Picard i Stockholm

Jag gillar Picard där alla matprodukter är frusna, vilket gör det till en mycket speciell butik. Jag skriver aldrig om sånt jag inte gillar men jag gillar Picard. Inlägget handlar om smakprover.

Stockholm har flera butiker men i andra städer har butiker tyvärr stängt. Det är ingen upplevelse att handla i butikerna för det är bara frysboxar men man kan hämta inspiration på nätet och sedan vet man vad man ska handla.

Picard har en massa bra frusen mat och några av mina favoriter är deras fisk och räkor, att alltid ha hemma till fisksoppan. Deras nya miniglassar är storfavorit.

Mini-croissanter och brioche handlar vi också. Vill vi lyxa till det, blir det minigrejor till högtider eller till exempel glasstårtor med julmotiv, men sådant är såklart ganska dyrt. Man hittar även typiska franska ingredienser som bönor, kastanjer, sniglar och confiterade anklår.

Mini croissanter från Picard

Med några paket minimat från Picard i frysen kan man väldigt snabbt fixa till ett mingelparty.

Bilderna är från en baby shower och att det ska bli en pojke framgår tydligt :-) Mingelmaten från Picard blandades med lite annat robustare.

Mini quiche från Picard
Mini pizza från Picard
Mini burger från Picard

Vi smakade croissanter som var toppen (de jag brukar köpa), små hamburgare, quicher, vårrullar och minipizzor. Till hamburgarna serverade vi ketchup, även den i miniformat (inte från Picard). Så gulligt! Både vårrullarna och pizzabitarna var poppis.

Värmeinstruktionerna på Picards förpackningar var spot on. Konceptet med att bara plocka ut munsbitar från frysen är enkelt och det ser väldigt trevligt ut upplagt. Festligt på några minuter, bara tina eller värma!

Mini spring rolls
Minimat från Picard

Som avslutning passar det perfekt med små delikata franska bakverk.

Mini desserter från Picard
Ballonger

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka