GRÖNTHÖGTIDERjulSMÅRÄTTER & TILLBEHÖR

Rödkål – julens godaste

In GRÖNT, HÖGTIDER, jul, SMÅRÄTTER & TILLBEHÖR on

Rödkål

Rödkål – julens godaste från Skeppholmen

En nöjd gäst skrev en dikt om den här rödkålen för den var så god, berättar Magnus Johansson, kökschef på Hotel Skeppsholmens restaurang.

Ja, rödkålen var verkligen jättegod, jag håller med, men en dikt får räcka. Magnus delar generöst med sig av receptet. Tack!

Julbord Skeppsholmen apelsin

Mycket lättlagad rödkål

Om ni inte tidigare gjort egen rödkål till jul är det dags i år att imponera på familjen eller vännerna. Enklare recept kan det inte bli – blanda, marinera över natten och koka en timme. I med sleven i grytan och fram på bordet!

Långa Raden

Du kan läsa om mitt besök när jag var på Långa Radens julbord. Gillar man ett klassiskt men ändå fräscht julbord med riktigt vällagad mat och allt lagat från grunden, är Skeppsholmens Restaurang ett bra tips. Dessutom ligger Långa Raden i city men på lilla Skeppsholmens baksida. Miljön där är som att vara lite ute på landet.

Inte världens vackraste bild på rödkålen tyvärr men va’ fanken…kan inte undanhålla er receptet på grund av tråkig bild, eller hur?

Rödkål

Steg

Blanda allt och marinera över natten.

Koka sedan sakta under lock tills kålen är mör, ca 1 timme.

Ingredienser

0,5 huvud rödkål, strimlat
2 st kanelstänger
0,5 st gul lök, skivad
1 dl rödvin
3 msk sherryvinäger
2 msk ljus sirap
2 msk socker
3 msk svartvinbärsgelé
3 msk gås- eller ankfett
salt
mald vitpeppar
timjan

rödkål - julens godaste

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka