Tack för alla glada tillrop och respons på Ansjovistårtan! Jag ser också på besöksfrekvensen att Nubbesalladen har kommit i topp. Kul!

Jag funderade en stund på om jag skulle göra något mer inlägg före midsommar. Ingen har tid att läsa bloggar så här precis före. Då kom jag på att jag har ett litet snabbt megagott recept att önska glad midsommar med.

Midsommarafton:
Om man är törstig och vill ha en kall öl, är lite småhungrig och sugen men maten kommer först fram om ett par timmar, vad kan man då äta? Eller väldigt sent när man är sugen på nattmat men inte orkar plocka fram sillen igen? Eller sätta fram på buffén för att det är gott i alla lägen?

Då kom jag på det här – Svart-och-gult-röra

Det blir min glad midsommar hälsning. Och glöm för allt i världen inte snapsen till!

Ostkräm_svart_gult_upplagd

svart_och_gult_röra

 

Svart-och-gult-röra

ca 200g färskost (typ Philadelphia)
saften från 1/2 citron
1/2 hackad medelstor gul lök
1 brk svart kaviar, ca 80g
3-4 hårdkokta ägg – endast gulorna ska användas

Hacka lök. Pressa citron. Blanda med färskosten. Smaka av. Inget salt för kaviar är salt. Krämen ska vara syrlig. Är det för surt, ta mer färskost eller korrigera med mer citron.
Bred ut på ett litet fat med kant. Ostkrämen ska inte bli ett för tjockt lager, ett par centimeter blir lagom.
Hacka äggulor.
Bred kaviar över ostkrämen i ett tunt lager. Tipset är att dutta hela ytan med småklickar – blir enklast att sedan få ut det jämnt. Använd en slickepott och var lätt på handen. Tryck inte för då blandas kaviar med ostkräm.
Strö till sist över de hackade äggulorna.

Låt den gärna stå till sig några timmar, framför allt är det krämen som behöver mogna. Ska den stå längre, vilket går utmärkt, gör då krämen i förväg men lägg på kaviar och äggulor vid servering.

Jäkla gott på ett digestive (eller annat kex) och med en öl och snaps till!

Skål & Glad Midsommar!

ostkäm_lök_citron

Jätteenkelt att göra! Jag har gjort den här röran i många många år och den är ett säkert kort i alla lägen. Jag har ingen aning om var idén eller receptet kommer ifrån.

ostkräm_svart_kaviar

 

5 Kommentarer

  1. Brita 11 år sedan

    Oh, hade jag haft kaviar hemma hade jag testat det här direkt:)

    • Monika 11 år sedan

      Ha ha. Ja, himla gott!
      Glad midsommar!

  2. Annika 11 år sedan

    Såklart att vi har tid att läsa din blogg Monika! Glad Midsommar!

    • Monika 11 år sedan

      Annika: Tack! Du är riktig kompis. Ha en härlig midsommar!

Pingbacks

  1. […] Svart-och-gult-röra med ett glas öl och liten nubbe serverades i väntan på varmrätten. Denna enkla röra var så vansinnigt god. Ett mycket trevligt sätt att inleda middagen på. Tror minsann jag måste göra röran i helgen! […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka