ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Chic Konditori karlsbadersemla

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Chic Konditori – karlsbadersemla

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

På ett hörn av Mariatorget på Södermalm ligger Chic Konditori och där köpte vi två olika semlor, en klassisk semla och en bakad på karlsbaderdeg. Bageriet har klassiska bakelsekartonger med broderat tygsnöre. Det är så himla tjusigt men väldigt otrendigt.

Vi smakar karlsbadersemlan.

Carl har ännu inte testat den här semlan så vi återkommer med hans betyg.

Karlsbadersemla

Pris: 48 kr

Bröd: Brödet på karlsbaderdeg var gott och saftigt men utan kardemumma. Locket var toppat med lite rostad mandel och sedan pudrat med florsocker.

Grädde: Grädden, samma som i den klassiska semlan, var vinnande fluffig med en mycket god smak. Jämfört med den klassiska semlan där det fanns för lite grädde, hade karlsbadersemlan en lagom mängd.

Mandelmassa: Samma klassiska mandelmassa som i den klassiska semlan, god, lagom söt med små mandelbitar. Den hade en fin nötsmak från rostad mandel.

Utseende: Semlan såg god ut, mörk och lite robust i sitt utseende med rostad mandel på locket.

Väldigt god semla.

Betyg: 4 av två i juryn

Chic Konditori karlsbadersemla

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

Chic konditori semmeltest

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka