Uplifting Blogg

  • ARTIKLAR
    K-märkt semmeltest

    K-märkt semmeltest

    Vi testar K-märkts klassiska semla och är inte särskilt imponerade. I Ringens köpcentrum ligger Teatern som är ett unikt mattorg som drivs av enbart kända kockar. Vid en av ingångarna ligger K-märkt som är en minifilial till K-märkt Garnisonen. Dessertmästaren Daniel Roos skapar godsakerna.

  • dessert
    Kladdkaka med kokostosca

    Kladdkaka med kokostosca

    Kladdkaka med kokostosca – hälften kladdig chokladkaka och hälften seg, söt kokos med knäckigt toscatäcke. En kaka för choklad- och kokosälskare.

  • ARTIKLAR
    MJ Bageri & Konditori chokladsemla

    MJ Bageri & Konditori chokladsemla

    Vi testar chokladsemlan från MJ Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Stockholm). Tyvärr blir det igen ett bottenbetyg, precis som för den klassiska semlan, och ingenting faller oss riktigt i smaken med några få undantag.

  • ARTIKLAR
    MJ Bageri & Konditori semla

    MJ Bageri & Konditori semmeltest

    MJ Bageri & Konditori semmeltest – Magnus Johansson Bageri & Konditori ligger Hammarby Sjöstad (Stockholm). Juryn är enig och betyget dras ner rejält av en ingrediens trots annars fina omdömen på resten av semlan.

  • ARTIKLAR
    MJ Bageri & Konditori kubsemla

    MJ Bageri & Konditori kubsemla

    Tredje semlan – Kubsemla på kavlad brioche – testas från MJ Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Stockholm). Tyvärr når inte heller denna semla upp till några höga betyg från juryn.

  • ARTIKLAR
    Sébastien på söder semmeltest

    Sébastien på söder semmeltest

    Hos Sébastien på söder i Söderhallarna på Södermalm (Stockholm) hittar vi till vårt semmeltest en mycket fin semla som andas hantverk, passion och småskalig förädling. Bageriet drivs av Sébastien Boudet, vår omtyckte fransk-svenske bagare. Betyget blir högt.

  • ARTIKLAR
    Paul's Haymarket by Scandic

    Paul’s – Haymarkets brasserie

    Vi åt middag på brasserie Paul’s på Haymarket by Scandic i centrala Stockholm. Vi gillar Haymarkets atmosfär. Det var genomgående trevligt och mycket bra – både mat och dryck. Det finns en höjdarrätt vi kommer att återvända till.

  • ARTIKLAR
    Hamburger Börs

    Hamburger Börs – matrecension

    Se Sanna Nielsens underbara krogshow Mitt sanna jag på Hamburger Börs! Men…läs om varför du borde skippa maten. Jag är arg.

  • ARTIKLAR
    Chic Konditori karlsbadersemla

    Chic Konditori karlsbadersemla

    Hos Chic Konditori vid Mariatorget på Södermalm (Stockholm) kan man köpa, förutom den klassiska semlan, en semla bakad på karlsbaderdeg. Den här semlan är mycket god och får höga betyg i vårt semmeltest. Vi bär iväg semlorna i fin kartong med att tjusigt, broderat tygband.

  • ARTIKLAR
    Chic konditori klassisk semla

    Chic Konditori klassisk semla

    Turen i vårt semmeltest har fallit på Chic Konditori vid Mariatorget på Södermalm. Vi köper två olika semlor – en klassisk och en bakad på karlsbaderdeg. Vi testar den klassiska semlan i detta inlägget men båda visar sig vara finfina.

  • ÄGG
    Ostpanerad omelett

    Ostpanerad omelett

    Ostpanerad omelett med gyllene, knaprig yta smakar underbart med grönt, som den är eller med en god fyllning. Bilder steg-för-steg hur du lyckas. Snabbt, mättande och enkelt. Perfekt lowcarb och LCHF.

  • burgare
    Chiliburgare och lökringar

    Chiliburgare och lökringar

    De bästa lökringarna som blivit vår favorit! Receptet på denna smarriga Chiliburgare med lökringar finns i kokboken Det finns ju en dag imorgon också (aka Bakisboken) av Erik & Wiktor Halldén. Boken är full moffig mat i amerikansk stil som passar lika bra till brunch och lunch som till middag.

  • destillat
    Angostura Cask Collection

    Angostura Cask Collection No.1

    Angostura Cask No.1 – 3rd edition – är en rom blandad från de bästa årgångarna mellan sex och fjorton år som sedan lagrats på nya bourbonfat. I slutet har rommen fått mogna på sherryfat vilket är första gången någonsin för en rom från Angostura. Ett mästerverk säger de själva. Jag var på en provning i samband med lanseringen.

  • gris
    Karamelliserat fläskkött

    Karamelliserat fläskkött

    Vietnamesiskt karamelliserat fläskkött – perfekt kombo av sött, salt och klibbigt. Ät köttet i en bowl med ris och grönt eller lägg det i en bun.

  • ARTIKLAR
    Kim Thúy - Smaker från Vietnam

    Kim Thúy – Smaker från Vietnam

    Smaker från Vitenam – en familjehemlighet av Kim Thúy är en kokbok som innehåller massor med recept på äkta, traditionell vietnamesisk mat, recept som gått i arv från Kims mormor, mamma och mostrar och innan dess många generationer tillbaka. En bok jag varmt rekommenderar.

  • fisk
    Langos med klassiska tillbehör

    Langos med klassiska tillbehör

    Langos – friterade, frasiga kaloribomber med underbara pålägg som räkor, löjrom eller rökt lax på krämig creme fraiche. Toppa med lite finskuren rödlök och gräslök eller dill. Himmelrike!

  • GRÖNT
    rödkål - julens godaste

    Rödkål – julens godaste

    Rödkål – julens godaste. Om ni inte tidigare gjort egen rödkål är det dags att imponera på familjen eller vännerna. Enklare recept kan det inte bli – blanda, marinera över natten och koka en timme. I med sleven i grytan och fram på bordet!

  • fågel
    Kycklingjulskinka

    Kycklingjulskinka med griljering

    Kronfågel lanserar en stor nyhet till årets jul – en kycklingjulskinka – som är tillagad på klassiskt vis, rimmad, färdigkokt och färdig att äta. Den produceras av svensk gårdskyckling och tillagas i Sverige. Recept på två goda griljeringar.

  • dressing
    Julsallad med saffran och gönt

    Julsallad med saffran och grönt

    Jag och Zeina gör en julsallad som lättar och friskar upp julbordets annars tunga mat. Julsalladen smakar mycket bra till det varma på julbordet – till exempel till julskinkan, korvarna, köttbullarna eller chark. En brödbit till julsalladen är perfekt eller strö krutonger över den om du vill ha den lite matigare som ensamrätt.

  • drinkar & cocktails
    Cocktails Divination av Emil Hed

    Cocktails med julsmaker

    Tre unika drinkar till kommande storhelger skapade av Emil Hed från Cardierbaren, Grand Hotel i Stockholm. Två drinkar som är härligt kryddade och smakar mycket jul och sen en fantastiskt drink till nyår. Emil Hed är den svenske representanten i den globala bartendertävlingen Wold Class. Emil har även vunnit den nordiska deltävlingen.

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN
    Ugnsbakad ricotta

    Ugnsbakad ricotta

    Ugnsbakad ricotta är världens enklaste och snabbaste rätt. Smaksättningen fixar man med lite av varje som finns hemma – en god olivolja, citronsaft och sedan salt och favoritkryddor. En egen liten rätt, lunch med grönsaker, aperitivo, tapa, på en buffé, som en vickning, tillbehör till ostbrickan eller charkbrädan, mellanmål med mera.

  • restauranger
    Bank Hotel Bonnie's

    Bonnie’s – Bank Hotels restaurang

    Bank Hotel i centrala Stockholm på Blasieholmen öppnade i augusti (2018). Jag var där på en pressvisning och en fantastisk lunch i hotellets vackra restaurang – Bonnie’s – belägen i den gamla bankhallen med sex meter i takhöjd. Bank Hotel och Bonnie’s ligger ett gammalt bankpalats från 1910 som med varsam hand renoverats till ett boutiquehotell.

  • restauranger
    Bank Hotel

    Bank Hotel i Stockholm

    Vid Nybrovikens kaj öppnade Stockholms nya intima lyxhotell Bank Hotel i augusti 2018. Vilken satsning och så lyxigt! Lyxigt med tyngd, exklusivitet och på det där gamla-pengar-viset. Det passar bra i ett gammalt bankpalats och en byggnad med anor. Det är Stureplansgruppen som siktar mot stjärnorna med denna lyxiga, extra-allt nykomling.

  • destillat
    Motörhead rom

    Motörhead rom

    Motörhead mörk rom – nyhet! Jag hittade lite brända toner i romen, doft av släckt cigarr i askkopp, arrak och kola. Med tanke på att märket signalerar tuffa män och hårdrock har de lyckats bra – doften är mycket manlig och lite sexig. De mjuka tonerna av vaniljkola och lätt sötma från muscovadosocker, får väl representera de hårda killarnas mjuka ballader.

  • ARTIKLAR
    Vässa dina sinnen - AEG Mastery Range presslunch

    Vässa dina sinnen

    Vässa dina sinnen – en interaktiv presslunch med Charles Spence, professor i sensorisk psykolgi, AEGs nya Mastery Range och Klas Lindbergs underbara mat. Läs om hur våra sinnen påverkar smaken på det vi äter. Kan musik eller känsel ändra vår smakuppfattning?

Min matblogg

Här hittar du inte bara recept utan även matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka