Vegetariska krispiga broccoli- och ostbiffar. Ät dem varma eller kalla. Med en god sås eller dip. Stek några knapriga baconskivor till. Lägg biffarna på mackan eller i en wrap – perfekt till lunchen. Bygg en vegetarisk hamburgare. Hur du än gör så är de supergoda!

Lätta att göra är de också – sköter sig själv i ugnen. Sedan håller de flera dagar i kylen. Jag använde bara buketterna och sparar stjälkarna till en soppa, t ex den här goda.

Om man vill kan man blanda i hackad knaperstekt bacon i biffarna. Bacon är jättegott till broccoli.

Biffarna är lowcarb och glutenfria.

 

Krispiga broccoli- och ostbiffar

ca 15 st

2 stora broccolistånd, bara buketterna (spara resten till t ex soppa) – ca 1 lit buketter
3 ägg
3 dl ost
några nypor vardera av vitlökspulver, nymald svartpeppar och salt
1,5 dl skorpmjöl eller brödsmulor

för lowcarb och glutenfritt byt ut brödsmulorna mot 1 dl mandelmjöl (el annat glutenfritt mjöl) + 1,5 msk fiberhusk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Skölj broccolin och skär av buketterna (spara stjälkarna). Halvera de största buketterna.
3. Riv favoritosten.
4. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt några nypor salt och peppar. Vispa lätt. Tillsätt mjöl och fiberhusk (el brödsmulor), rör ihop och låt det svälla.
5. Fräs broccolibuketterna i några droppar olja på ganska hög värme, pudra över en aning vitlökspulver. Stek tills de får mörk yta och mjuknar lite. Låt svalna några min.
6. Skär/hacka buketterna till småbitar. Vänd ner broccolihacket hacket tillsammans med osten i äggsmeten.
7. Forma små biffar (ca 15 st) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Baka dem i ca 35 min och vänd dem halvvägs. De ska ha fin färg och kanterna ska vara lite krispiga.

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka