ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Bullar & Bröd semmeltest

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Bullar & Bröd Stenugnsbageri semmeltest

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Bullar & Bröd bageri och konditori ligger på Valhallavägen. Jag var där för första gången för ett tag sedan när Konditorlandslaget hade uppdukning inför VM i Lyon den 27-28 januari. Det här stenugnsbageriet är ljust, rymligt och trevligt.

Den här gången köper vi en klassisk semla och en croissantsamla som ser himla god ut. Vi börjar testet med den klassiska semlan.

Klassisk semla

Pris: 45 kr

Bröd: Vi tre i juryn har olika omdömen om kardemumman i brödet och det skiljer sig förmodligen från dag till dag. Carl tycker att kardemummasmaken är otydlig, vi andra två tyckte att den är tydlig. Däremot är vi överens om att brödet inte är bra, torrt tyckte vi och segt med en bismak, tyckte Carl.

Grädde: Inte heller här får Bullar & Bröd Stenugnsbageri ett bra omdöme för att grädden är för hårt vispad. Carl ogillade att grädden stod i rumstemperatur.

Mandelmassa: Deras mandelmassa är mycket söt och sockerknastrig med marsipansmak. Mandelmassan var strösslad med hårt rostad mandel med skal som gav helheten en nötighet. Här var det nog tänkt att dessa två skulle balansera varandra men det blev inte lyckat, tycker vi.

Utseende: Ordinär, fin färg men fult lock.

Betyg: 2

Bröd & Bullar semmeltest

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka