Paprikaröra till grillat

Paprikaröra till grillad kyckling

Den här röran mixar du ihop med ugnsbakade paprikor. Du bakar parikorna i ugnen tills skalen är svarta för det ger så fin smak. Sedan skalar du dem.

Du kan med fördel göra paprikaröran dagen innan för smakerna mognar fint över natten. Smaka av på nytt innan servering för att allt som stått i kylen ändrar smak (ren kemi).

Paprikaröra till grillat

Jag provlagar

Receptet finns med i Kronfågels BBQ vårnyheter. Jag smakade rätterna på pressträffen men provlagar dem även hemma.

Givetvis smakar röran fint till det mesta, inte bara grillad kyckling.

Blir det röra över kan du till exempel äta den till pasta. Späd då röran med lite av pastans kokvatten och toppa med nya nötter, gärna rostade.

Om du har överbliven röra kan du äta den på bröd som pålägg eller toppa pizzan.

Smaksätt ris, korn, couscous eller bulgur med rester av röran (späd med lite vatten) och gör en god sallad.

lårfile sriracha med aubergineröra

Steg

Paprikaröra
  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem med skalsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem i ugnen tills skalen börjar bli svarta.
  3. Ta ut paprikorna, lägg dem i en skål och täck med en tallrik. Låt stå i ca en kvart och skala dem sedan. Kasta skalen.
  4. Mixa paprikaköttet med allt det övriga i en liten mixer eller med stavmixer.
  5. Smaka av med salt och peppar. Mer harissa kanske om du vill ha röran riktigt stark. Är röran för tjock, rör i lite olja till. Balansera syran och sötman med sirap, citronsaft och socker. Låt stå en stund. Smaka av igen!
  6. Låt sedan rörans smaker sätta sig tills servering – i kyl några timmar (eller längre) eller i rumstemperatur i någon timme medan du grillar resten. Behövs det så justerar du smaken igen precis före servering. Det händer mycket med smaker när de tillsammans får goffa till sig.

Ingredienser

Röra till ca 4-6 pers

Serveringsförslag till paprikaröran

Jag gjorde röran till Kronfågels nya BBQ Lårfilé Sriracha.

Till lårfiléerna föreslår de bakad blomkål och en aubergineröra som jag också provlagat.

Det var läge att passa på att även göra den här paprikaröran som blev supergod. Spetspaprikor råkade ligga i kylen och var på väg att bli riktigt hängiga.

Det blev också en enkel sås på rysk yoghurt med lite citronsaft, salt & peppar som jag tyckte kändes friskt till det andra.

lårfile sriracha med aubergineröra

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka