ARTIKLAReventsrestauranger

Lars Wallin – Fashion Stories på Artipelag

In ARTIKLAR, events, restauranger on

Vår svenska couture-stolthet Lars Wallin firar 25 år som designer med jubileumsutställningen Fashion Stories på Artipelag, 4 november 2016 – 12 mars 2017.

Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

Idag öppnar utställningen och jag var där igår på presskonferensen.

Vi träffade Lars Wallin, fick se den fantastiska utställningen och som grandios avslutning, smaka desserten Red Carpet. I samband med utställningen har Lars nämligen också varit med och tagit fram en passande meny som man kan njuta av i restaurangen som badar i ett otroligt vackert ljus.

Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

Artipelags miljö är mycket vacker och dramatisk, såväl inomhus som utomhus. Restaurangen serverar mycket bra mat så man kan även åka dit bara för en bit mat, gå en promenad och njuta av omgivningarna.

Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

Artipelag är en världsunik plats där konstutställningar, kultur, arkitektur, musik, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Anläggningen är belägen på Värmdö, ca 20 min från Stockholm, och är varsamt placerad bland tallar och klippor med storslagen utsikt över Baggensfjärden. Naturen skymtar fram i flera av bilderna och skapar en tjusig bakgrund till Wallins kreationer.

Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

I en uppdaterad version av succéutställningen Fashion Stories presenterar Artipelag utställningen i ett större format med unika kreationer som aldrig tidigare visats.

Utställningen är en hyllning till Lars Wallin som firar 25 år som designer och visar på estetisk variationsrikedom och ett imponerande hantverk. Fashion Stories är uppbyggd kring fyra teman: hantverk, couture, brud och scen, där besökaren får ta del av hela designprocessen, från idé och skiss till färdig couture.

Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

I 25 år har Lars Wallin skapat erkänd couture som burits av såväl kungligheter som svenska och internationella celebriteter. Både Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleine har burit hans kreationer på Nobelfesten.

Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag
Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

Lars Wallin föddes 1965 och utbildade sig vid Beckmans Designhögskola i Stockholm. En kort tid efter utbildningen tilldelades Lars Wallin Guldknappen av tidningen Damernas Värld och två år senare skulle han återigen uppmärksammas då hans design av aftonklänning vann första pris i tävlingen Miss World. Idag syr Lars Wallin upp klänningar i sin egen ateljé i Stockholm.

Lars Wallin - Fashion Stories på Artipelag

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka