HÖGTIDERtips & tricks

Tips inför påsken

In HÖGTIDER, tips & tricks on

kycklingar

Lista med en massa godsaker och säkra kort till påskbordet!

Påsken närmar sig. De ambitiösa planerna har grusats för länge sen. Bilden av äggmålning, eget påskgodis och hemgjort pynt har falnat. Idéerna till alla nya rätter som skulle testas ligger snyggt i en hög på en stol.

Nu är det ren effektivitet som gäller för att få ihop det och säkra kort måste fram snabbt. Tack och lov för 5-minuterssill och listor med bra tips :)

påsktupp
Här kommer några tips på bra grejor till påsk:

Nubbesallad – Det är en paradrätt med matjessill och går alltid hem (även bland oss som inte älskar matjes). Rätten är bra och bastant med ägg och potatis i röran och kan serveras som ensamrätt med kavring till t ex en lunch. En av de andra påskdagarna kan den vara en liten förrätt eller så passar den jättebra på buffén. Håller bra några dagar i kylen.

Ansjovistårta – En annan paradrätt, den här med anjovis som läggs ihop med Hönökaka. Precis som Nubbesalladen fungerar anjovistårtan på buffébordet, som en förrätt eller lunchrätt.

Svart-och-gult-röra – Perfekt att sätta fram med ett glas öl och en nubbe medan gästerna samlas. Ser vackert ut med sitta gula täcke och är himla gott. Snapsen till ger snabbt rosor på kinden och god stämning.

Andra säkra kort är Fisk- och skaldjurssoppan, Chèvrepajen eller Rostad macka med rökt lax.

Ska du ha en större middag garanterar jag att Lax gör succé – lite mer jobb och pill men fantastiskt gott. Följ mina instruktioner så blir det kanonbra.

En av påskdagarna kan en eller två hela saftiga kycklingar med ramslök som sköter sig själv i ugnen vara perfekt.

Sparris med ett fras av parmesan, svamp och brödsmulor är en perfekt förrätt och ger vårkänsla.

Pannacotta är en dessert som är lätt att göra till många. Gör en tjusig pannacotta med orange spegel – skippa Campari till barnen (eller skippa helt) och gör en spegel på bara apelsin.

Tryter idéerna till en bra lunchrätt är en mättande Cobbsallad ett bra förslag och passar på vilket festbord som helst.

Ja, det var några förslag som jag kom på när jag själv funderade på vad jag vill göra. Säkra kort. Garanterat gott. Effektivt ;-)

påsklilja_skuggor

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka