ARTIKLARrestauranger

Hamburger Börs – matrecension

In ARTIKLAR, restauranger on

Hamburger Börs – Mitt sanna jag

Maten

Jag brukar inte skriva krogrecensioner men i det här fallet måste jag höja rösten – om maten.

Jag åt alltså middag härom kvällen innan föreställningen med Sanna Nielsens Mitt sanna jag.

”MATEN PÅ DET KULINARISKA HAMBURGER BÖRS” står det på hemsidan ovanför menyn.

Förrätt: Italiensk charkbricka med ostar, och marinerade grönsaker

Varmrätt:
Kött – Porchetta på kalv med krämig polenta, rostad vitlökssky och parmesan

Rätterna på menyn låter väldigt gott.

Hamburger Börs

Bedrövligt och osmakligt

Inledningen med charkbricka var trevlig och det som serverades på brädan var bra, inga överraskningar utan precis som man förväntar sig. Oliverna var mycket goda och brödet i papperspåsen smakade bra.

Till varmrätt låter Hamburger Börs oss välja mellan kött, fisk eller vegetarisk. Jag valde kötträtten, se ovan.

Kalvporchettan är så dålig att den inte går att äta. Mitt sällskap kunde inte heller äta den. En annan matvän hade biljett till följande dags föreställning och han sa samma sak – kötträtten är bedrövlig.

Porchettan ligger på en osmaklig polenta, den rikliga fyllningen rinner ut och blandar sig med polentan och skyn till en oätlig gröt. Det är dessutom ganska mörkt i lokalen så det är svårt att se vad man äter och vilket som är vad. Sörjan har en bismak som är svår att bedöma var den kommer ifrån. Är det för hårt rostad vitlök i skyn? Är det kryddgrönt i porchettan? Det kan inte vara polentan eftersom den är näst intill smaklös. Men även den har en aning konstig bismak. Jag får inte ihop det.

Rätten är sedan dessutom toppad med ”grönt” för att det ska se trevligt ut. Och det gör det ju alltid men man måste vara försiktig med färska kryddor direkt på maten och mängden måste noggrant avpassas. Jag kunde inte riktigt bedöma vad det kryddgröna bestod av men något av det tog över. Det gav rätten en beska eller smak som var otrevlig, liksom ovanpå den redan konstiga sörjan på tallriken. Där gav jag upp och sköt tallriken ifrån mig.

Köttet däremot var mört, vilket inte torde vara svårt när det långbakats.

Kalvrätten serverades med en gnocchisallad. Det låter också gott när jag läser menyn. Det visar sig vara en skål med hårda, torra, friterade gnocchi tillsammans med en och annan värmd spenatsträng (tror jag).

Om man nu måste äta innan föreställningen kanske fisken eller den vegetariska rätten är bättre.

Showen och Sanna

Jag har inte för vana att såga saker och vara negativ, jag skriver och engagerar mig hellre i trevliga och goda grejor. Men den här maten på Hamburger Börs var under alla kritik så jag gör ett undantag.

Se showen men kanske helst utan mat! Alternativt, köp bra biljetter för att njuta fullt ut av showen och ät innan.

Sanna Nielsen är underbar, på sitt eget vis och hon sjunger fantastiskt. Hon är så vacker och tjusig i sina kreationer skapade av Lars Wallin, vår svenska legend inom haute couture.

Musikerna är makalöst bra och musikglädjen är i allra högsta topp. Det är full fart och fest hela vägen.

Som helhet hade showen gjort sig mycket bättre på en riktigt stor scen. Det blir Las Vegas men på lilla Hamburger Börs.

1 Kommentar

Pingbacks

  1. […] smakade bra. Jag har ett tidigt minne från Hamburger Börs då maten var så undermålig att jag skrev ett inlägg om det. Jag har varit där på dinner shower flera gånger efter den matrecensionen och tillsammans med […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka