pudding! På 10 minuter svänger du ihop den här underbara, klassiska chokladkakan från Australien med ingredienser du har hemma. Fluffig, chokladig med ett rinnigt inre – mums! De gjorde den i megatrevliga Masterchef Australia som jag älskar.

  • LCHF & LOWCARB
    Prosciuttolindad sparris

    Prosciuttolindad sparris rullad i brynt smör och parmesan

    Det brynta smöret ger den prosciuttolindade sparrisen en extra smarrig kick! Smakar bra som en munsbit till drinken, som förrätt med en bit bröd eller som tillbehör till varmrätten, både kött och fisk. Perfekt lowcarb/lchf rätt.

  • mingelmat & plockmat
    Rostade snittar med fransk ost och päron

    Rostade snittar med fransk ost och karamelliserat päron

    Galet gott! Brillat-Savarin avec poire – snittar på rostad baguette med fransk krämig ost och karamelliserade päron.

  • dessert
    Rabarberpaj

    Rabarbersmulpaj med mandel och flingsalt

    Den här rabarberpajen är den godaste någonsin. Tricket är mandel och flingsalt i smuldegen och denna geniala idé är Myllymäkis. Åh, så gott!

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    Grillskola på Årsta slott

    Grillskola – del 2

    Vill du bli bra på att grilla? Här i del 2 av grillskolan kommer fler tips och tricks hur du lyckas med olika råvaror. Grunderna lär du i Del 1.

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    Grillskola på Årsta Slott

    Grillskola – del 1

    Här är alla knep och tips på hur vi lyckas vid grillen i sommar! Jag träffade Årets grillkock 2012 och regerande svensk mästare i revbensspjäll, Christer Söderberg.

  • KOKBÖCKER
    Daniel Lakatosz kokbok

    Kokbok – Daniels matresa

    Jag har bläddrat i och lagat mat ur Daniels matresa, kokboken Daniel Lakatosz gav ut i samband med att han kom tvåa i Mästerkocken 2016. Matresan bjuder på trevliga, kompletta menyer från 9 av hans favoritländer.

  • ÄGG
    Skånsk Pillasill

    Skånsk pillasill

    Det blir skånsk Pillasill, kära matjessill-lovers! Vi häller len senapssås över sillen och strör över hackat ägg och sommargrönt. Bredvid står skålen med ångande nykokt färskpotatis. Det kan inte bli bättre.

  • ARTIKLAR

    Sveriges framtida kockstjärnor

    Sveriges nya juniorkocklandslag inför VM 2018 är klart! Här är gänget, våra framtida matstjärnor.

  • drinkar & cocktails
    Kir Cidre från Daniel Lakatosz kokbok

    Kir Cidre

    Kir Cidre med härliga smaker av fläder, svarta vinbär, citron och äppelcider ur Daniel Lakatosz kokbok Daniels Matresa. Drinken är en twist på klassikern Kir Royale.

  • FRÅN HAVET
    Eriksbergs Pilsnersill

    Pilsnersill

    Pilsnersill – jättegod klassisk sillinläggning med nya smaker till årets midsommarbord.

  • ARTIKLAR
    Argentinska viner vid Arvid Rosengrens prisutdelning på Restaurangakademien i Stockholm.

    Vi firar världsmästaren Arvid Rosengren

    Arvid Rosengren, regerande världsmästare i sommellerie, kom till Stockholm för att hyllas och ta emot ett mycket speciellt pris från den världberömda argentinska silversmeden Juan Carlos Pallarols.

  • ARTIKLAR
    Bildkälla: Bocuse d'Or

    Bocuse d’Or Sverige 2017

    I slutet av april presenterades kandidaterna, de kockar som tävlar i den svenska uttagningen till Bocuse d’Or Europa sommaren 2018. Det är Svenska Bocuse d’Or Akademien som efter ansökan utser de tävlande kockarna.

  • kakor

    Chokladkaka med Guinness

    En maffig, saftig och helt underbar chokladkaka med glasyr av vit choklad. Stout i smeten ger chokladsmaken extra djup. Kakan blir ännu godare efter en natt i kylen.

  • ARTIKLAR
    Tap Room Amaranten Clarion

    Tap Room – Combination

    Tap Room – Clarion Amarantens bar & restaurang i Stockholm – lanserar Combination, ett nytt matkoncept med en exklusiv meny i fem akter. De små smakupplevelserna kombineras med spännande cocktails och menyn serveras i baren, intill kockarna.

  • ARTIKLAR
    Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

    Lars Wallin – Fashion Stories på Artipelag

    Vår svenska världsberömda designer Lars Wallin visar sin fantastiska utställning Fashion Stories på Artipelag. 200 tjusiga klänningar, teaterkostymer, skisser, smycken med mera berättar Wallins otroliga livsverk och karriär i rum efter rum. Man tappar andan så vackert!

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka