ARTIKLARÖvrigtsemlor och semmeltestSÖTSAKER

It’s Pleat semmelkollektion

In ARTIKLAR, Övrigt, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

It’s Pleat semmelkollektion

Annorlunda och nyttigare

Under parollen healthy-ish säger de på It’s Pleat att de serverar alltifrån hållbara och goda luncher till smoothies och bakverk.

Just nu i semmeltider kan vi smaka annorlunda semlor, i alla fall med semmel-ish smaker, för att prata lite HM-språk.

Jag var på kaféet på Drottninggatan för att provsmaka deras semmelkollektion. Jag har aldrig tidigare varit där och med en semmelkollektion som lät annorlunda men spännande tyckte jag att det skulle bli kul. Man måste vara öppen för nya saker.

Its Pleat semmelkollektion

Freakshake

I julas släpptes en freakshake med smak av klassisk pepparkaka, läser jag, och näst på tur är alltså en vegansk, healthy-ish freakshake med smak av semla (65 kr).

Den är gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango samt smaksatt med mandelsmör och kardemumma. Därefter toppad med kokosgrädde, hallonskakade popcorn och ett spätt med blodapelsin, rawboll-semla och kiwi.

Det låter maffigt och mycket och ser dessutom väldigt mycket ut men döm om min förvåning – freakshake-semlan var väldigt lätt och mycket fräsch. Att den inte har något att göra med en semla mer än möjligen kardemumma, ha ha, gör absolut ingenting. Man måste ha lite kul och ögat ska ha sitt. Jag är inte heller första hands målgrupp i min ålder, känns det som.

Men visst är det vacker och man blir glad!

Its Pleat semmelkollektion

Overnight oats-semla

Detta är min favorit och även de andras i testpanelen – en overnight oats-semla (35 kr). Den var verkligen god med härlig mandelmassakräm och fräscha blodapelsinfiléer. Den kommer jag att gå tillbaka och köpa som ett mellis.

I denna ljuvliga skapelse som tillagat sig själv över natten har de kombinerat havregryn med mandelmassa och kryddat med kardemumma. Även den här är vegansk och gluten- och laktosfri.

Its Pleat semmelkollektion

Rawboll-semla

I semmelkollektionen lanserar It’s Pleat även veganska, ekologiska samt gluten- och laktosfria rawbollsemlor (25 kr). De innehåller inga onaturliga tillsatser och är endast sötade med dadlar.

Tja, bollarna smakar som rawbollar smakar, med kardemumma som gör att de kan sneaka in som något semmel-ish. Bollarna är lite torra men är det nyttigt och veganskt så måste mina förväntningar ligga på rätt nivå.

Its Pleat semmelkollektion

Semla

Den vanliga lilla minisemlan (29 kr) kan vi glömma bort för den var vekligen ingen höjdare. Bullen var torr och grädden hade skurit sig och den smakade inte så bra.

Its Pleat semmelkollektion

Lika gott men nyttigare

Matkreatören Victoria Nordström har hjälpt till att ta fram Pleat’s semmelkollektion som lanserades i slutet av januari och serveras till och med den 10 mars.

– Hos oss kan man unna sig en semla men man kan också välja en precis lika god och lite nyttigare variant, utan att gå miste om varken smak eller kvalitet. Vår Freakshakesemla levererar verkligen just detta och den är precis lika yummy för synen som den är i smaken, säger Caroline Björkholm, creative director på It’s pleat.

Its Pleat semmelkollektion

Fakta

It’s pleat öppnade sitt första kafé i november 2017 på övervåningen i H&M butiken på Drottninggatan i Stockholms city. Idag finns det ytterligare två kaféer, en på Karlaplan samt en i Uppsala på Svartbäcksgatan.

Tanken bakom konceptet är att skapa en härlig och inkluderande mötesplats där oavsett vem vi är, kan ta en paus och slappna av. Här finns alltifrån lunch till godsaker och allt till bra priser enligt H&M:s filosofi.

Andra semmeltester

Vårt stora semmeltest i Stockholm 2019 pågår för fullt. Jag har skriver en sammanfattning och överblick av betygen som hela tiden uppdateras om du vill läsa mer om stans bästa semlor.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka