Galet goda snittar ur Daniel Lakatosz kokbok, Daniels matresa!!! Osten är härligt krämig och såpass speciell att det ska vara just den. Den går att få tag på i de flesta välsorterade matbutiker.

Några få plockade timjanblad (utan stänglar) bidrar mycket till helheten och det gör även flingsaltet, så följ receptet. Underbart gott! Jag hoppade över att ringla det karamelliserade sockret över snittarna för jag var säkert så hungrig vid det laget :) men det ser verkligen tjusigt ut så försök göra det.

Se länkarna till de andra rätterna från hans bok nedan!

Steg

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär baguetten i 12 centimeterstjocka skivor. Rosta dem gyllenbruna i mitten av ugnen. Låt svalna.
  3. Skär bort skalet på ostens ovansida, gröp ut ca 1 msk ost och lägg på varje skiva.
  4. Skölj päronet/päronen och skär 12 fina klyftor. Värm socker och vatten i en kastrull eller stekpanna och låt sjuda tills såsen blivit gyllenbrun. Vänd klyftorna hastigt i karamellen och lägg direkt på brödskivorna. Överkurs: Lyft upp lite karamell med en gaffel och ringla snabbt till trådar över snittarna. Garnera med några timjanblad och flingsalt. Servera direkt!

Ingredienser

Rostade snittar med fransk ost och päron

Jag valde att laga den franska menyn i Daniels bok. Du hittar även den supergoda fördrinken Kir Cidre och klassikern Gratinerad fransk löksoppa.

Daniel Lakatosz kokbok

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka