ARTIKLARevents

Korvfestivalen 2018

In ARTIKLAR, events on

Korvfestivalen 2018

 

Korvfestivalen 10-11 mars

Festivalen är en härlig tillställning för korvälskare och av den anledningen är Nackastrandsmässan knökfull. Det är trångt men blir inte sådär omöjligt och tröttsamt som det ibland kan bli när man inte kommer fram någonstans. Maxantalet besökare ligger på en bra nivå, det kan vi veta för det var slutsålt. Korvfestivalen växer och är mycket poppis.

Här kan du läsa om Korvfestivalen 2019.

Korvfestivalen

Generöst med smakprov

Jag har plockat ut några favoriter från olika utställare. Det fanns massor med gott så listan kunde blivit hur lång som helst.

Utställarna är mycket generösa med smakprover och det är en av sakerna vi uppskattar med Korvfestivalen. De har också bra erbjudanden så det är inte bara vi som bär på många påsar. Vi och vi,  jag bär inte på något, he he. Söte mannens armar blir längre och längre.

Korvfestivalen

Några favoriter

Gudruns har många goda korvar gjorda på svenskt kött, bland annat från Nibble gård som har det första klimatcertifierade grisköttet i Sverige. Där föds och växer alla grisar upp på den egna gården och äter endast de spannmål, ärtor och bönor som Nibble odlar själva.

Gudruns som är en familjetradition sedan 1925 äger sitt slakteri som är det tredje största privatägda i Sverige och har därmed kontroll över sin tillverkningsprocess i en obruten kedja.

Jag hälsar på deras trevlige distriktschef, styckmästare Peter Zanders (kompis från Instagram). Det blev en kul bild när jag säger att söte mannen fotar oss.

Korvfestivalen 2018
Korvfestivalen 2018

Krubberiet

Krubberiet vann titeln Årets Korvkiosk 2018, priset som Korvakademien delar ut varje år. Korvfestivalens besökare röstade även fram de som vinnare av Bästa korvtillbehör 2018. Tillbehöret var en coleslaw på surkål med bland annat lingon och persilja. Artur Oziemkowski grundade Krubberiet 2013 och företaget gör, förutom det självklara med egen korv, även sina tillbehör och dressingar. Bra där!

Korvfestivalen 2018

Jokkmokks korv & rökeri

Jokkmokks korv och rökeri har otroligt goda korvar. Deras Jokkmokkskorv (typ faluring) som finns i två varianter – original och basturökt – är några av de godaste korvar jag någonsin smakat så jag köpte så många ”vi” (ha ha) kunde bära. Jokkmokks är också ett familjeföretag med anor och startade sitt hantverk 1945 och har sedan dess vunnit många priser till exempel i Chark SM.

Korvfestivalen 2018

Skeppsholmssenap

Skeppsholmssenap är en smarrig prisbelönt senap som är tillverkad av kocken Magnus Johansson (bilden nedan), vice vd på Hotel Skeppsholmen och restaurangen Långa Raden.

Korvfestivalen
Korvfestivalen 2018

Några andra goda grejor 

Förutom en massa goda korvar smakade jag olika tillbehör och bilderna som följer visar några stycken.

Johnny’s till exempel är alltid en favorit och de brukar komma med några nya smaker inför grillsäsongen som är kul at smaka.

Korvfestivalen ger små regionala tillverkare möjlighet att visa upp sig och hitta nya fans. Österkvarn från Gotland var ett bra exempel på det och de hade riktigt fina tillbehör.

Korvfestivalen 2018
Korvfestivalen 2018
Korvfestivalen 2018
Korvfestivalen

Ses nästa år

Trötta i fötterna och massor med godsaker i påsarna lämnar vi festivalen mätta och nöjda.

Tack arrangören Korvakademien för ett fint och mycket trevligt event för oss korvälskare. Vi ses nästa år!

Korvfestivalen 2018

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka