I min köttaffär på Limhamn
Jag: Jag är sugen på att laga pasta ikväll. Det får gärna gå snabbt. Hjälp mig komma på något gott!
Kötthandlaren: Vi har nygjorda färska korvar. Ta bort skinnet, fräs köttet och gör en enkel god tomatsås till.
Jag: Vad innehåller korven?
Kötthandlaren: Skånsk ungtupp, parmesan, schalottenlök, vitt vin, vitlök och kryddor.
Jag: JA TACK!
Åååh, så gott det blev! Fint mört kött, härlig tomatsmak och så enkelt. Lyx på en kvart!
2-4 port
Sås
4 färska korvar – innanmätet – välj vilken fin korv som helst som passar till pasta och tomat
1/2 hackad gul lök eller några små schalottenlökar (går bra även utan lök så går det ännu snabbare)
1 brk Mutti tomater – jag hade den finkrossade varianten hemma (Mutti eller andra fintomater på burk är värt varenda krona, det smakar tomat)
1 liten skvätt kycklingfond eller en bit av en tärning – smaka av!
1 pytteskvätt balsamvinäger eller rödvinsvinäger – smaka av!
salt & peppar
ca 500 g färsk pasta
toppa med färsk basilika om du har hemma
givetvis riven parmesan (det har vi väl alltid hemma)
1. Sätt på vattnet till pastan. Salta rejält.
2. Ta av skinnet på korvarna och skär köttet i bitar – så stora du tycker verkar trevligt. Bryn bitarna med löken i olivolja några minuter. Häll en burk Mutti-tomater över korvbitarna. Smaka av med balsamvinäger och fond. Låt småputtra en stund medan du fixar pastan och river parmesan. Smaka av igen!
3. Klart!
Köttaffären heter Limhamns Kött & Vilt. Det har jag inte betalt för att nämna utan gör det för att jag gillar dem och deras mat.
3 Kommentarer
-
Jag handlade chorizo på Köttbaren innan idag, som jag stekte och mixade med långkokad tomatsås med massor av kryddor och rödvin i. Så. Himla. Gott!
-
Var det också en färsk korv? Har ätit en lunch där men aldrig handlat med mig hem. Låter väldigt gott.
-
Oui! De hade färsk chorizo och salsiccia igår – till samma pris som på Malmborgs.