ARTIKLARdrinkar & cocktailsDRYCKevents

Bulmers Zesty Blood Orange

In ARTIKLAR, drinkar & cocktails, DRYCK, events on

Bulmers Zesty Blood Orange

Ny cider med smak av blodapelsiner

Jag har varit på flera lanseringar av nya drycker inför vår och sommar. Vissa smaker sticker ut och annat bara passerar.

Den här äppelcidern är en dryck helt i min smak, en fin balans mellan halvsöta äpplen och en frisk syra från blodapelsin. Jag älskar blodapelsin och det är dessutom bra att hålla alkoholhalten nere (4%) när det blir många läskande glas i värmen. Zesty Blood Orange är en torr cider och det gillar jag för söta drycker är verkligen inte min grej.

Det finns många ljuvliga hantverkscider på marknaden och jag vill inte jämföra den här med dessa men eftersom jag älskar blodapelsin så kan jag inte motstå den. Det finns ingen pressad apelsinsaft i Bulmers cider utan det är tillsatta smakämnen men det gör inte så mycket när det är en favoritsmak :))

Bulmers Zesty Blood Orange
Bulmers Zesty Blood Orange

Afterwork på Downtown Camper

Bulmers lanserade Zesty Blood Orange på Downtown Camper i slutet av februari med en after ski-känsla. Det var en perfekt miljö i detta moderna, urbana hotel med sportig känsla.

Jag älskar Downtown Campers spa- och baravdelning – The Nest – högst upp i byggnaden med en rooftop utomhusbassäng och vidunderlig utsikt. Jag har varit där några gånger nu – kolla in mina bilder i reportaget om du är sugen på att testa.

Bulmers Zesty Blood Orange
Bulmers Zesty Blood Orange

Serveringstips

På eventet fick press och influencers smaka cidern i glas med is och blodapelsinskivor och i en glass till bakgrunden av jäkligt bra musik.

Jag gick hem och beställde cidern (SBs best sortiment – 27 kr, 50 cl) så nu har jag även smakat hemma i lugn och ro. Cidern passar som aperitif till salt tilltugg och som sällskapsdryck.

Cidern rakt upp och ner i glaset med is och en skiva apelsin ger en aperolkänsla. Vill man sedan öka på smaken kan man slå i lite aperol, he he.

Ett tips – om det är väldigt varmt är det ingen bra idé att ha i massor med is för den blir såklart smabbt utspädd och blaskig. Bättre iskall cider med en isbit och mindre upphällt i glaset.

Bulmers Zesty Blood Orange

Fin orange stämning

Lokalerna längst in på Dowtown Campers entréplan var fantastiskt vackert dekorerat med stora blosterarrangemang – allt i den orange färgskalan. Fint på bilderna, eller hur?

Vill du se mer från Downtown Camper kan du kolla in fina bilder från deras wellnessavdelning The Nest eller när jag var där på myskväll med Talisker och varm choklad vid brasan.

Bulmers Zesty Blood Orange
Bulmers Zesty Blood Orange

Vem är Bulmers?

Bulmers är en anrik, stor ciderproducent i UK med ursprung från Irland. De har odlat äppelträd och tillverkat cider sedan 1887. Ni kanske känner igen tidigare sorter såsom Original Apple Cider, Red Berries & Lime Cider eller Pear Cider.

Bulmers Zesty Blood Orange

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka