ARTIKLARevents

Kronfågel BBQ vårnyheter

In ARTIKLAR, events on

Kronfågel BBQ vårnyheter

Vårens pressträff på Kronfågel

Vid den här tiden på året presenterar Kronfågel sina nyheter inför den varma säsongen och på årets presslunch får vi smaka deras BBQ-nyheter.

Linda Munkhammar som är produktchef berättar att många faktorer har varit med och styrt säsongens smaker och produkter. Viktiga faktorer är att det ska passa alla åldrar och olika kulturer. Sedan ska det vara enkelt och smidigt och därför lanserar Kronfågel sitt största färdigmarinerade sortiment hittills.

Kronfågel BBQ vårnyheter
Kronfågel BBQ vårnyheter

Markiz Tainton ny ambassadör

För att bredda publiken, öka mångsidigheten och erbjuda nya smaker har Kronfågel påbörjat ett samarbete med Markiz Tainton som har sina rötter i det marockanska köket. Vi känner igen Markiz från Sveriges mästerkock 2015 där hon kom trea.

När vi träffar Markiz är det svårt att fatta att denna fräscha, lysande kvinna födde sitt andra barn tre dagar tidigare. Vi andra pratar om hur vi såg ut och kände oss tre dagar efter en förlossning och det var inte precis som Markiz ha, ha.

Kronfågel BBQ vårnyheter

Bakad sötpotatis med krämig chimichurri

På bilden nedan ser ni sötpotatisstubbar toppade med chimichurri i turkisk yoghurt som var väldigt goda, ett av mina favorittillbehör.

Kronfågel BBQ vårnyheter

Kryddstarkt och smakrikt

Men, tillbaka till kycklingnyheterna.

Den röda tråden i årets BBQ-sortiment är kryddstarkt och smakrikt. På buffén hittar vi till exempel lårfiléer med sriracha (den populära heta chilisåsen), bröstfiléer med paprika och chipotle, spett med sweet chili eller grillkorv med ost och jalapeño.

En av årets bubblare är en urbenad klubba med skinn som Kronfågel smaksatt med tryffel. Den här KycklingSteak Tryffel (som de kallar den) är riktigt, riktigt god och supersaftig. Kött med skinn och fett lämpar sig perfekt för grillen eftersom det inte hinner bli torrt. Den här produkten var mångas favorit och definitivt även min. Om man inte är så förtjust i tryffel kan jag ändå rekommendera den här urbenade klubban för köttet är mer generellt smakrikt än att direkt smaka tryffel.

Kronfågel BBQ vårnyheter

Hummus

Markiz har toppat hummusen med zumak som är syrligt och ger lite extra smak. Bra tips!

Kronfågel BBQ vårnyheter

Vad tycker vi?

Vi smakar även lårfilén black garlic som var förra årets stora hit, även den jättegod och smakrik.

Däremot gillade vi inte alls frysrätten Stinas kyckling majsgrits och rostad vitlök (butik v.19) och tyckte att den hade en konstig smak som inte alls kändes fräsch. Den ska dock få en ny chans senare i min ugn med goda tillbehör så får jag se om det var en tillfällighet.

Kronfågel BBQ vårnyheter

Smårätter och tillbehör

Markiz har satt ihop en massa goda tillbehör. Smårätterna och tillbehören är tänkta att specifikt passa till de olika BBQ-nyheterna men det går såklart att blanda och äta det mesta till det mesta. Alla recept och foldrar finns på Kronfågels hemsida eller kommer att finnas om några veckor när produkterna är ute i handeln.

Jag kommer att laga några BBQ-nyheter med olika tillbehör som jag kommer att publicera efter hand. Först ut är Aubergineröra som blev väldigt god.

Kronfågel BBQ vårnyheter

Klyftpotatis x 2

Ett annat trevligt tips och jättegott är att strö massor med riven Parmigiano Reggiano (parmesan) över de nyrostade klyftpotatisarna av bakpotatis och sötpotatis. Osten ger potatisen och hela din rätt en härlig umamiboost.

Kronfågel BBQ vårnyheter

BBQ vårnyheter 2019 i butik v. 15 och 19

Delad Kycklingfilé Paprika & Chipotle, ca 700 g
Lårfilé Sriracha, ca 900 g
Kycklingben Paprika & Vitlök, ca 900 g
Minutfilé Pepper, ca 690 g
KycklingSteak Tryffel, ca 850 g
Kycklingspett, Sweet Chili, 460 g
Kycklingspett, Classic, 460 g
Kycklinggrillkorv Ost & Jalapeño, 270 g
Kycklinggrillkorv Bratwurst, 270 g
Stinas – Kycklingben Majsgrits & Rostad vitlök, 1100 g (v.19)

Kronfågel BBQ vårnyheter
Kronfågel BBQ vårnyheter

Mer om Kronfågel på Uplifting

Du kan läsa om Kronfågels kycklingjulskinka lanserades i höstas,  kycklingtacos kan smaka gott en myskväll eller tidigare pressträff som kan inspirera.

2 Kommentarer

  1. Kinna 5 år sedan

    Fina bilder och bra skrivet!! :-)

    • Monika 5 år sedan

      Tack själv! Det kommer fler recept efter hand. Jag har testlagat nästan allt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka