Uplifting Blogg

  • Dessert
    Juldessert med dansk touch

    Juldessert med dansk touch – lowcarb

    Lowcarb juldessert utan socker med en twist på Ris a la mande. Jag älskar danskarnas Ris a la mande med kirsebærsauce, deras motsvarighet till vår Ris a la malta. Danskarna har för det mesta hackad mandel i, mums, och serverar med körsbär och/eller körbärssås. Mandeln…

  • Restauranger & Reportage
    Teatern Skanstull Mama Market

    Teatern – en hel foodcourt med snabbmat på toppnivå

    I fredags var det äntligen dags! Nu står den unika Teatern i Skanstull i Ringen klar och jag var tillbaka på pressvisning. Jag har tidigare skrivit om Teatern, denna spännande nya matplats med rakt igenom toppnivå av bara kända, duktiga kockar. Förra presslunchen hade vi…

  • Högtider
    Rimmat fläsklägg med picklade senapsfrön

    Picklade senapsfrön

    Picklade senapsfrön – tips på grymt gott tillbehör! Sätt fram en skål på julbordet eller garnera och toppa julens tallrikar (där senap passar). Dessa picklade guldkorn är gott till väldigt mycket. Fröna blir milda och goda, inte alls starkt som man kanske tror. Idén är…

  • Högtider
    Julbord Skeppsholmen savoykål

    Apelsin- och karamellkokt savoykål

    Den söta, svagt knäckiga apelsin- och karamellkokta savoykålen smakar perfekt till julskinkan men passar lika bra till fisk eller annan köttbit året runt. Detta blir ett favoritrecept, jag lovar! Jag blev så förtjust i denna supergoda kål när jag smakade den på julbordet hos Långa…

  • Högtider
    Skeppsholmen julbord

    Julbord på Hotel Skeppsholmen

    Restaurangen i Hotel Skeppsholmen i Stockholm med kökschef Magnus Johansson i spetsen värnar vårt svenska matarv och traditioner och julen är inget undantag. De serverar sitt trevliga julbord med traditionella smaker i behåll, utan krusiduller, men modernt, mycket fräscht och uppdaterat med egna idéer. Magnus…

  • Restauranger & Reportage

    Pop-up med Esperantos Florencia Abella

    Vilken kväll med Florencia Abella! Vilken mat! Foto: David Back Florencia som varit souschef på Esperanto i fyra år är sedan några månader kreativt ansvarig för Esperanto-gruppens fyra restauranger – Esperanto, Råkultur, Shibumi och nya stjärnskottet Imouto. För två dagar sen utsåg White Guide Esperanto till Årets…

  • Högtider
    Lussekatter saffransdeg

    Saffransdeg till olika krumelurer

    Klassisk saffransdeg till lussekatter eller andra krumelurer du kommer på. Receptet är framtaget av Håkan Johansson på BrilloBox som jag berättade om häromdagen när vi gjorde pepparkakor. En rejäl köksmaskin gör jobbet. Du behöver inte lösa upp jästen först. Använd rumsvarmt smör. Om du har…

  • Dessert
    Brännlands Iscider

    Brännland iscider

    Delar med mig av en favorit: Brännland Iscider – svenska äpplen – norrländsk kyla. Om ni inte smakat det här fina svenska speciella dessertvinet tycker jag att det är hög tid. För att inte tröttna på glögg under december är det en god idé att…

  • Högtider
    Bageri Brillo pepparkaka

    Världsmästarens pepparkakor och chokladglögg

    Var så goda – pepparkakor, extragoda med glögg och rivet apelsinskal! På med förklädet! Det blir julbak i världsklass. Sveriges världsmästare i bakning 2014, Håkan Johansson, har tagit fram julrecept på pepparkakor, saffransbullar och saffransskorpor till Lucia Choklad – glöggen med en touch av choklad…

  • Restauranger & Reportage
    Operakällarens matsal

    Operakällarens julbord 2015

    Operakällarens klassiska julbord innehåller några nyheter i år så press och matbloggare är samlade till en lunch med några delikata smakprov. Det är första gången jag går in i berömda Operakällarens matsal. Åååh, så vackert det är! De har ännu inte julpyntat men jag kan…

  • Dryck
    Essens till årets glögg

    Dags för årets essens till julglöggen

    Sätt din egen essens till årets glögg nu och  låt den stå och gotta till sig fram till 1:a advent. Har man en egen essens kan man sedan blanda sin glögg till perfektion, helt efter egen smak. Det tar 5 minuter att mäta upp kryddorna,…

  • Restauranger & Reportage
    Jonas Cramby Taco Loco

    Jonas Crambys taco loco!

    Taco Loco! – mexikansk gatumat från grunden är Jonas Crambys fjärde kokbok och släpptes i våras (2015). Boken består av 150 sidor mexikansk mat med underbara bilder av Calle Stoltz. (Jag hittade det här inlägget i bloggömmorna – missat att publicera det?!?! Bättre sent än…

  • Fisk & skaldjur
    Jonas Cramby Södermalm Grandpa såser

    Fisktacos – tacos de pescado – fish tacos

    Fisktacos med många goda tillbehör – coleslaw, salsa, avokadosås och picklad lök. Sista tacomyset före jul eller fortsätter tacofredagarna? Jag vägrar jul än på ett tag. Hacka, skär och blanda alla härliga ingredienser i ett nafs. Smaka av allt med lime, salt och hot sauce…

  • Restauranger & Reportage
    Krogen Två Små Svin

    Mitt kök mässan 2015

    Årets Mitt Kök Mässan i Stockholm ägde rum på Stockholmsmässan den 5-8 november. Det är en konsumentmässa där man kan smaka mat och sötsaker, köpa drinkbiljetter och testa vin och sprit, träffa sina favoritkockar från tv och med dem ta en selfie, delta i olika aktiviter…

  • Fågel
    Kronfågel Sol&Sprätt

    Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

    Jag var på presslunch hos Kronfågel den 4 november (2015) där de presenterade sin nya Sol&Sprätt™ utomhuskyckling. Vi fick smaka den här goda rätten med kycklingtacos, knaprigt skinn, rostad majs och chipotlemajonnäs som skapats av Lisa Lemke. Läs om Sol&Sprätt™ utomhuskyckling och presslunchen här. Kronfågels…

  • Restauranger & Reportage
    Kronfågel modell gårdsfåglar

    Kronfågels nya sol&sprätt utomhuskyckling

    Kronfågel lanserar Free Range-kyckling som presenterades på deras hittills största presslunch den 4 november (2015). Fågeln är av rasen Ross fram till vår/sommar 2016 och därefter Rowan Ranger. Produkten heter Kronfågel Sol&Sprätt™ Utomhuskyckling och hamnar i segmentet mellan deras Gårdskyckling och Ekologisk Bosarpskyckling. Lunchen börjar…

  • Restauranger & Reportage
    Långa Raden blodpudding

    Långa Raden hyllar mathantverkets traditioner

    Restaurang Långa Raden på Skeppsholmen i Stockholm bjuder varje år vid den här tiden på tre dagars tema – Kött och blod – i år den 4-6 november. Medan köket förbereder årets stora julbord vill de i sitt nose-to-tail-tänk hylla vårt svenska matarv genom att…

  • Hur-gör-man?
    Snabbpicklad rödlök

    Snabbpicklad rödlök utan socker

    Picklad rödlök utan socker, snabbt och enkelt! Jag älskar picklat men vill undvika socker och då tycker jag att den här rödlöken är en toppen. Picklad rödlök är ett måste till puerco pibil, tacos och olika pulled kötträtter. Det är perfekt till vissa burgare eller…

  • Dagbok
    vi tillsammans

    Mitt första år tillsammans med Stockholm

    Mitt i livet råkade vi på varandra, Stockholm och jag. Omständigheter gjorde att vi möttes och nu har vi varit tillsammans i ett år. Att bryta upp ett långt liv i Malmö, lämna familjen, bästa vännerna, nätverket och tryggheten bakom sig är inte ett lätt…

  • Inspiration
    Ugnsrostad broccoli med tahini

    Frasig ugnsrostad broccoli med sötsyrlig tahinidressing

    Rosta broccolin hårt i ugnen. Ät direkt. Buketterna blir frasiga och underbart goda. Det perfekta nyttiga tillbehöret! Tänk på att broccoli är en aning beskt så den måste balanseras med sälta och gärna syra och sötma. Tips: Jag älskar att kombinera broccoli med salt och…

  • Restauranger & Reportage
    Teatern i Ringen i Skanstull

    Teatern – Stockholms nya spännande matscen

    Teatern i Skanstull på Södermalm i Stockholm är en ny spännande matscen som samlar flera av Sveriges främsta kockar. Detta matmecka ligger mitt i Ringen köpcentrum och ombyggnaden är inne i sitt slutskede. Teatern öppnar den 5 december (2015). Teatern är ett nytt koncept med…

  • Inspiration
    Svartkål på skärbrädan

    Svartkål – liten inspirationsguide med tips

    Vad lagar man med svartkål? Den här kålälskaren slår ett slag för säsongens underbara svartkål! Kålen mättar bra, är supernyttig, billig och går snabbt att tillaga. Min favorit! Svartkål är en korsning mellan grönkål och savoykål och skördas nu under senhöst och vinter. Den odlas…

  • Restauranger & Reportage
    Hillenberg krögare Karl Ljung

    Hillenberg – Stureplansgruppens nya restaurang för vuxna

    (Karl Ljung foto: Linus Hallsénius) På fredag den 23 oktober (2015) öppnar krögaren Karl Ljung och hans team sin nya restaurang Hillenberg på Humlegårdsgatan i Stockholm. Hillenberg är en restaurang för vuxna med ledorden tidlöst vackert, enkel meny och en upplevelse med bästa service. Jag…

  • Fisk & skaldjur
    Blomkålspaella

    Paella på blomkålsris med räkor och kyckling

    Jag testar olika recept med blomkålsris och idag har gjort om paella. Det blir såklart inte den klassiska rätten men gillar man smakerna i paella, vill äta mer grönt och är förtjust i blomkål blir detta perfekt. Bra lowcarb!

  • Restauranger & Reportage
    Le Rouge i Gamla Stan

    Le Rouge i Gamla Stan

    Idag den 15 oktober 2015 hälsas vi välkomna av nya ägare – Bockholmengruppen – till anrika Le Rouge i Gamla stan (Stockholm). De har behållit inredningen i källarlokalen som går i Moulin Rouge-stil med röd sammet och gulddetaljer. Däremot är menyn ny – en restaurang…

Här kan du läsa om god mat, restaurangbesök, drycker, produkter, kokböcker, matmässor och personporträtt – utan smygreklam. Du hittar mig  även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka