fågelHÖGTIDERjulKÖTT

Kycklingjulskinka med griljering

In fågel, HÖGTIDER, jul, KÖTT on

Kycklingjulskinka

Kycklingjulskinka – nyhet julen 2018

Kronfågel lanserar en stor nyhet till årets jul – en kycklingjulskinka – som är tillagad på klassiskt vis. Kycklingjulskinkan är rimmad och färdigkokt och färdig att äta.

Kycklingjulskinkan produceras av svensk gårdskyckling och tillagas i Sverige. Den har en kötthalt på 88 procent, är färdigkokt och väger 900 gram.

Guldmedalj

Kycklingjulskinkan vann i november guldmedalj i Chark SM och prisades för sin smak, struktur och utseende. Läs mer nedan under fakta.

Kycklingjulskinka

Presslunch för att smaka

Jag var på en presslunch hos Kronfågel redan i september för att smaka, inte bara kycklingjulskinkan utan även Kronfågels andra nyheter på en stor julbuffé.

Kycklingjulskinkan var väldigt saftig och serverades dels med klassisk griljering och dels med äpple- och ingefärsgriljering.

För vårt hushåll passar kycklingskinkans storlek på 900g perfekt. Jag äter hellre kyckling än gris men söte mannen skulle inte klara julen utan en traditionell julskinka. Han älskar det.

Fler recept

På Kronfågels julbuffé fick vi smaka en massa goda grejor. Jag lägger kanske ut fler recept men jag har inte testlagat de andra rätterna ännu, bara smakat dem. Kycklingjulskinkan däremot har jag griljerat och ätit.

Kycklingjulskinka

Steg

Senapsgriljering

  • Sätt ugnens grillfunktionen på ca 220°C.
  • Blanda senapssorterna med äggulan och en nypa salt.
  • Bred ett tjockt lager med senapssmeten ovanpå skinkan och strö över ströbröd.
  • Griljera ca 10-15 min tills gyllenbrun.
  • Ta ut och låt svalna helt.

Äpple- och ingefärsgriljering

  • Sätt ugnens grillfunktionen på ca 220°C.
  • Blanda äppelmos med ingefära och grov senap. Smaka av med salt.
  • Bred ett tjockt lager med smeten ovanpå skinkan och strö över  ströbröd.
  • Grilljera ca 10-15 min tills gyllenbrun.
  • Ta ut och låt svalna helt.

Ingredienser

Senapsgriljering

  • 1 kycklingjulskinka
  • 4 msk klassisk söt senap t ex Slotts original
  • 2 msk skånsk senap, grovkornig
  • 1 äggula
  • ½ tsk salt
  • ca 3 msk ströbröd

Ingredienser

Äpple- och ingefärsgriljering

  • 1 kycklingjulskinka
  • 4 msk äppelmos
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk grovkornig senap (dijon)
  • ½ tsk salt 
  • ströbröd
Kycklingjulskinka

Fakta

Från Kronfågels hemsida:
I Chark SM utses Sveriges bästa charkuterier, vilket ska göra det enkelt för konsumenten att välja produkter av högsta kvalitet. Tävlingen är öppen för charkuterier som är tillverkade i Sverige och säljs på den svenska marknaden. Över 750 charkuterier tävlar i 17 olika produktklasser. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldstämpel. Kronfågel kammade totalt hem fem guld, fem silver och fem brons för sina charkprodukter.

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka