ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Chic Konditori klassisk semla

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Chic Konditori – klassisk semla

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

På ett hörn av Mariatorget på Södermalm ligger Chic Konditori och där köpte vi två olika semlor, en klassisk semla och en bakad på karlsbaderdeg. Vi började med att smaka den klassiska semlan.

Carl har ännu inte testat den här semlan så vi återkommer med hans betyg.

Klassisk semla

Pris: 43 kr

Bröd: Brödet var saftigt och gott. Jag tyckte dock att kardemummasmaken var en aning för svag men Dag, som föredrar mindre kardemumma, tyckte det var perfekt.

Grädde: Grädden var vinnande med en mycket god smak och den var fluffig. Det var dock för lite grädde i förhållande till den stora bullen.

Mandelmassa: En klassisk mandelmassa, god med små mandelbitar och tack och lov utan kardemumma. Den hade en fin nötsmak från rostad mandel.

Utseende: Semlan såg lite lustig ut med ett litet lock och sedan lite grädde till en förhållandevis stor bulle.

Betyg: 4 av en i juryn
Betyg: +3 av en i juryn

Chic konditori klassisk semla

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

Chic konditori semmeltest
Chic Konditori semmeltest

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka