ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Bullar & Bröd croissantsemla

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Bullar & Bröd croissantsemla

Summering

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Vi uppdaterar listan kontinuerligt, med andra ord så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Bullar & Bröd bageri och konditori ligger på Valhallavägen. Jag var där för första gången för ett tag sedan när Konditorlandslaget hade uppdukning inför VM i Lyon den 27-28 januari. Det här stenugnsbageriet är ljust, rymligt och trevligt.

Den här gången köper vi en klassisk semla och en croissantsamla som ser himla god ut. Vi fortsätter testet med croissantsemlan.

Croissantsemla

Pris: 49 kr

Bröd: Croissanten är smörig, frasig och god.

Grädde: Grädden är blandad med mandelmassa så konsistensen blir som en kräm.

Mandelmassa: se ovan

Utseende: Croissantsemlan ser mycket inbjudande och smarrig ut.

Helhetsbetyget dras ner ett snäpp för att semlan blir för söt.

Betyg: 3

Bullar & Bröd croissantsemla

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

Bröd & Bullar semmeltest

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka