ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Tössebageriet semmelwrap

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Tössebageriet – semmelwrap

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Mattias Ljungberg som även driver Mr Cake, har sitt bageri och konditori på Karlavägen en liten bit från Karlaplan.

Vi köper en klassisk minisemla och givetvis den berömda semmelwrapen till vårt semmeltest. I det här inlägget testar vi den deras semmelwrap vilket också är första gången nånsin vi äter den så det är spännande.

Semmelwrap

Pris: 64 kr

Bröd: Eftersom det är en wrap så är brödet givetvis ett tunt bröd som viks runt grädden och mandelmassan. Brödet smakar förvånansvärt likt vetebullen så jag gissar att det är typ deras bulle men utkavlad.

Grädde: Mycket grädde, fin och med god smak men det är blir mycket i vår smak.

Mandelmassa: Deras fina, klassiska mandelmassa ligger i rikliga mängder i hela wrapen.

Utseende: Kul idé och en perfekt semla to-go men sådär bara som fika till kaffet blir det för mycket. Vi saknar den vanliga balansen mellan bulle, grädde och mandelmassa. Men som sagt, kreativt och kul.

Till en lunch blir det en hel måltid.

Betyg: 3

Tössebageriets semmelwrap

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

Mattias Ljungberg

Mattias har en lång meritlista som konditor. Han har bland annat två OS-guld, ett VM-silver med Kocklandslaget och blev även utsedd till Årets Konditor 2006. För många är han dock allra mest känd på senare år för att på Tössebageriet ha uppfunnit semmelwrappen.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka