drinkar & cocktailsDRYCKevents

Talisker varm choklad

In drinkar & cocktails, DRYCK, events on

Talisker varm choklad

 

Varm choklad med skotsk whisky

På vintern är det mysigt att värma sig med varma drycker, gärna utomhus och helst med varm choklad.

Varm choklad är klassikern som vi alla gillar och varför inte göra den lite vuxen med en skvätt skotsk single malt whisky.

Talisker varm choklad

Myskväll på Downtown Camper

Talisker bjöd in till en myskväll med varm choklad i baren, intill brasan på Downtown Camper. Baren ligger på hotellets översta våning, där deras spa och utomhus rooftop pool The Nest ligger. Taktoppen bjuder på en hisnande utsikt över Stockholm.

Sedan Scandics invigning (se fantastiska bilder från invigningen) har jag varit där otaliga gånger i många olika sammanhang – lunch, spa, fika, events, föreläsning, seminarium mm. Jag sitter gärna där och jobbar eller har möten någonstans i deras många ytor. Det är centralt, välkomnande och lagom avslappnat.

Talisker varm choklad

Var kommer whiskyn ifrån?

Talisker Whisky härstammar från den skotska vildmarken, från den karga och avlägsna kusten vid Isle of Skye.

Sedan starten 1831 har destilleriet och whiskyn formats av havet och landskapet. Naturen går igen i den rökiga sötman med maritima toner och ett kryddigt avslut.

Talisker varm choklad

Talisker Hot Chocolate

1 mugg

25 ml Talisker 10 years
30 ml kokhett vatten
28 g mörk choklad
150 ml valfri mjölk
10 ml ljus sirap eller sockerlag

Om du vill – toppa med några små marshmallows som du antingen rostar lite med en brännare, grillar över öppen eld eller i en brasa.

Pudra över kakao eller finriven choklad.

Gör såhär:

Rör ihop ingredienserna i en kastrull och värm tills det precis börjar sjuda svagt. Häll upp i favoritkoppen och lägg i några nyrostade marshmallows.

Talisker varm choklad

Om Diageo

Diageo är världens ledande tillverkare av alkoholdrycker med en framstående varumärkesportfölj inom kategorierna sprit, öl och vin inom premiumsegmentet. Diageos varumärken omfattar bland andra Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan, Captain Morgan, Windsor, Smirnoff, Cîroc, Ketel Vodka, Baileys, Tanqueray och Guinness.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka