Rödkål
Rödkål – julens godaste från Skeppholmen
En nöjd gäst skrev en dikt om den här rödkålen för den var så god, berättar Magnus Johansson, kökschef på Hotel Skeppsholmens restaurang.
Ja, rödkålen var verkligen jättegod, jag håller med, men en dikt får räcka. Magnus delar generöst med sig av receptet. Tack!
Mycket lättlagad rödkål
Om ni inte tidigare gjort egen rödkål till jul är det dags i år att imponera på familjen eller vännerna. Enklare recept kan det inte bli – blanda, marinera över natten och koka en timme. I med sleven i grytan och fram på bordet!
Långa Raden
Du kan läsa om mitt besök när jag var på Långa Radens julbord. Gillar man ett klassiskt men ändå fräscht julbord med riktigt vällagad mat och allt lagat från grunden, är Skeppsholmens Restaurang ett bra tips. Dessutom ligger Långa Raden i city men på lilla Skeppsholmens baksida. Miljön där är som att vara lite ute på landet.
Inte världens vackraste bild på rödkålen tyvärr men va’ fanken…kan inte undanhålla er receptet på grund av tråkig bild, eller hur?
Steg
Blanda allt och marinera över natten.
Koka sedan sakta under lock tills kålen är mör, ca 1 timme.
Ingredienser
0,5 huvud rödkål, strimlat
2 st kanelstänger
0,5 st gul lök, skivad
1 dl rödvin
3 msk sherryvinäger
2 msk ljus sirap
2 msk socker
3 msk svartvinbärsgelé
3 msk gås- eller ankfett
salt
mald vitpeppar
timjan