dip & rörorkall såssalsaSÅSvegetariskt

Tomatsalsa till grillat

In dip & röror, kall sås, salsa, SÅS, vegetariskt on

Tomatsalsa – het och kall

 

Perfekt tillbehör till grillat

Vilken god och frisk salsa!

När jag var på Kronfågels pressevent med vårens BBQ-nyheter för ett litet tag sedan fick vi bland annat smaka den här tomatsalsan. Salsan hade en besk bismak och smakade sådär men jag ville ändå testlaga receptet för att jag generellt gillar tomatröror. Jag följde receptet och salsan blev mycket bra, så god att jag redan hackat ihop den mer än en gång.

Variation

Om du hackar tomaterna väldigt fint får du en lite tjockare tomatsås och det blir också jättegott men mer en sås än en salsa. På bilderna nedan ser ni båda varianterna.

Variera gärna hettan i salsan med val av chili.

Om du gör den såsigare varianten (inte salsan) så håller den fint till nästa dag.

Däremot föreslår jag att inte göra någon av varianterna dagen innan utan hacka ihop dem några timmar innan servering. Låt dem sedan stå att mogna så att smakerna går ihop och smaka av igen vid servering.

Serveringförslag

Kronfågels nya ambassadör Markiz Tainton – läs gärna inlägget från eventet – har satt ihop BBQ vårnyheterna med olika tillbehör.

Till min favorit BBQ KycklingSteak Tryffel föreslår Markiz ugnspotatis med riven parmigiano reggiano (parmesan), myntakräm och tomatsalsa. Kombon är jättegod och KycklingSteak Tryffel var de flestas favorit på pressträffen.

Tomatsalsa

Steg

Tomatsalsa

1. Hacka tomaterna fint.
2. Skala och finhacka vitlöken.
3. Om du vill ha mindre chilihetta i salsan – ta bort kärnorna. Hacka den.
4. Pressa limesaft och hacka persiljan.
5. Lägg tomat- och vitlökshacket i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, chili, persilja och blanda.
6. Tillsätt olivolja, limesaft och blanda. Smaka av tomatsalsan med salt.

Ingredienser

ca 4 pers. som tillbehör

Kronfågel BBQ vårnyheter
Tomatsalsa

Andra goda röror

Jag har även gjort några andra röror från pressträffen för jag vill gärna testa tillbehören med kycklingen såsom Paprikaröra och Aubergineröra.

En fördel med att testa sådana här hela menyer som någon annan komponerat är att maträtten smakar helt annorlunda än om jag själv skulle sätta ihop den. Jag, och kanske många med mig, har en tendens att göra för mycket på samma sätt, speciellt i vardagsmaten när det helst ska gå undan. På så vis smakar många rätter likadant.

Jag älskar att testlaga på det här viset för jag lär mig nya smaker och hittar nya favoriter.

Smaklig spis!

2 Kommentarer

Pingbacks

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka