ARTIKLAR

Sveriges framtida kockstjärnor

In ARTIKLAR on

Det nya Juniorkocklandslaget är klart för VM 2018 i Luxemburg och de siktar självklart på pallplats.

Igår (19/6) presenterades det nya laget under en presslunch. Vi fick en pratstund med lagmedlemmarna och smakprov på hur duktiga de redan är.

Vi träffades i Menigos färskvaruhall där ungdomarna ska träffas tillsammans med sin coach Linder Wink och lagledare Peter Jelksäter tre dygn per månad fram till tävlingen. Menigo sponsrar juniorerna med träningskök, utrustning och färskvaror till deras träningar, upplagningar och tävlingar.

Juniorkocklandslaget 2018

Annie Lundin, längst till vänster ovan och bild nedan, är lagkapten. Hon har redan smakat på pallplats för hon tog hem guldet i Nordiska Mästerskapen i Finland förra veckan. Stort grattis! Det bådar gott inför VM.

Annie Lundin, lagkapten Juniorkocklandslaget 2018

Till lunch bjöd gänget först på underbar Skånsk anka med asiatiska smaker tillsammans med rättikssallad, koriander och andra örter, sojadressing och en klick dragon-vitlöksmajonnäs.

I den varma rätten fick vi smaka en av de godaste korvar jag ätit – Olles kycklingkorv. Olle (Broström) är tydligen en fena på korv berättar lagkamraterna. Ja, jag håller med och inser att jag redan smakar en framtida vinnarrätt. Korven görs på kycklingbröst, skinn och hjärta, enkelt smaksatt med lök, salt och peppar. Vilka smaker!

Korven serverades med friterad, frasig schalottenlök, söta morotsslantar och en klick broccoli-dragonkräm.

Olle Broströms Kycklingkorv

Jättekul att se tre duktiga tjejer i det nya landslaget. På bilden tittar Josefine Brolund (Operakällaren, Stockholm) fram. Till vänster i bilden ser ni Annie Lundin (Lindeberg bageri, Stockholm), lagkapten, och på andra sidan Josefine står Desirée Jaks (Agrikultur, Stockholm).

Killarna från vänster: André Edlund (GRO, Stockholm), Eskil Nyberg (Delikatessen, Stockholm), Olle Broström (Hotell Stelor, Gotland), Rasmus Olander (Upper House, Göteborg) och Jesper Jakobsson (Heaven 23, Göteborg). Victor Magdeburg (Högberga Gård, Lidingö) saknas på bilden då han var iväg på en tävling.

Heja Sverige!

Juniorkocklandslaget, Josefine Brolund tittar fram

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka