Frysta kräftor blir godare om du har tid att koka en ny lag åt dem där de kan ligga och dra över natten. Väl värt besväret.
Låt dem ligga och dra i kylen i cirka ett dygn. Vill man undvika socker blir lagen ändå jättebra och god. Många tycker nuförtiden att socker i kräftkoket är onödigt.
Kräftlag till frysta kräftor
8 lit vatten
3 kg frysta kräftor, tinade
15 st dillkronor
2,5 dl grovt salt
33 cl ljust öl
0,25 dl strösocker
Gör så här:
1. Tina kräftorna. Du kan snabbtina dem i kallt vatten i ca 3-5 tim beroende på storlek.
2. Koka upp lagen med alla ingredienser och låt småputtra en kvart. Låt svalna.
Slå lagen över kräftorna och låt dra i kylen i ca ett dygn.
Vid servering tar du bort dillkronorna och dekorerar med nya fräscha om du vill.
1 Kommentar
-
Monika och Dag! Vilken fantastisk sida för oss Mat älskare av alla kategorier ni har skapat Dag dina fantastiska bilder och snygga hemsida
Monika en av dom allra bästa kockar vi har haft äran att bli bjuden på din fantastiska mat ! Jag växte upp med en pappa som på den tiden var en av Sveriges bästa kockar och med många andra duktiga kockar vars mat var lysande,
Dock måste både Ann och jag säga efter ett långt liv med många resor och åtskilliga besök på fantastiska restauranger världen över
Är du klart vår favorit Monika!
Stor kram Ann & Björn