ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Fabrique semmeltest

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Fabrique semmeltest

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Jag uppdaterar listan kontinuerligt, med andra ord så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Turen i vårt semmeltest har kommit till Fabrique, ytterligare ett stenugnsbageri i Stockholm. Fabrique startade 2008 och finns på flera ställen runt om i stan.

Klassisk semla

Pris: 46 kr

Bröd: Vi tycker att brödet var torrt och kompakt. Carl hade inte tänkt testa Fabrique eftersom han tidigare år blivit besviken. Han blev bjuden av en kollega så därför är hans omdöme med. Han tyckte även att brödet hade en bismak men att mängden kardemumma är generös, och det tyckte vi också. Däremot är det mycket bulle innan man kommer till mandelmassan.

Grädde: Den smakar bra med lite vaniljsmak och vi kan inte avgöra om det kommit florsocker på grädden eller vaniljsmaken är i grädden. Carl tycker att grädden är hård och den har tagit smak från något annat i kylen – nasty!

Mandelmassa: Snålt med mandelmassa, den ligger i ett litet hål i den annars ganska stora bullen. Massan är lite smaklös och jag gillar inte att nötigheten blir för framträdande för att mandlarna är alltför hårt rostade och lämnar även en oangenäm beska. Carl tycker att massan funkar.

Utseende: Semlan är snygg.

Betyg: 2

Fabrique semmeltest

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka