BRÖDknäckebröd & kex

Fröknäcke – tunt och krispigt

In BRÖD, knäckebröd & kex on

Fröknäcke – tunt och krispigt

Godaste fröknäcket

Detta var det krispigaste fröknäcket jag hittills gjort. Ett perfekt och nyttigt snack. Så gott att det alldeles för snabbt tar slut i burken :))

En burk fröknäcke i present

Det var en extra rolig dag igår för jag fick besök från Malmö.

När min saknad efter familjen och vännerna blir för stor är det precis som om någon av dem känner det på sig och ringer och berättar att de planerat komma upp till Stockholm. Den här gången var det Maria som kände vibbarna, min fina fina vän sedan en stor ocean av år. Ge oss två minuter tillsammans och vi sätter igång och skrattar och sen är det ingen hejd. Vi är riktiga skrattbästisar.

Maria hade med sig en burk supergoda fröknäckisar som hon bakat till mig. Tunna och spröda som chips. De kan med fördel ersätta chips. Fröknäcket är gott och salt till en bit ost, ja gott till vad som helst, sträcker jag det till. Därför har jag fröknäcke till mitt te idag.

Fröknäcke - tunt och krispigt

Fröknäcke – tunt och krispigt


Mossbylunds hälsoknäcke

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
2 dl majsstärkelse (obs! inte redning)
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
flingsalt, aningen mortlat/krossat så att inte flingorna är för stora att strössla över knäcket

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna.
Koka upp vattnet och slå i oljan. Häll det därefter direkt i det torra och blanda väl.

Dela smeten i två delar och kavla ut varje halva mellan två ark bakplåtspapper. Varje halva ska bli så tunn att den täcker en bakplåt.
Strössla flingsalt över.
Grädda båda plåtarna samtidigt i varmluftsugn i 150C, ca 45-60 min. De ska bli gyllenbruna. Håll koll!

Fröknäcke - tunt och krispigt

Fröknäcke – tunt och krispigt

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka