Uplifting Blogg

  • BRÖD
    Zeta BreOliv bruschetta

    Bruschetta med vegansk bönröra

    Vi älskade den här röran på pressfrukosten! Fantastikt god, helt vegansk bönröra från Green Kitchen Stories som är krämig men med lite tuggmotstånd som passar bra tillsammans med tomater, till exempel på en bruschetta eller i en dubbelmacka med grönt och örter.

  • ARTIKLAR
    Zeta BreOliv

    BreOliv – lansering av bredbar olivolja

    Zeta lanserar bredbar olivolja – BreOliv. Jag smakade den goda nyheten på en fullsatt pressfrukost hos trevliga Deli Di Luca på Södermalm. Grundaren Fernando Di Luca var på plats för att berätta om 18 års arbete från idé till färdig produkt.

  • ARTIKLAR
    MTR Express frukost 1:a klass

    Hälsosamma och goda frukostar på MTR Express

    Jag smakar MTR Express nya, fräscha 1:a klass Plus-frukostar i samarbete med Pontus Frithiof i Atelier 23 i DN-skrapan.

  • dessert
    Radisson Blu Royal Park

    Raw Chocolate Cream

    Vegansk chokladkräm på avokado, raw kakaopulver, kokosmjölk och agavesirap smaksatt med vanilj och havssalt. Yum!

  • ARTIKLAR
    Foodfolder

    Festkväll med härliga matvänner

    En härlig 3-rätters middag hos Foodfolder tillsammans med likasinnade mat-, bak- och dryckesnördar.

  • ARTIKLAR
    Gulddraken

    2018 års vinnare till Gulddraken

    Här är listan på alla vinnarre av Gulddraken 2108 och de nominerade.

  • GRÖNT
    Italiensk tomat- och grönsakssoppa

    Italiensk tomat- och grönsakssoppa

    Jag lägger ytterligare en soppa till favoritlistan – jättegod, mättande och lätt att laga. Smakar Italien lång väg – solmogna tomater, grönsaker, vitlök, basilika, oregano, olivolja och citron. Toppa med knaprigt hack!

  • ARTIKLAR
    Plant Powered Brunch

    Sveriges första helt veganska hotellbrunch

    Radisson Blu Royal Park i Stockholm har lanserat landets första helt veganska hotellbrunch. Brunchen heter Plant Powered Brunch och som kan avnjutas med den vackraste utsikten över Brunnsviken. Hotellet är beläget intill Hagaparken i en lugn, underbar omgivning.

  • fågel
    Grön curry kycklingsoppa

    Kycklingsoppa och wokade grönsaker med kokosgrädde och grön curry

    Många smaker i denna goda kycklingsoppa med inspiration från Thailand. Lätt och snabb vardagsmat!

  • ARTIKLAR
    Deli di Luca

    Deli di Luca – restaurang, vinbar, café och deli

    Vilket trevligt ställe! God, genuint italiensk mat, generöst både i portionsstorlek och pris. Avslappnad miljö där man lätt hänger både under dagen på en kopp kaffe eller lunch och på kvällen på middag eller bara ett glas vin i baren.

  • ARTIKLAR
    Buratta med Prosciutto di Parma

    Prosciutto di Parma

    Vad är Prosciutto di Parma – Parmaskinka? Hur vet jag att jag köper eller äter den äkta varan? Vad innehåller produkten? Vad är D.O.P.? Var passar skinkan mer än på charkbrickan?

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    Gratinerat potatismos

    Gratinerat potatismos – krispigt, krämigt och smakrikt

    Rester av potatis smakar inte gott efter förvaring i kylskåp och därför kastas ofta resterna. Samma gäller potatismos. Jag kastar inget utan gör en supergod gratäng och trollar bort dagen-efter-smaken med nya smaker. Moset får nytt liv!

  • KOKBÖCKER

    Det är ju en dag imorgon också

    Två bröder, Erik & Wiktor Halldén, får idén att göra en kokbok med recept på typisk dagen-efter mat. Bakismat är sånt man är sugen på när livet känns tungt efter en glad festkväll. För de flesta blir det hämtpizza men ingen hämtmat för de här två grabbarna. De tycker istället att vi ska ta tillvara på dagen efter, göra dessa stunder till något roligt och minnesvärt.

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    Pandoro

    Pandoro – upphöjd till festtårta

    Pandoro – traditionell italiensk, söt julkaka – här upphöjd till snabbaste och smarrigaste jultårtan. Montera kakan till en fin julgranstårta. Jag lägger ihop skivor av kakan med mascarponefluff och frukt eller bär.

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    citrusfiléer

    Citrusfiléer – så här gör man

    När man ibland vill göra det extra vackert, gott, och lyxigt med citrusfrukter, vill man filéa dem – alltså ta bort skal, allt det vita och hinnorna mellan klyftorna. Det blir fina filéer eller tunna skivor till tårtor, desserter, frukosten med mera. Så här gör du snabbt och enkelt!

  • BRÖD
    Västerbottenskorpor

    Västerbottenskorpor

    Krispiga, smakrika ostkex! Bakade med en massa västerbottensost. Behöver inte skriva mer, eller hur?

  • ARTIKLAR
    The Nest - Downtown Camper by Scandic

    The Nest – Downtown Campers wellnessavdelning

    Nästa gång du besöker Stockholm kan jag varmt rekommendera nya Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstorg. Hotellet är supercoolt med fokus på välbefinnande, träning och aktiviteter. Naturen möter det urbana och hotellet satsar på att gästerna ska integrera med stans invånare och tvärtom. De har tänkt till med sina Camper Co-living-sviter och översta våningens wellnessavdelning – The Nest – är unik med lounge, utomhuspool med utsikt över takåsarna, sauna, gym och bar. Kolla in bilderna och låt dig inspireras!

  • dessert
    Trifle med äpplen_kanelkolasås_mascarpone

    Trifle med äpplen, mjuk pepparkaka, kanelkolasås och mascarponefluff

    Underbara dofter som sprider sig när det är mörkt och kallt ute. Kanel, äpplen, pepparkaka och len kräm som varvas till en ljuvlig trifle. Räcker till många!

  • GRÖNT

    Apelsin- och karamellkokt savoykål

    Fantastiskt god kål till julskinkan med en doft av söt karamelliserad apelsin. Kålen är sedan lika god året runt till fisk, fågel eller en köttbit.

  • destillat
    Jura Whisky Cocktail

    Jura Whisky Cocktail

    Jura Whsiky Cocktail – en härlig drink i högt glas från den lilla vilda, skotska ön Jura. Whiskyn blandas med äppeljuice och ginger beer med ett par droppar saft från citronklyftan som balanserar på glaskanten.

  • ARTIKLAR
    S.Pellegrino Young Chef Awards 2018 - semifinal på Aveqia i Stockholm, oktober 2017.

    S.Pellegrino Young Chef Awards 2018

    Svenske Anton Husa från Upper House Dining i Göteborg är regionsvinnare av S.Pellegrino Young Chef Awards 2018. Semifinalen var i år i Stockholm och Anton korades på Fotografiska under en härlig galamiddag. Finalen går av stapeln till sommaren (2018) i Milano där Anton ska tävla mot 20 andra i den stora finalen.

  • KÖTT
    klassisk-irlandsk-kottgryta-beef-stew

    Klassisk irländsk köttgryta – Beef Stew

    Irländarna smaksätter gärna sin klassiska Beef Stew med Guinness. Öl som smaksättare i matlagning och bakning är som bekant en bra idé. Jag testar Guinness i en köttgryta, den är mild i smaken och ger den där lilla touchen, ett djup till köttsmaken och såsen.

  • ARTIKLAR
    Lättrökt sikrom

    Snödrottningen – Artipelags julshow 2017

    Om man är sugen på en lite annorlunda julshow men ändå vill ha glitter och klassisk julmusik och inte vill tulla på det storslagna, beger man sig julen 2017 till Artipelag på Värmdö utanför Stockholm. Artipelag presenterar sin julshow Snödrottningen, av och med operatenoren Rickard Söderberg, en föreställning där glamour blandas med storslagen musik.

  • ARTIKLAR
    Dafgårds nya vegetariska rätter

    Samband mellan hälsa och vegetarisk kost

    Blir vi friskare av vegetarisk kost? Lever vi längre? Vad visar forskningen? Vad kan vi tror på?
    Professor och författare Måns Rosén ger oss svaren.

  • ARTIKLAR
    Dafgårds nya vegetariska rätter

    Dafgårds nya vegetariska rätter

    Intresset för vegetarisk mat är större än någonsin. Jag har smakat två av Dafgårds fyra nya rätter från frysdisken som den här säsongen är vegetariska.

Min matblogg

Här hittar du inte bara recept utan även matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka