ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Petite France semmeltest

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Petite France semmeltest

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Petit France Bageri ligger på Kungsholmen. Bageriet är en del av även café och bistro med både dagens lunch och kvällsmeny. Vi köper en klassisk semla och en croissantsemla.

Doften när vi öppnar kartongen med semlorna är årets ljuvaste semmelupplevelse. Att det kan dofta så underbart! Det är precis den doften som vi upplever i de finaste bagerierna i Frankrike där de söta tonerna blandas med smör- och bröddofter från croissant och pain.

Semla

Pris: 50 kr (klassisk)

Bröd: Bullen är stor, tung och saftig och semlan räcker till två. Tummen upp för mindre sött bröd och lagom mängd kardemumma.

Grädde: Grädden smakar bra men har en lite fet struktur och den har nog även lite tillsatt vanilj. Den är vackert spritsad.

Mandelmassa: God mandelmassa med stora rostade mandelbitar som ger en fin nötighet och crunch.

Utseende: Megastor, bastant och lite klumpig men ser ändå så god ut att vi vill hugga in.

Alltså, den här semlan var svåbedömd och enligt strikt bedömning blev det egentligen bara totaly 4,5 men…hela upplevelsen med årets moffigaste semla och doften gör att jag höjer mitt betyg. I en jury så brukar man fråga sig ”vilken går jag tillbaka till och vill äta igen?” och den här semlan får ett ja på frågan.

Betyg: 5

Petite France semmeltest

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka