Uplifting Blogg

  • PIZZA
    Pizza Bianca med potatis, parmesan, sommartryffel, citron och rosmarin

    Pizza bianca – vit pizza

    På en halvtimme står denna smarriga pizza bianca på bordet. Vi gräddar pizzan på färdig pizzabotten som är en perfekt genväg när man är trött eller det måste gå undan. Härliga smaker med potatis, parmesan, citron, rosmarin och vit tryffel.

  • ARTIKLAR
    Parmigiano Reggiano tillverkning

    Parmigiano Reggiano tillverkning

    Parmigiano Reggiano tillverkning på mejeri i Parma som jag besökte och lite om ostens historia. Jag berättar om hela tillverkningsprocessen och visar bilder steg-för-steg. I Italien kallas parmesan Il Re dei formaggii – Kungen av ostar.

  • KÖTT
    Råbiff med picklad lök och parmesan

    Råbiff med picklad lök och parmesan

    Vi älskar råbiff! Jag förvånas varje gång hur snabbt och enkelt man får till värsta lyxrätten, med riktigt bra kött förstås. Den här råbiffen har en bra balans mellan sälta, syra och sötma, krämigt, lent och knaprigt. Fredagsmys kanske eller fin förrätt?

  • dessert
    Mandeltårta med mjölkchoklad och kola

    Mandeltårta med mjölkchoklad och kola

    Underbara lena smaker av mandel, kola och mjölkchoklad. Mandeltårtan blev dessutom mycket elegant och passar lika bra till finkalaset som enklare helgmiddagen. Kakan är ur Fredagskockens helgmenyer, vilket är en höjdare till kokbok.

  • mingelmat & plockmat
    Mini croissanter från Picard

    Baby shower med mingelmat

    Festfix i miniformat på ingen tid, bara att tina eller värma. Jag fick smakprover från Picard så det var bara att fixa fest och smaka godsakerna. Det blir väldigt fint upplagt och ser inbjudande och trevligt ut. Kolla in de fina bilderna!

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    Marinerade champinjoner

    Marinerade champinjoner – allt du behöver veta

    Marinerade champinjoner med örter är ett bra tillbehör, till det mesta. Jag har testat flera gånger och försöken mynnade ut i en liten guide. Svampen är perfekt inte bara till huvudrätter utan även på en brunch, i en omelett, i en sallad, som en tapa och en självklar smårätt på buffén. Dessutom är de lchf och lowcarb.

  • dessert
    Grillad banan med dulce de leche

    Grillad banan med dulce de leche och passionsfrukt

    Det är sen gammalt att enkelt oftast är godast och den här desserten eller gofikan är inget undantag. Den blir lite som en banoffeepaj, fast från grillen (eller grillpannan). Barnsligt gott och helt underbara smaker tillsammans. Skippa inte lime, passionsfrukt eller choklad! Det är allt tillsammans som lyfter den här desserten.

  • drinkar & cocktails
    Absolut EuroPride

    Absolut EuroPride

    Absolut EuroPride är en jättegod drink med vodka, lime och ginger beer som går på repeat här hemma – fräsch och läskande i sommarvärmen. Ginger beer är överraskande gott. Skål för all kärlek!

  • dessert
    Kladdkaka med vit choklad, lime och passionsfrukt

    Kladdkaka med vit choklad, lime och passionsfrukt

    Kladdkakan bakas med vit choklad och lime. Den söta chokladen får sällskap av en syrlig och fräsch topping med passionsfrukt. Blir inte godare!

  • LCHF & LOWCARB
    Ugnsrostade blomkålsbita

    Ugnsrostade krispiga blomkålsbitar med ost

    Blomkålsbitar istället för potatis! Små nyttiga, mättande munsbitar på blomkål, ägg och ost som ersätter de vanliga kolhydraterna på tallriken. Även goda som ensamrätt med sallad. De blir perfekt krispiga.

  • kakor
    Franska maränger

    Sega maränger

    Om man kan vänta några dagar får man de ljuvligaste maränger – frasiga på utsidan och härligt sega i mitten. Släng aldrig äggvita, förvandla dem till såna här sötverk!

  • dessert
    Sommartårta med jordgubbar, lime och choklad

    Sommartårta med jordgubbar

    Godaste sommartårtan – fluffig med jordgubbar, lime och choklad. Gjord i ett nafs och kan göras dagen innan – perfekt på kalaset eller buffén när man är många. Ny favorit!

  • ARTIKLAR
    Monkey 47 distillery

    Monkey 47 – Schwarzwald Dry Gin

    Vi älskar stories, berättelser som skapar mystik, ibland flyttar oss tillbaka i tiden och gärna till spännande platser. Den här storyn handlar om gin, Svarta skogen, en apa som hette Max och en pojke. Pojken hette Montgomery ‘Monty’ Collins, föddes 1909 i Madras, Indien, och var son till en brittisk diplomat.

  • events
    Benella tartar

    Tartar på regnbåge med jordärtskockspuré

    En härlig tartar på regnbåge smaksatt med citron och dill tillsammans med len jordärtskockspuré, krispigt, friterat rispapper och toppat med forellrom.

  • LCHF & LOWCARB
    Champinjonkräm och nötter på bakad rotselleri

    Champinjonkräm på bakad rotselleri

    Smakrik, härlig mingelmat av ugnsbakad rotselleri och svampkräm, toppat med nötter, tryffel och pepprig krasse till ett friskt och fruktigt mousserande vin. Fullträff!

  • HÖGTIDER
    Nubberulle i tunnbröd med brynt smör

    Nubbesallad i tunnbröd med brynt smör

    Nubbesallad är jättegott. Röror i tunnbröd är också jättegott. Med andra ord inget nytt under solen, men att bre bröden med brynt smör tog det hela till en ny nivå. Höjdargott!

  • KÖTT
    Pot Roast

    Klassisk grytstek med vintergrönsaker

    Man kan bara älska en härlig grytstek som snabbt förbereds, sköter sig själv och som inte kan misslyckas! Satsa på ett fint kött och en god buljong. Resten sköter löken, örterna och grönsakerna.

  • events
    Dragongryta med Quorn Filéer

    Dragongryta med quorn filéer

    Inbjudna av Quorn, smakar vi tillsammans med Jessica Frej hennes goda Dragongryta med quorn filéer på dagens presslunch. Quorn vill göra vardagsmatens effekter på klimatet mer synliga och börjar klimatberäkna sina recept.

  • ARTIKLAR
    Korvfestivalen 2018

    Korvfestivalen 2018

    Korvfestivalen 2018 pågår den 10-11 mars på Nackastrandsmässan (Stockholm). Korvfestivalen är en härlig tillställning för korvälskare som arrangeras av Korvakademien.

  • gris
    Kolbulle

    Kolbulle

    Om du aldrig testat kolbulle, klä dig varmt och marsch ut i det fria! Ta med gjutjärnspannan, lingon, färdigblandad smet, skuret fläsk och en bit talg. Gör upp eld och sätt igång – ett garanterat matminne för alla åldrar.

  • ARTIKLAR

    Kocklandslagets – Curious by nature 2018

    I november tävlar Kocklandslaget i Culinary World Cup (VM 2018), Luxemburg och förra veckan presenterades lagets tema – Curious by nature. (foto Per-Erik Berglund Znapshot AB)

  • dessert
    Foodfolder dinner

    Vispad chokladpannacotta med björnbärskompott

    Vispad chokladpannacotta med björnbärskompott och tips på ett perfekt vin till rätten. Ljuvligt gott!

  • events
    Foodfolder

    Ankbröst med rotselleri- och svamppuré & blåbärssås

    Ett saftigt ankbröst med en mustig, smakrik puré på svamp och rotselleri tillsammnas med en sötsyrlig blåbärssås ät festmat på hög nivå. Rätten smakar underbart gott till en shiraz som kompletterar fylligheten och sötman perfekt.

  • BRÖD
    Zeta BreOliv bruschetta

    Bruschetta med vegansk bönröra

    Vi älskade den här röran på pressfrukosten! Fantastiskt god, helt vegansk bönröra från Green Kitchen Stories som är krämig men med lite tuggmotstånd som passar bra tillsammans med tomater, till exempel på den här bruschetta eller i en dubbelmacka med grönt och örter.

  • ARTIKLAR
    Bredbar olivolja BreOliv

    Bredbar olivolja – BreOliv

    Zeta lanserar bredbar olivolja – BreOliv. Jag smakade den goda nyheten på en fullsatt pressfrukost hos trevliga Deli Di Luca på Södermalm. Grundaren Fernando Di Luca var på plats för att berätta om 18 års arbete från idé till färdig produkt.

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka