Thelins – semla

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Jag har ett möte på nya Thelins Grand Café i mitten av Kungsträdgården. Det är en väldigt vacker lokal med bästa utsikt över skridskobanan nu på vintern och de blommande körsbärsträden på vårkanten, om ett lite tag.

Jag passar på att köpa med mig en semla hem. Det dyraste semlan av alla så här långt!

Semla

Pris: 52 kr

Bröd: Bullen är en aning torr och brödet har en liten beska.

Grädde: Grädden är för hårt vispad och lite fet i smaken. Det låter av luft när vi rör i grädden, lite lustigt.

Mandelmassa: Mandelmassan med bitar av mandel är ok men ingen höjdare, på gränsen till smaklös.

Utseende: Stor med mycket grädde.

Delarna för sig vann inga större lovord men helheten är godkänd trots bristerna och semlan är hyfsat god.

Betyg: 3

Thelins semmeltest

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka