Svampmacka extra allt

Svampmackan

På sensommaren och när hösten smyger sig på längtar vi efter de första kantarellerna och all god svamp som skogarna bjuder på.

Första svampmackan med kantareller vill vi äta rakt upp och ner – bara smörstekt guld på gott bröd. Sen när vi hållit på med detta ett tag är det kul att piffa upp det hela. Då lägger vi till grejor, kostar på oss en soppa och äter svampen mer som ett tillbehör. Det är nu vi vill hitta på något nytt.

Kantarellmacka med baconmarmelad

Extra allt

Att lägga till lite sötma och salta grejor som balanseras av krämighet och mildhet, passar utmärkt till svampens umami – djupa och mustiga smak.

Det blir väldigt gott med baconmarmelad och färskost till svampen. Lägg härligheten på en riktigt god, rostad brödskiva, en skiva av ett bröd du tycker mycket om.

Svampmackan är en favorit som kommer att gå i repris år efter år.

Steg

  1. Om du inte gjort baconmarmelad i förväg gör den först (tar ca 1 tim).
  2. Se till att baconmarmeladen är rumstempererad om den kommer från kylen, annars värm på lite.
  3. Ansa svampen.
  4. Stek svampen i smör, smaka av med salt & peppar.
  5. Rosta brödskivorna, i ugn eller brödrost (om du vill ha dem rostade).
  6. Bred generöst med färskost på brödskivorna.
  7. Bred lite baconmarmelad på färskosten.
  8. Toppa med nystekt svamp.
  9. Hacka lite bladpersilja och strö över.

Ingredienser

Det är cirkamängder och de får anpassas till hur många man är.

Svampmacka med baconmarmelad

Baconmarmelad med lök

Om du gör en omgång baconmarmelad så kan du läsa i mitt inlägg med receptet att baconmarmeladen kan användas till mycket gott. Och sparas i kylen om det blir något över.

Kantarellmacka med baconmarmelad

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka