ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

MJ Bageri & Konditori kubsemla

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

MJ Bageri & Konditori kubsemla

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Hos populära och kända Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Sthlm) köpte vi tre semlor, en klassisk, en chokladsemla och även en annorlunda semla som de kallade kubsemla.

Vi testar den lilla kuben.

Kubsemla

Pris: 60 kr

Bröd: Kavlad brioche som inte smakar så mycket, mest knaprigt.

Grädde: Carl tyckte att grädden var övervispad och vi tyckte att grädden var konstig och smakade som sprutgrädde (?!?) eller som en grädde som hade någon tillsättning. Skumt.

Mandelmassa: Carl tyckte inte att det var samma mandelmassa som i den klassiska och chokladsemlan, vi däremot är övertygade om att det var exakt samma förfärliga mandelmassa i den här – sockerknastrigt, stora mandelbitar och en bitter smak från rå kardemumma.

Utseende: Liten och nätt, fotovänlig, ser intressant och mycket god ut.

Mandelmassan drar igen ner betyget och även grädden. Vi tycket inte att denna tillkrånglade semla ger oss något extra. Kubsemlan är inte värd sitt pris smakmässigt men utan tvekan ett skickligt hantverk.

Betyg: 2 av två i juryn
Betyg: 3 av en i juryn

MJ Bageri & Konditori kubsemla

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

Om Magnus Johansson

Magnus Johansson har varit med i Kocklandslaget, gjort desserter till Nobelfesten och fick för några år sedan den stora äran att komponera en karamelliserad chokladmousse till Kungen när han fyllde jämt. Magnus är också tv-aktuell som en av programledarna i Dessertmästarna.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka