ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Enskedeparkens Bageri semmeltest

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Enskedeparkens Bageri

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Enskedeparkens Bageri är ett trevligt bageri och kafé i en röd liten stuga intill Enskedeparken bland kolonilotter och en ridskola! Kaféet vann Gulddraken 2016 för bästa kafé. Hur var semlan?

Semla

Pris: 48 kr

Bröd: Bullen var en aning torr och vi hittade ingen kardemumma. Carl: Ett väldigt brödigt bröd vilket ger ett bra tugg men det är lite beige och luktar syrligt. Får känslan av hembakat och det är ingen komplimang.

Grädde: Smakar bra och är len och fin. Vid Carls besök har han otur för semlorna har stått för länge i rumstemperatur och då blir det betydelselöst med en god grädde.

Mandelmassa: Makalös! En smakexplosion i munnen, utropar Carl. Bra crunch och fin rostning som ger en härlig nötighet. Mandelmassan har också en fin sälta som vi gillar. Vi tycker dock att det är lite för lite massa i semlan.

Utseende: Bullen ser tjock ut i förhållande till relativt lite grädde och lite busig med ett oformligt skuret lock.

Mandelmassans smak räddar betyget!

Betyg: 3

Enskedeparken semmeltest

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

Enskedeparken semmeltest
Enskedeparken semmeltest

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka